Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

A Kheopsz piramis titkai: Az újonnan előkerült terem vajon egy vastrónt rejt?

Két hónapja a Mehdi Tayoubi (Hip Institute, Párizs) és Kunihiro Morishima (University of Nagoya, Japán) vezette Scan Pyramids Project (Piramis Átvilágító Projekt) eredményeinek köszönhetően egy legalább 30 méter hosszú „nagy üreget” fedeztek fel a Kheopsz piramisban.

 

A kutatók jelenleg egy olyan elmélet kidolgozásán fáradoznak, amely valamilyen elfogadható magyarázattal tud szolgálni a felfedezésükre. De haladjunk csak sorban!

 

A kutatók a következőt nyilatkozták:

„Az egyik lehetséges értelemzési mód az, amely összhangban van mindazzal, amit a Piramisszövegekből tudunk az egyiptomi temetkezési vallási szokásokról. Ezekben a szövegekben szerepel, hogy a fáraó mielőtt elérné az északi csillagokat, keresztül fog menni az ’ég kapuin’ és a ’vastrónjára’ fog ülni.”

 

Vajon érdemes ismét a temetkezéssel foglalkozni a Nagy Piramis esetében? Nem volna helyesebb túlvilági utazásról vagy beavatásról beszélni? Mindenesetre a vastrón elgondolkodtató momentum e szövegekben. De vajon miért éppen vastrónra volna egy fáraónak szüksége, pláne a túlvilágon? Erre hamarosan visszatérünk.

 

A szent építmény belső szerkezetéről müográfiai módszerrel készített képek több kérdést is felvetnek. A fenti képen a Nagy Piramis észak-déli keresztmetszete látható, amely a feltételezett kamrát is jelzi. Ez a jókora üreg érdekes módon homokkal vagy porral van feltöltve. Vajon miért? Erre nincs semmiféle válasz.

A képen jól látszódnak a piramis eddig feltárt és ismert termei, folyosói és járatai. Az újonnan feltárt kamra nagyjából a Nagy Galéria felett helyezkedik el és méretre megközelítőleg ugyanakkora. Ebből én arra következtetek, hogy a jelentősége is számottevő. Persze ehhez nem árt tudnunk, hogy a Nagy Galéria milyen funkciókat töltött be valaha. A spirituális olvastunk szerint ez egy hangoló kamra volt, amelynek egyes részein az aura rezgését lényegesen megemelő energiákkal töltődve juthatott fel a beavatott a Gránitterembe (ma a Király kamrájának hívják). Nyitott kérdés tehát a méretes terem eredeti funkciója.

Guilio Magli, a Milánói Politechnikum Arcehoasztronómia professzora és a Matematikai Tanszék vezetője szerint a teremt nem tölt be praktikus szerepet a galéria tehermentesítése szempontjából, mivel magának a galériának a mennyezetét elve már kiszögellő (kiugró) technikával hozták létre éppen ezért.

 

Egyelőre még nem lehetünk biztosak abban, hogy müondetektorok adataiból minden tekintetben helyes következtetéseken vonnak le. Nem mintha nem lenne elfogadható a tételezés, miszerint további termek és folyosók vannak a Nagy Piramisban, de az új terem tartalma egyelőre még nem tisztázott. Jó jel viszont, hogy mostanára már minden kétséget sikerült eloszlatnia a kutatócsoportnak a tekintetben, hogy mérési hibát vétettek volna. Így kijelenthető, hogy az óriási kamra létezik.

 

A piramison belül egyelőre hivatalosan négy szűk, csillagokra néző folyosót találtak. Ebből vonták le azt a következtetést, hogy a fáraó halál utáni életét valóban a csillagok között folytathatta. Csakhogy az ezt tartalmazó Piramisszövegeket nem ebben a piramisban találták. Márpedig nincs két egyforma piramis Egyiptomban, így az általánosítás kissé olyan, mintha több ezer évvel ezután találnának egy mecsetet, egy naptemplomot és egy keresztény templomot, majd ebből arra következtetnének, hogy bizonyára ugyanannak a vallásnak az istenét követték a hívők.

