Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Korunk legerősebb mérge: az aggodalom

Birtokláshoz, tulajdonláshoz, jogokhoz szokott és szoktatott világunkban két dolog miatt aggódhat az ember: vagy mert hiányzik valamije és annak eléréséhez nehéz út vezet, vagy mert megszerezte már, amire vágyott és mostantól nem akarja azt elveszíteni. Mi a megoldás erre a problémára?

 

Nap mint nap látom, hallgatom az emberek aggodalmait. Szörnyű, milyen neurotikus állapotokat tud produkálni már egy-egy banális helyzet is. Például az, hogy ki ért oda hamarabb a kasszához; mit fog szólni a párom, ha nem tetszik majd neki a frizurám; nekem volt elsőbbségem a körforgalomban, de az a bunkó nem adta meg; el fogok-e késni a munkahelyemről; megkapom-e a fizetésemelésemet stb.

Ilyenkor az ember két dologba nem gondol bele:

 

  • SOK KICSI SOKRA MEGY.

 

Ez alatt azt értem, hogy észrevétlenül szokásunkká válik az aggodalmaskodás, a szorongás és a félelem. Ezt láthattuk a szüleinktől, a rokonainktól, a barátainktól és a társadalom is ezt sugározta ki magából. Így könnyen ránk ragadhat ez a viselkedésminta. A sok apró-cseprő aggodalmaskodás pedig összeadódik és legyengítik előbb a lelki, idővel pedig a testi erőnket is.

AZ AGGODALMASKODÁS NEM OLD MEG SEMMIT!

Belegondoltál már abba, hogy a negatív gondolatból ritkán lesz pozitív, általában az egyik negatív gondolatot egy másik negatív gondolat követi. Utána egy rossz érzés, majd beindul az ördögi kör. Manipulatív korunkban ebbe a hibába sokan beleesünk. De ebből ki lehet lépni.

 

  • A FÉLELEM ÉS AZ AGGODALMASKODÁS FŐ FORRÁSA A HITETLENSÉG.

 

Megfigyeltem magamon és másokon is, hogy szinte mindig másoktól (emberek véleményétől vagy események bekövetkezésétől) tesszük függővé a döntéseinket. Ha XY így vagy úgy fog reagálni, akkor kellemetlenül fogom magamat érezni. Ha ez vagy az nem fog sikerülni, akkor elégedetlen leszek magammal. Ez egy olyan ördögi körbe taszít bennünket, amely örvényként húz le magával. A gondok szinte beszippantják az embert.

Rájöttem, hogy az aggodalmaink fő forrása, hogy nem hiszünk eléggé. Ki önmagában, ki Istenben, ki a jóságban és a szeretetben, hadd ne soroljam!

Minket megtanítottak a hitetlenségre vagy arra, hogy olyan eszmékben higgyünk, amit emberek találtak ki és viszonylagosak.

 

 

Én Istenben hiszek, a Teremtőben. Amióta ezt eldöntöttem, az életben lévő gondok, nehézségek csaknem mindegyike megszűnt. Szerintem ugyanis, aki teljes odaadással hisz, az nem képes aggódni, mert a hit – a valódi hit – kiszorítja tudatából és szívéből a rosszat, az aggodalmat és a félelmet. És ha valaki legalább olyan komolyan veszi a hitet, mint a lélegzetvételét, akkor rá fog jönni arra, amire én is rádöbbentem: e lehetőség kapuja mindig is nyitva állt, csak mi valahogy nem vettük észre.

Aki az aggodalmakat beengedi a szívébe és naponta táplálja azokat, az nem hisz eléggé. Rossz üzletet köt az Ördöggel.

Én azt javaslom, hogy ezt a viselkedésmódot cseréld le egy másikra: HIGGY!

 

Persze hinni is tudni kell! A hit is tapasztalatokra épül. Helyesen hinni önmagunkat nem becsapva és másoktól nem félrevezetve, egyáltalán nem könnyű, de attól még a hitnek van olyan ereje, amely minden kételyt és aggodalmat eloszlat.

Ezekről majd később mesélek.

Száraz György

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..