Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Korszakváltás az Enigmában!

Nos, bizonyos értelemben a korszakváltás szele elérte az Enigma című tévéműsort is, minthogy 2012.10.09-én volt az utolsó, szám szerint a 99. adása. Rengeteg megkeresést és kérdést kaptunk azzal kapcsolatban, hogy mi történt, s vajon folytatódni fog-e ez a hiányt pótló műsor. Csupa-csupa jó hírünk van…

 

Mint az tudvalevő, a fixhd tévé műsor adott otthont majdnem két esztendeig az Enigma című műsornak, melynek a műfaját nem lehet egy-két szóban összefoglalni. Aki még nem látta, annak rövidem vázolnám a témaköreit, amelyek megítélésem szerint sokkal jobban elárulják a tartalmát, mint a definíciók: a legfrissebb technikai felfedezések és technomágiák, a határtudományok, a holisztika, az összeesküvés-elméletek oknyomozás, a titkos társaságok és az okkultizmus, a földönkívüliek, az ufó-jelenségek, az ősi civilizációk mágikus tudása (indiai, egyiptomi, sumér, maja stb.), a vallások és szent irataik kutatása, a múlt rejtett igazságainak feltérképezése, a történelemelőtti történelem, a vérvonalak és a globalizáció összefüggései, az őstörténet-kutatás, kivált a magyarságé…

 

Sokaknak úgy tűnhetett, hogy éppen ez az utolsó kettő csapta ki a biztosítékot egyeseknél – a magyarságkutatás és a hamisított őstörténet leleplezése –, minekután az „bennfentesek” eltüntették a szókimondó és sokak szemében hiteles Engima című műsort a történelem igen mély süllyesztőjében.

Történt, ami történt, az összeesküvések híveit talán még mi sem tudjuk meggyőzni ennek a szándéknak az ellenkezőjéről. Főképpen azért nem, mert éppen egy maratoni hosszúságúra tervezett, jubileumi adás, nevezetesen a 100. Engima beharangozásakor kaszálta el valaki az egész Engima-sorozatot.

 

Bűnbakot és vétkeseket nem keresve, mi, Horváth Zoltán és jómagam, tudomásul vettük az idők szavát és nem ragaszkodtunk túlzottan a régi keretekhez, mert azt láttuk ebben, hogy 2012 számunkra is tartogat valami meglepetést eme életterületen. Nos, beigazolódtak a sejtéseink.

 

Ennyi pozitív energia, ennyi Interneten, telefonon és személyesen történő megkeresést talán még sohasem kaptunk, mint amennyi az elmúlt egy hónapban érkezett hozzánk. Özönlöttek az ötletek, a támogató segítségek és az ajánlatok, egyszóval a motiváció. Nem mintha egy pillanatra is megfordult volna a fejünkben az Enigma-korszak végleges lezárása. De tény, hogy roppant jól esett az együttérzés és a bíztató szó.

 

Tanultunk a hibáinkból és a figyelmetlenségünkből, mert a média világa belülről egyáltalán nem olyan, mint amilyennek otthonról, a puha fotelből látja a tisztelt Néző. Ez egy rideg és pénz által mozgatott színház, ahol a szólásszabadság egy csecsemő emocionális szintjén mozog általában. Azután jöttünk mi, a kedves, mérsékelten elfogult, de annál szókimondóbb stílusunkkal, sok egyéni kutatással és a régi tudást új fénytörésbe helyeztük bújtatott demagógiáktól, ideológiáktól és sallangoktól mentesen. Természetes, hogy ez sokakat megrémített és annyi ellenlábasunk, riválisunk és epigonunk lett, mint egy médiasztárnak. Attól tartok, hogy ez a problémakör feltartóztathatatlanul örökzölddé fog válni, mivel egyre több lelkes szimpatizáns és ébredező lesz a köreinkben.

 

Mindezek az okok és érvek együttesen játszottak közre abban, hogy elfogadjuk a saját minikorszakváltásunk szükségességét és a megújulás igényét. Hangsúlyozom, a személyeskedés látszatát is kerüljük, mert hisszük, hogy ez így volt jó. Mire alapozzuk ezt a kijelentésünket?  

 

Elsősorban arra, hogy november 20-án, kedden este 20 órától élőben térünk vissza a Karma tévében és onnan folytatjuk, ahol abbahagytuk. Igaz, nem azon a csatornán, amelyet eddig megszokhatott az Enigma family. Az új műsor megújult öltözéket kap, címe pedig innentől kezdve Enigmák lesz. Keddenként 20-21h közötti idősávban fog jelentkezni élőben és a megszokott gárdával a kendőzetlen stílusban.

(Karma tévé szabadon fogható vételi információi: Műhold THOR 6 Frekvencia: 11,977 Polaritás: Horizontális Szimbólum sebesség: 28000 MSPS; honlapcím: http://www.karma-tv.hu/)

 

De hogy tovább fokozzuk a szellemi élvezeteket, engedünk azoknak a főként vidéki megkereséseknek, amelyek útján több szervezet, klub és közösség is felkért minket Engima előadások megtartására. Amilyen mértékben időnk és elfoglaltságaink engedik, megtesszük a tőlünk telhetőt.

Ugyanakkor első körben elindítjuk Budapesten az Enigma Klubot, amely reményeink szerint egy havi rendszerességgel megrendezésre kerülő találkozó lesz. Itt mindig olyan aktuális témáról fogunk előadást és akár gyakorlati bemutatót is tartani, amelyet a tévéműsorokban érintettünk, de nem maradt elegendő idő a bővebb kifejtésére, illetve amely olyan elmélyülést igényel, amely nem fér bele a műsor szabta keretekbe.

 

Összességében a következőket mondhatjuk. November 20-án indul az Enigmák című műsor. 2013-tól pedig Budapesten és országszerte fogunk előadásokat tartani, ahogy időnk és erőnk engedi.

A személyes facebook- és a boldognapot-oldal kapcsolódó tartalmain kívül arról is gondoskodni fogunk, hogy a műsorok mihamarabb felkerüljenek a világhálóra, hogy azok is láthassák, akik valamilyen oknál fogva lemaradtak az élő közvetítésről. Így reményeink szerint még több emberhez fog eljut Horváth Zoltán ars poeticája:

 

„Ahol az álmok véget érnek, ott kezdődik a valóság.”

 

 Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..