Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Khnum és Hápi áldása: Feltöltődés a kreatív erőkből

Mindenekelőtt ismerkedjünk meg az áldás két névadójával, Khnummal és Hápival.

Khnum vagy Hnum isten az egyiptomi életfelfogás szerint fazekaskorongján formázza meg a születendő gyermeket, majd ezután kerül a gyermek isteni része az anyja méhébe. Emellett Hnum isten volt a Nílus forrásának és az első kataraktának az ura. Már ábrázolása is sok mindent elárul róla. Kosfejű istenségként a termékenységért felelt. Esznában és Elephantinében emeltek számára templomot.

 

Hápi egy olyan egyiptomi istenség volt, aki a termékeny Nílus áradásáért felelt. Ennek tudható be, hogy a folyó több szakaszán is templomokat emeltek a számára és tisztelték őt. Bár férfiként személyesítették meg, azért ő egy női elvet képvisel, hiszen erejével több síkon is megtermékenyíti az emberek életét.

 

A Hnumhoz és Hápihoz kapcsolódó szertartás során egy teremtési elvet közvetít a Napvallás papnője az ember számára, ezzel állít helyre bizonyos folyamatokat az életében. Hnum és Hápi rezgései bejutva az emberi energiamezőbe, egy hidat képeznek a felsőbb erők számára, amelyen keresztül könnyen összehangolódhatunk a mindent átható égi erőkkel.

 

Aki rendszeresen részesül ezekből az energiákból, az elősegíti saját megvilágosodását, öntudatra ébredését. Minden egyes alkalommal kreatív, vagyis teremtő erőket kap a beavatott, aki ily módon eredményesebben és hatásosabban fog tudni hatni a saját életére: mind a spirituális, mind a hétköznapi életterületeken ösztönösebbé és tudatosabbá válhat.

 

Bár első hallásra elvontnak tűnhet az egyiptomi gondolkodásmód, mégis roppant frappáns és lényegre törő, amikor feltárja a beavatott előtt, hogy Hnum és Hápi áldásával újra meg újra a Nap ősanyagából kaphat. Ennek köszönhetően őt is belülről ragyogja be a fény, amely a kiteljesedés, a bőség és az elégedettség irányába tereli a sorsát.

Sajnos nagyon sok emberben már csak haloványan pislákol a belső fény, de a Napvallás arra hivatott, hogy újra feltöltse az embert a számára nélkülözhetetlen isteni elvekkel és erőkkel.

 

Hnum és Hápi áldásában a Napvallás bizonyos rendezvényein részesülhetnek a látogatók.

További információ: szernap@gmail.com

 

Írta és szerkesztette: Száraz György

 

Engedd meg, hogy figyelmedbe ajánljam a napvallás eseményeit!

 

 

Részt vehetsz programjainkon:

 

 

Csatlakozz hozzánk minden elkötelezettség nélkül!

Járd velünk együtt önmagunk felszabadításának útját, melynek segítségével egységet teremthetsz önmagadban és a környezetedben, s hozzájárulhatsz a világ rendjének helyre állításához!

 

Száraz György

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..