Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Korunk 10 legbefolyásosabb spirituális mestere

http://himsatta.com/

1 – Lhamo Dondrub, Tenzin Gyatso-ként született a 14. Dalai Láma

Buddhista hívei hiszik, hogy ő elődjeinek és a könyörület Buddhájának az egyik reinkarnációja. Hangos szószólója Tibet függetlenségének és elképesztő módon járult hozzá a világ spiritualitásához. 2012-ben Temleton-díjjal tüntették ki, a pénzbeli jutalom nagy részét pedig az indiai „Mentsük meg a gyermekeket” alapítványnak adományozta. A Time Magazin őt nevezte a „legnagyobb hatású személyiségnek a földön”, míg a „The Times” úgy méltatta, hogy „Olyan tömegeket vonz, mint semelyik más spirituális vezető, egy politikus csak reménykedhet, hogy hozzá hasonlóvá válhat… úgy tűnik, hogy ő mindenki mástól eltérő módon szemléli az életet.” Puhafedelű kötésben már kaphatók (angolul – megjegyzés a fordítótól) a legfrissebb könyvei: Hogyan váljunk könyörületessé; Kézikönyv a belső béke, egy boldogabb világ és az igazi hitbéli rokonság megteremtéséhez; Hogyan egyeztethetők össze a világ vallásai.

www.dalailama.com ::  Born in Taktser, Tibet :: 06/07/1935 :: Szellemi vezető

 

www.hophap.net

2 – Thich Nhat Hanh

Thich Nhat Hanh egy vietnámi buddhista zen mester, költő, tudós és békeharcos. A vietnami háború alatt fáradhatatlanul dolgozott azon, hogy Észak- és Dél-Vietnamot kibékítse, valamint bátor erőfeszítéseket tett, hogy rábírja Martin Luther Kinget arra, hogy jelölje őt Nobel-békedíjra 1967-ben. Kolostorokkal és spirituális központokkal együtt megalapította a „Közteslét Rendjét” és az „Egyesített Buddhista Egyházat” Vietnamban, az Egyesült Államokban és Franciaországban. Plum Village-ben él, Meditációs Központja van Franciaországban, és járja a világot, elvonulásokat vezet az éber életmód jegyében.  Legutóbbi könyvét novemberben adták ki, címe: Félelem – Létfontosságú bölcsesség, hogy keresztülvergődjünk a viharon.

www.plumvillage.org :: Born in Thua Thien, Vietnam :: 11/10/1926 :: Szellemi vezető

 

http://www.ezomania.hu/

3 – Eckhart Tolle

Eckhart mélyről jövő, mégis egyszerű tanításai világszerte számtalan embert segítettek már az életükben található belső béke és a nagyobb beteljesedés megtalálásában. Tanításainak velejét a tudat átformálása alkotja, a spirituális éberséget tartja az emberi evolúció következő lépcsőfokának. Könyve,  a Most hatalma és az ezt követő, osztatlan sikert arató Új Föld a világ Test, Lélek, Szellem témával foglalkozó könyveinek a két bestsellere. Tolle ingyenes, online elérhető, „nem-tanfolyamra szánt” videói ingyenes segédeszközei, mindazoknak, akik a tudat mélyebb szintjének elérésén munkálkodnak.

www.eckharttolle.com :: Born in Lünen, Germany :: 16/02/1948 :: Modern kori tanár és író

 

http://thepmshow.tv/

4 – Deepak Chopra

Az Ayurvedaval, a szellem-test gyógyításával és a spiritualitással foglalkozó könyvek szerzőjeként Chopra óriási sikert ért el az olyan könyveivel, mint a Kortalan test, időtlen tudat, vagy Az élet hét törvénye. Legutóbbi könyvei: A szupertudat – Elménk kirobbanó erejének szabadon engedése, amelyet Rudolph E. Tanzi neurológussal írt közösen; Isten – A kinyilatkoztatás története. Már puha borítású könyvként megjelent az új Isten egy illúzió – a legnagyobb vita a tudomány és a spiritualitás között, amelyben Chopra Leonard Mlodinow fizikussal ütközteti nézeteit.

www.deepakchopra.com :: Born in New Delhi, India :: 22/10/1946 :: Orvos, író és szónok

