Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Kristály mágia

Arisztotelésznél, Pliniusnál, Solinusnál, Albertus Magnusnál és sok más gondolkodónál találkozunk a drágakő fényének csodálatos hatásaival. A ragyogó drágakövek keltette delejező erő, a hipnotikus hatás, a 19. századi braidizmus sok érdekességgel szolgál a mágiát kedvelőknek. A kristálynézés gyökerei a történelem előtti időkre vezetnek vissza.

 

Hiába is várjunk mindjárt receptúrát a kristálytalizmánok készítéséről és a különleges drágakőékszerek használatáról, a szerzők nem elégítik ki ebbéli óhajunkat. Mindazonáltal, nem érdektelen, hogy a történelmet hívjuk segítségül a kristálymágia megismeréséhez.

 

Az a főpap, aki Jehova színe elé járult, egy hat-hat sötét és világos drágakőből álló mellvértet kellett, hogy viseljen, amely csodás erővel ruházta őt fel. (thummim és urim) A Biblia nevet is ad két kövének: Johalam és Áháloma. Viselője hatásukra álmokat látott, minden bizonnyal nappal és nem alvás közben. Ez is egyfajta jóslásnak számíthatott akkoriba.

Alexandriai Kelemen egy csodagyűrűről tesz említést a Stromata első könyvében. Ezt Exzestus viselte, mivel segítségével képes volt jövendőt mondani. A kristálynézésről egyébként Faust is beszél.

 

A kristályban az avatottak megláthatják azt, amit akarnak. Nem a vágyaik projekcióit, hanem a valóságot. Például értesülést lehet szerezni általa azokról a személyekről, akik távoli országokban jelenleg élnek, vagy olyanokról is, akik már ebből a létformából elköltöztek. A múlt, a jelen és a jövő tehát egyaránt megnyílik a kristály mágia adeptusa előtt.

Vannak, akik kimondottan a saját jövőjük fürkészésére használták a kristály mágiát: dicső tetteiket és a ravatalukat egyaránt megpillanthatják. Mód nyílik mások jövőjének fürkészésére is. Nem feltétlenül kerülhető el ezzel minden szerencsétlenség, de sok baj még így is elhárítható.

 

A kristálynézés egyik fajtája a tükörnézés, amely a távolbalátás egyik módozata. Ez a technika már az egyiptomi időkben is ismeretes volt. Feljegyzések tanúsítják, hogy Septimus Severus és Julianus Apostata űzték a katoptromantiát, azaz ragyogó érctükröket használtak jóslásra. A középkorban valósággal imádták a varázstükrök készítését. Erre számos receptet találunk. Készülhettek például fémből. Ebben az esetben hét fajta fémre volt szükség, szigorúan az előírt arányban keverve egymással.

 

A tükör-mágia használata bevett szokás volt Medici Katalin számára. Szintén feljegyzés szól arról, hogy amikor a királynő a tükröt faggatta arról, hogy ki lesz Franciaország következő régense, először fiai jelentek meg, majd Guise herceg, végül Navarrai Henrik. Mindegyik annyiszor villant fel, ahány évig később a trónon ültek.

 

Beszélhetünk még az onimantiáról, amely nem más, mint a kristálynézés különös fajtája. Ennél a jóslásfajtánál a médium vagy a saját tenyerében, vagy a hüvelykujja körmében pillantja meg a képeket. Ez a mágikus látás főként a 12. században élte fénykorát. Angliában például egy pap szentelt olajjal kente be a gyerekek ujjkörmeit, neveket és idéző formulákat recitált, majd megkérdezte tőlük, mit látnak. A fogékony gyermekek képeket kezdtek látni. De ez nem volt veszélytelen, voltak, akik hosszú távon megvakultak.

 

Nehogy azt higgyük, hogy az onimantia csak Európában dívott. Feljegyzések és magas rangú szemtanúk igazolták, hogy például Abd el Kader el Moghrebi sejk sokszor fogott el tolvajt az onimantia segítségével, amelyet ő nagymesteri szinten űzött.

 

Sok mágus űzte és űzi a mai napig is a kristálynézést. Talán nem találunk egyetlen olyan országot sem, ahol legalább egy ilyen ne volna. Lehet az illető pap vagy teljesen átlagos foglalkozású, ránézésre senki nem fedheti fel a titkait. Nevezetesen azt, hogy az illető képes bepillantani az asztrálvilágba. Az ilyen kristálynézőkben a tudomány hivatalosan nem hisz, létüket nem fogadja el, mégis úgy hírlik, hogy sok rendfenntartó szervezet kipróbált és alkalmazott már kristálynézőt. Aki nem hiszi, nézze meg a varázskristályát!

 

Boldog napot!   

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..