Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

KÜLÖNÖS FÉNYEK A PILISBEN?

Már egy ideje nem mindennapi fényjátékokat lehet látni az égen a Pilis-hegység felett és az erdőkben is. Mi lehetnek ezeknek a különös fényeknek az oka?

A VILLÁMOK HATÁSA

 

Manapság nagyon megszaporodtak a zivatarok. Furcsa nyár köszöntött ránk. Ilyenkor az ember már csak a tudattalanjától vezérelve is kitekint az ablakán és megcsodálja a természetnek ezt az arcát. Viharos nyári napokon sem nyaralni, sem a természetet járni nem a legideálisabb elfoglaltság. Ám akadnak kivételek, olyan természetbúvárok és spiritualitással átitatott emberek, akiket nem riasztanak vissza az efféle „akadályok”.

 

Egyre többeknek tűnik fel, hogy az égen olykor órákon keresztül megállás nélkül cikáznak keresztül-kasul a villámok és éktelen dörgedelmességgel csapódnak be a földbe. Eme égi tünemények nem csak fizikai szempontból – mint kisülések – számítanak, hanem spirituális szempontból is számottevőek. Tudniillik, gigászi energiát közvetítenek arra a helyre, ahová irányulnak. A mit sem sejtő, hétköznapi ember nem lát ebben többet, mint a villámok méretét meg azt, hogy nem belé csapott. E sorok írója többet is tudna erről mesélni. Visszatérve a villámlások okozta különleges fényekhez, aki látott már ilyen szokatlanul nagy erejű mennykőt, az talán emlékszik arra, hogy amikor földet ért, akkor a fénye szinte „csalhatatlanul” bizonyos pontokra fókuszálódott. Természetesen lehet a villám áldozata fa, vagy egy háztető is, de a pilisi villámok többsége különleges a tekintetben, hogy átenergetizálja a hegységet.

 

Akik a finomabb energiákkal foglalkoznak, esetleg látók, azok tudhatják, hogy a villám az erőtereket is feltölti muníciójával. Olyan ez, minta defibrillálnánk egy emberi tetemet, csakhogy itt nem egy tetem, hanem a Pilis szent erőtereiről van szó, melyeket évről-évre egyre nagyobb dózisban érnek a villámok. Akár spirituális szívnek, akár szellemi agynak tekintjük a Kárpát-medencét, a „zsigeri” működéséhez mindenképpen az ősi erőterek újjáéledésére és megnyílására is szükség van. Talán a villámlásoknak ehhez van közük. Ki tudja?

 

KÜLÖNÖS FÉNYEK

 

Többektől hallottam, hogy a pilisi erdőket járva nem mindennapi fényjelenségeknek lettek a szemtanúi. Fényes nappal és éjszaka egyaránt furcsa, alakkal rendelkező fények lebegnek a fák között. Érdekes módon nem keltenek félelmet, csupán megrökönyödést a szemlélőkben, mert a légies, könnyed, kissé a tündérekre emlékeztető tünemények valahogy a szelídség benyomását keltik. Próbálták már e fényeket összefüggésbe hozni meteoritokkal, különféle foszforeszkáló állatokkal, sőt még gombákkal is, de mindegyik magyarázat-kísérlet erőltetettnek tűnt. Ezek a fények nem villámok, nem tipikus légköri jelenségek, nem hullócsillagok maradványai. Egyszerűen csak feltűnnek, többször 20 másodpercig is ide-oda lebegnek, némelyikük halad, szinte követi a terepviszonyokat, némelyiküket nem is érdekli, hogy fizikai akadály van előtte, akadálytalanul hatol át rajta.

 

A fények egy része rendelkezik kontúrral és alakkal, kiterjedését tekintve úgy félember nagyságú, de semmi nem kapcsolja a földhöz. A fények másik fajtája viszont egyértelműen szférikus, tehát gömb alakú és mérete a pingponglabda nagyságútól a focilabdáig terjed. Fényes nappal nehezebben észrevehetők, míg éjszaka gyakrabban mutatkoznak. Ezek a fényforrások a talajhoz közel, de legfeljebb a lombkorona magasságáig figyelhetők meg.

 

A fények egy harmadik csoportja az égen lebeg szemmel látható módon, s az előbbiektől mind fényerősségében, mind méretében lényegesen nagyobb. Ezek hol gyorsabban, hol lassabban mozognak, színük nem mindig fehér, lehet sárga, zöld vagy kék is. A megfigyelőknek csak nagyon ritkán sikerül lencsevégre kapniuk, s ezek a felvételek többnyire nem elég jók ahhoz, hogy tudományos vizsgálatoknak vessék alá őket. Ettől függetlenül, akiknek volt már ilyen csodában része, az egy életre szóló élménnyel lett gazdagabb.

 

Száraz György

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature