Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

KÉZELEMZÉS – CHIROMANTIA

A kéz sok minden elárul

 

A kéz beszél és elárulja az emberről a sorsát. S mivel a kéz mindig kéznél van, ezért az önismeret szó szerint elengedhetetlen eszközévé válhat, ha vallatóra fogjuk. Már i.e. 2000 évvel a Himalájában foglalkoztak kézelemzéssel és tenyérjóslással. Miért? Mert az anyagi test börtönébe zárt lélekről úgy gondolkodtak, hogy az valamiképpen megírja a saját sorsát. Később a görög kultúrába is eljutott a kézelemzés tudománya. Olyan neves személyiségek, mint Anaxagorasz, Platón, Arisztotelész, később Plinius és Hispanius is hittek abban, hogy a lélek egyik titkos nyelve a kézben olvasható. Volt olyan idő, amikor egyetemeken tanították a kézből olvasást, illetve fekete mágiának, boszorkányságnak is sokszor kikiáltották már. A cigányasszonyok manapság is szívesen élnek ezzel a készségükkel.

 

kezelemzes3

 

A kéz az ember életének térképe, amelyben benne foglaltatik mindaz, amit mi a születésünk előttről hoztunk magunkkal, amit kaptunk az univerzumtól, valamint az ösztöneink, a hajlamaink és az öröklött dolgaink. Kezünk ujjai olyanok, mint az antennák. Ahogyan az energiaáramlatok folynak az ujjainkban, úgy rajzolódnak ki a vonalak is rajtuk. Az erőáramlásoknak jól meghatározott irányuk van. Éppen ezért az ellenáramlatok kereszteket, csillagokat, rácsokat, köröket és szigetek rajzolnak tenyerünk és ujjaink azon helyére, ahol az égitestek területei vannak. Merthogy a kezünk a kozmosz lenyomata és rajta van minden, ami a világegyetemben megtalálható. Ha elfogadjuk, hogy a sorsunk meg van írva a csillagokban, illetve hogy a különböző égitestek erői alakítják a sorsunkat, akkor nem lesz nehéz elhinni azt sem, hogy a testünk különböző jelzőpontjain ezek leképződnek, mintegy levetülnek. Ezért sem könnyű kifaggatni a titkos jeleit.

 

Bolygók a tenyéren

 

Elsőként mindjárt itt van a Nap. Mit mutat meg Apolló ereje a tenyerünkben? A Nap jeleníti meg a dicsőséget, a gazdagságot, a tudomány és művészet magas fokát, a szépérzéket, a kifinomodást, az igazságra való hajlamunkat, a jószívűséget és a boldogságot. Mindezeket mutatja az Apolló-ujj (gyűrűs ujj) és az alatta lévő Apolló-domb és az Apolló-vonal, amelyet eredményvonalnak is hívnak.

A Hold a változékonyságot, a képzeletet, a szeszélyt, az utazást jelképezi. A testi és a lelki termékenységet, a misztikus képességeket, az intuíciót, a kedélybetegségeket és a vízi katasztrófákat jelöli.

A Mars a nemzőerő, az ösztönös vágy, a sóvárgás, továbbá a bátorság, az akarat, ugyanakkor az agresszió és a könyörtelenség szimbóluma is. A Mars mutatja a veszekedést, a konfliktusokat és a háborúskodást. Érdekes, hogy a Marsot a Vénusztól az életvonal választja el.

A Merkúr a gondolkodás, a magasabb intellektus, a tudomány, az ipar, a kereskedelem,, az utazások, az ékesszólás, a kommunikáció, s a rafinéria szimbolizálója. Figyelemreméltó, hogy a Merkúr-ujj (kisujj) alatt helyezkedik el a Merkúr-domb és Merkúr-vonal, amelyet egészségvonalnak szoktak nevezni.