 

Egyelőre jobb elmélet még nem született attól, hogy a csillagokra néző járatok nem csak a fáraó vagy beavatott túlvilági tartózkodási helyét jelölték ki, hanem egyúttal bizonyos együttállások alkalmával – hiszen a Föld forog, így 24 óra leforgása alatt látszólag az egész csillagos égbolt is elfordul a piramis felett – képes volt bevonzani a kiválasztott csillagok energiáit eme erőmű.

 

Eme járatok további fejtörést okoznak a kutatóknak, tekintve, hogy kettő közülük eléri a felszínt, míg a másik kettő nem igazán. Ez utóbbi pongyola megfogalmazással arra utalnék, hogy egyelőre a kutatórobotok útját állják a járatokat eltorlaszoló kövek, így nem lehet bizonyossággal kijelenteni, hogy pontosan meddig tartanak a járatok.

Vannak olyan kutatók, akik abban reménykednek, hogy egyes járatok talán újabb termek felfedezéséhez vezetnek.

 

Az új helyiség felső része, illetve pontosan a piramis csúcsa alatt elhelyezkedő szektora egy különleges tárgyat rejt, amelyről azt feltételezik a Piramisszövegekből kiindulva és azokra hivatkozva, hogy az egy „vastrón”.

Az ötletet valószínűleg az adta, hogy már korábban megtalálták Kheopsz fáraó édesanyjának, Hetepheres (Hotephetesz) királynénak a trónját, amelynek darabjait a Harvard Egyetem tudósai összerakták. Ez egy cédrusfából készült és arannyal-fajansszal borított trónus volt. Ebből arra következtettek, hogy akkor Kheopszé is hasonló lehet, csak éppen vékony vaslemezekkel fedve. Nyilvánvalóan spirituális okokból én nem értek egyet a Kheopszra való hivatkozással, de a tudósok egyelőre ezt a hipotézist állították fel.

 

Annyiban mégis érdekes az elmélet, hogy rámutat arra, hogy a meteoritokból származó vasat mily nagy becsben tartották az ókori egyiptomiak. Egyébként onnan lehet megkülönböztetni a földi és az égi (világűrből származó) vasat, hogy utóbbinak jóval magasabb a nikkeltartalma. Ezt a fajta vasat annak különleges energiái miatt már a történelmi idők hajnaltól ismerték és használták az egyiptomiak – különösen a fáraónak készített szent eszközök készítése során. Gondoljunk csak Tutankhamon különleges tőrére: http://boldognapot.hu/blog/tutanhamon-foldon-kivuli-tore/

 

Egyelőre várjuk a további fejleményeket. Talán egy új észak felé mutató járatot fognak hamarosan felfedezni a kutatók. Mindenesetre becsülendő, hogy kíméletes, nem-invazív módszerrel igyekeznek a Piramis Átvilágító Projekt keretében feltárni a Nagy Piramis titkát és nem olyan barbár eljárásokkal, mint amilyeneket a történelem során többször is bevetettek. Tudniillik, több ízben is kőfejtőnek használták.

 

Írta és szerkesztette: Száraz György

 

Engedd meg, hogy figyelmedbe ajánljam a napvallás eseményeit!

 

Részletes eseménynaptárunkat itt találod: https://napvallas.hu/programnaptar/

 

Részt vehetsz programjainkon:

Csatlakozz hozzánk minden elkötelezettség nélkül!

Járd velünk együtt önmagunk felszabadításának útját, melynek segítségével egységet teremthetsz önmagadban és a környezetedben, s hozzájárulhatsz a világ rendjének helyre állításához!

 

Száraz György

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: https://napvallas.hu/ és https://www.szarazgyorgy.hu/
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .


Warning: spl_autoload(): open_basedir restriction in effect. File(reallysimplecaptcha.class.php) is not within the allowed path(s): (/nfsmnt/:/data/:/usr/php73/:/usr/bin/:/apachetmp:/tmp/:/var/tmp/:/dev/urandom:/usr/lib/x86_64-linux-gnu/ImageMagick-6.8.9/bin-Q16/:/usr/local/bin/:/etc/ssl/certs/ca-certificates.crt) in /data/a/4/a46377e3-bb3f-440b-a9de-31d489fd933b/boldognapot.hu/web/blog/wp-content/plugins/mailchimp-widget/mailchimp-widget.php on line 37