Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

KÍNAIAK ÉS A VÍZKUTATÁS

Sokan hallottak már róla, hogy léteznek földsugárzások. Ezek bolygónk természetes ökoszisztémájához tartoznak. Azokat a profi személyeket, akik a földsugárzások mérésével foglalkoznak, radiesztétáknak hívjuk. A „radio” szó sugárzást, az „esthenai” szó érzékelést jelent. A modern életet élő ember úgy képzelheti el ezeket, mint a fény- vagy a hősugárzást. Annyiban hasonlítnak is hozzá, hogy természetes kisugárzások ezek is, de a radiesztézia nem áll meg itt, hanem vizsgálódását kiterjeszti a mesterséges sugárforrásokra is, mint amilyen a rádió, a televízió, a számítógép, a mikrohullámú sütő többek között. Régen erre nem volt szükség, mert több ezer évvel ezelőtt még nem voltak effajta technikai vívmányaink.

A sugárzásmérés őshazájába, Kínába látogatunk el ezúttal. Feltételezhetően innen ered a földsugárzás-mérés tudománya.

 

kinaiakesavizkutatas6

 

A kínaiak akkor és azért fizettek az orvosaiknak, hogy egészségesen tartsák őket. Nálunk éppen fordítva működik a dolog, mi azért fizetünk az orvosoknak és a gyógyszergyáraknak, hogy az egészségünket helyreállítsák. A kínai szemlélet nyilvánvalóan természet közelibb. A kínaiak rájöttek, hogy a föld kisugárzása és az ember kisugárzása bizonyos helyeken nincs összhangban egymással. Bizonyos tüneteket és hajlamokat egyes földsugárzások felerősítenek, míg másokat gyengítenek. Az egészségünkre ártalmas földsugárzás-zónákat jobb elkerülni, mert már rövidtávon legyengítheti az embert azáltal, hogy pozitív rezgéseit elnyomja, kioltja. A kedélyállapotunkat, a képességeinket és az érzékenységünket döntően befolyásolják a támogató és a gyengítő sugárzások. A kínaiak roppant fontosnak tartották a föld alatt megbúvó vízereket, patakokat és vízfolyásokat, mert ezek akár 50-80 méteres mélységből is képesek felsugározni a felszínre hatásaikat.

Teljesen természetes dolognak számít, hogy a Föld kérgét különböző méretű vízerek hálózzák be. Számtalan repedés mentén szivárognak vízerek. Ezek kisugárzása több száz méteres magasságig érzékelhető. A radiesztéták megfigyelték, hogy ha több talajrétegben is szivárog a víz, s ezek keresztezik egymást, akkor hatásuk összeadódik és felerősödik. A vízércsomópontok kisugárzása olyan erős, hogy még a növények növekedésén is látszik, hogy igyekeznek elkerülni, vagy minél távolabbra kerülni tőlük. Ezen túlmenően érdemes megjegyezni, hogy a vízerek kisugárzásának nem állja útját sem a tégla, sem a beton, ezért a sokadik emeleten is érezhető a hatásuk.

A vízerek hatásainak természete kettős: ha arra gondolunk, hogy a vízerek kisugárzásának érzékelésével vízlelő helyre bukkanhatunk, ahol kutat fúrhatunk, ivóvízzel láthatjuk el a háztartást, esetleg gyógyfürdőt alakíthatunk ki, akkor nagyon hasznos. Másfelől, ha egynémely vízér túlzottan erős kisugárzásával legyengíti az auránkat, akkor ezt feltérképezve távol tarthatjuk magunkat azoktól a zónáktól.