A Jupiter a szerencsét, az erkölcsösséget, a becsvágyat, a becsületet és a hatalmat mutatja. A Jupiter hatása a Jupiter-ujj (mutatóujj) alatti Jupiter-dombon fejeződik ki leginkább.

A Vénusz a nemi vonzalmat, a társas életet, az együttérzést, a jó szándékot, a harmóniát, a kiegyenlítődést, a festészetet, a költészetet és a zenét reprezentálja a tenyéren. Hatása a kéz hüvelykujjában és az alatta található Vénusz-dombon van. Utóbbi az érzékiségről és a szerelemről adhat felvilágosítást.

A Szaturnusz irányítja az ember jó és rossz sorsát, végeredményben a karmáját. A legyőzendő akadályok, a veszélyek, a bajok, a szerencsétlenségek, a katasztrófák és a szükségszerűségek mind a Szaturnuszon múlnak. A kézen a Szaturnusz-ujj a középső, alatta a Szaturnusz-domb és a sorsvonal (Szaturnusz-vonal) található.

Az Uránusznak nincsen dombja, viszont van vonala. Az Uránusz-domb részint az értelmi képességeket, részint a misztikus erőket és a médiumi képességeket jelképezi. Szinte mindig váratlan lelki megrázkódtatásokat vált ki.

A Neptunusz csak vonalalakban mutatkozik meg. A Neptunusz erői okozzák a bódítást. Ez a pszichiátriai problémák jelölője, a mérgek és a szenvedélybetegségekre való hajlam mutatója.

 

Összegezve, a hüvelykujj és dombja a Vénuszé. A mutatóujj és dombja a Jupiteré. A középsőujj és dombja a Szaturnuszé. A gyűrűsujj és dombja a Napé. A kisujj és dombja a Merkúré. A Merkúr-domb alatt helyezkedik el a Mars-domb, s ez alatt van a Hold-domb.

A dombok korántsem mindig szabályosak, sőt sokszor rendellenesek: túl méretesek vagy elsatnyultak, de az is lehet, hogy elmozdulnak, esetleg más dombokkal összeolvadnak.

 

A kéz vonalai

 

Külön diszciplína foglalkozik a kéz megannyi vonalával. Szám szerint talán meg sem lehetne határozni, hogy mennyi féle van belőlük. alakjuk, formájuk, irányuk, szakadásaik, egybeolvadásaik és hiányaik éppen annyira sajátosak, mint mi magunk. Sokszor hallhattunk már róluk, de valójában sokkal több van belőlük, mint hinnénk. Akit jobban érdekel ez a „kézzelfogható” téma, javaslom, vegyen a kezébe egy kéztérképet és azonosítsa be az alábbi vonalakat. Garantáltan meg fog lepődni az eredményen!

 

Ezek után lássunk a kéz fő- és mellékvonalai közül néhányat:

 • Életvonal – a tettvágyat és a fajfenntartást mutatja,
 • Fejvonal – a szellemi és az anyagi érdeklődés jelzője,
 • Szívvonal – ez az érzelmi, a pszichikai és az egészségügyi harmóniát jeleníti meg,
 • Mars-vonal – nem minden kézen fordul elő, megerősítheti az Életvonalat,
 • Sorsvonal – a földi pályánkat mutatja,
 • Nap-vonal – nem mindenkinek van, általában tehetséget és eredményességet árul el,
 • Merkúr-vonal – egészségvonal vagy májvonal, amely a testi harmóniánkat reprezentálja,
 • Vénuszgyűrű – igazából félkör, amely az idegrendszer állapotáról tanúskodik,
 • Házassági vonalak,
 • Uránusz-vonal – más néven intuícióvonal,
 • Neptun-vonal – másik elnevezése a méregvonal,
 • Gyermekek jelei,
 • Utazási vonalak,
 • Balesetvonal,
 • Klimakterium-vonal – ez az Életvonal mellékága, amely az öregkor kezdetét jelzi, illetve azzal kapcsolatos..

 

Boldog napot!

Száraz György

 

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..