 

http://img.timeinc.net/

5 – Rhodna Byrne

A titok című könyv és DVD alapján jól ismert Byrne hite mellett érvel, mely szerint mindannyian felülemelkedhetünk a szenvedéseinken azáltal, hogy nem esünk bele a negatív gondolataink csapdájába. Bekerült a Time Magazinnak a világformáló emberekről készült 100-as listájába, és televíziós show-műsora is van. Legutóbbi könyve, a Varázslat, 2012 márciusában jelent meg.

 www.thesecret.tv :: Born in Australia :: 12/03/1951 :: Író és tévé- és filmproducer

 

 

http://www.success.com/

6 – Dr Wayne W Dyer

Rajongói csak szeretetteljesen a „motiváció atyjaként” emlegetik, Dyre egyike a legnépszerűbb és legelismertebb embereknek az önfejlesztés terén. Gyerekkorát árvaházakban és nevelőotthonokban töltötte, és számos akadályt győzött le, hogy az álmait valóra váltsa. Jelenleg életének legnagyobb részét az tölti ki, hogy másoknak mutatja meg, hogy érhetik el ugyanezt. A Megvalósult kívánságok – a teremtés művészetének tökéletes elsajátítása című könyvét 2012 februárjában adták ki.

www.drwaynedyer.com :: Born in Detroit, Michigan, USA :: 10/05/1940 :: Szerző és szónok

 

http://fridge.gr/

7 – Paulo Coelho

A valaha megjelent legsikeresebb bestseller egyike az Alkimista, a maga 150 országban eladott 65 milliót meghaladó példányszámával. Coelho eddig több mint 150 millió könyvet adott el több mint 150 országban világszerte, és műveit 71 nyelvre fordították le. Legújabb könyve, az Accra-i kézirat áprilisban látta meg a napvilágot.

paulocoelho.com :: Born in Rio de Janeiro, Brazil :: 24/08/1947 :: Regényíró

 

 

 

http://twice.hu/

8 – Oprah Winfrey

Oprah talán a legbefolyásosabb ember a földön. Sok tekintélyes spirituális gondolkodót fedezett már fel és támogatott – Obamától Eckhart Tolle-ig. A többszörös díjnyertes beszélgetős showja a valaha készült, legtöbbre tartott műsorrá vált a maga nemében. Jelenleg házigazdája az Oprah Művészeti Iskola (önfejlesztő show), a Szuperlélek Vasárnap (spirituális show) és az Oprah következő fejezete (interjú-show) a saját OWN: Oprah Winfrey Network nevű tévécsatornáján.

www.oprah.com :: Born in Kosciusko, Mississippi, USA :: 29/01/1954 :: Talk Show házigazda, színésznő, producer és filantróp

 

http://3.bp.blogspot.com/

9 – Nelson Mandela

Mandela egy apartheid-ellenes aktivista volt, aki 27 évet töltött börtönben. 1990-es szabadon bocsátása után a soknemzetiségű demokráciára törekvő párt élésre állt. 1994-1999 között Dél-Afrika elnöki posztját töltötte be, a béke és a könyörület mellett állt ki, 1993-ban Nobel Béke-díjat kapott. Tevékenyen részt vett az AIDS és a rasszizmus elleni harcban, továbbá életrajza, a Szabadság hosszú útja még mindig inspiráló bestseller.

www.nelsonmandela.org :: Born in Transkei, South Africa :: 18/07/1918 :: Politikai aktivista

 

 

 

http://lifecoachmary.com/

10 – Byron Katie

Katie az önvizsgáló módszerét „A Munkával” azonosítja, és azt az eszmét hirdeti, hogy megszabadíthatjuk magunkat a szenvedéstől azáltal, hogy nem hiszünk és nem hallgatunk a negatív gondolatainkra. Katie jó példa a saját módszerére, mivel felülkerekedett a paranoián, az öngyilkos gondolatain és a mély depresszión. Bestsellerein kívül, ingyenes nyilvános rendezvényeken, börtönökben, kórházakban,egyházaknál,  vállalatoknál, a házasságon belüli erőszak túlélőinek létrehozott menedékeken, egyetemeken és iskolákban, hétvégi intenzív és kilencnapos „Iskola a Munkáért” elnevezésű  tanfolyamokon belül oktatja a módszereit.

www.thework.com :: Born in USA :: 06/12/1942 :: Szerző és szónok


Forrás: http://www.watkinsbooks.com

 

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..