A kínaiak kifejlesztettek egy ősi módszert a víz felkutatására. Ehhez nem szükséges egyéb, mint egy varázsvesszőnek nevezett kis Y alakú botocska vagy faág. Ezt ma már modernebb eszközzel, fémből készült pálcával helyettesítik, de a több ezer éves módszer mit sem változott. A sugárzást mérő személy (radiesztéta) a kezében tartja a pálcát, lazán és stabilan. Lassan sétálni kezd. Közben arra koncentrál, hogy a másik keze – ha mindkettőben pálcát tart, akkor az energiamezője – váljon antennává, s érzékelje a föld alatti vízerek kisugárzását. Ami itt tulajdonképpen történik, az nem varázslat, hanem csupán annyi, hogy az emberi aura összehangolódik a környezetével. Ez egyébként mindig megtörténik, hiszen energiákat és információkat napi huszonnégy órában cserélünk a környezetünkkel, csak éppenséggel erre nem figyelünk oda különösebben. Ámde a kínaiak, akik módfelett értettek az energiaáramlásokhoz, megfigyelték, hogy ha az ember koncentrál, kis gyakorlással elsajátíthatja és tudatossá teheti ezt a képességét.

Minden élőlény folyamatosan kontaktusban áll a többi élőlénnyel: ember az emberrel, ember a természettel, ember a kozmosszal, az élőlények egymással. Az összefonódottság csaknem tökéletes és több szintű. A kínaiak rájöttek, hogy a víz milyen hihetetlen fontosságú tulajdonságokkal rendelkezik. Az élettani funkciókon kívül is óriási jelentősége van. De most maradjunk a víz felkutatásának témájánál.

 

A vízkutató személy tehát önmagában az érzékelő, ha úgy tetszik, az antenna. Amikor egy olyan hely fölött sétál el éppen, ahol érzékelhető a vízér kisugárzása, a pálca vagy varázsvessző kileng, illetve elmozdul. Ekkor már megtalálta a vízér egy részét. Azután néhány további feltérképező mozdulattal detektálni képes a vízér szélességét, kiterjedését és irányát. Ez egy picit a torpedójátékra emlékeztet, ahol lépésről-lépésre lehet, mintegy koordinátarendszer alapján behatárolni a vízér, illetve a vízerek pontos helyzetét.

Az így meghatározott vízerek természetesen nem statikusak, hanem időről-időre képesek a helyváltoztatásra, ezért könnyen előfordulhat, hogy pár év múltán már akár méterekkel arrébb „költözik” egy vízér. A vízkutatást egyébként befolyásolja az időjárás is, hiszen minden csepp eső mélyen beszivárog a talajba, ahol összeadódva, bármikor újabb vízerekké terebélyesedhetnek, állhatnak össze. Az is meggondolandó, hogy ezért magunk is esetleg elsajátítsuk ezt a nem túl bonyolult vízkutató módszert, hiszen a lakásunk egyes helyiségeit rendszeresen érdemes kimérni, mert így sok felesleges kínlódástól és gyengítő hatástól megkímélhetjük szeretteinket, s önmagunkat egyaránt.

A kínaiak azért is fordítottak nagy figyelmet a vízkutatásra, mert tapasztalataik alapján rájöttek, hogy a vízerek sokféle gyulladásos folyamatot indíthatnak be vagy erősíthetnek fel az emberi szervezetben. Továbbá a vízerek kisugárzása nem kis mértékben legyengítheti szervezetünk kisugárzásának ellenálló képességét. A vízerek különösen komoly hatását a daganatos betegeken figyelték meg, ugyanis a vízerek sugárzása serkentőleg hat a kóros sejtburjánzásokra. Ezért a vízereket a geopatikus sugárzásfajták közé sorolják.

Az ősi Kínában a vízkutatás módszerét annyira komolyan vették, hogy még a császárnak is megtanították. Maradt fent olyan ősi agyagtábla, amelyen Yü császár egy kettős vessző segítségével vizet kutat. Yü császár ábrájáról tudni illik, hogy négyezer évvel ezelőtt készült!

Hozzáteszem, az egyiptomiak és általában a sivatagi népek, a rómaiak, de a szkíták is varázsvessző segítségével kutatták fel a vízforrásokat, hiszen a víz nekik is lételemnek számított. Ahol volt víz, ott volt élet is.

 

Száraz György

Boldog napot!

 

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..