Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Küszöbőrök és beavatás

Hamarosan itt egy újabb küszöbőr-időszak. Kik a küszöbőrök? Milyen időszakokként kényszerülünk velük farkasszemet nézni? Hogyan küzdhetők le? Egyáltalán milyen kapcsolatban állnak az emberek lelkével a küszöbőrök? Miként vesznek részt a küszöbőrök a beavatásokban? Csak a spirituális embereknek kell a küszöbőrökkel foglalkozniuk vagy minden ember találkozik velük élete folyamán többször is?

 

Szeretném, ha minél többen tudnák, hogy mindenkinek a sorsában vannak beillesztett időszakok. Nincs minden egyes megvalósulási életpálya-alternatívánk kőbe vésve, ezért eltérhetünk a kijelölt úttól, de vissza is kanyarodhatunk rá. Amikor azonban eltelik egy idő, a Sorsírók húznak egy vonalat és kiértékelik az elmúlt fejlődési ciklust minden individuumnál külön-külön. Majd ezután különféle próbák elé állítják a megélőt, ami úgy történik, hogy beleillesztik az emberi sorsokba azokat a kihívásokat, amelyeket eddig nem megfelelően, illetve nem kielégítően oldottunk meg. Mindez azért történik, hogy bizonyíthassuk az érettségünket, avagy szembesüljünk az éretlenségünk megannyi aspektusával. Ezek a beillesztett karma-pontokban történő úgynevezett küszöbőr-időszakok.

 

A mindennapi gyakorlatban ez úgy fest, hogy belső bizonytalanság lesz úrrá rajtunk. Van, aki olyan érzékeny, hogy egyfajta belső remegés jön rá, s ez akár hetekig is eltart. Ez a tisztulás velejárója, olyasmi, mint a láz a fizikai betegségeknél, viszont ez a belső spirituális világunkban végbemenő katartikus és tragikus élmények ciklusa. Kétségtelenül nem könnyű és egyáltalán nem jóleső érzés megélni.

 

Honnan tudható, hogy küszöbőr-időszakba léptünk? Onnan lehet észrevenni, hogy életünkben váratlanul megszaporodnak a szakítópróbák és a nehézségek. Ezt mi úgy hívjuk, hogy „sorskiforgatás”. Az elemi nehézségek, a gondok, a bajok, a problémák megsokasodása szinte bedarálhatja az embert. Ilyenkor kell helytállni és embernek maradni. Ez a spirituális beavatások nem túlzottan ismert, jóllehet leggyakoribb formája, amikor is a hétköznapi, illetve a magánéletünkön keresztül tesz fel kérdéseket a Sors és várja, hogy mi mit válaszolunk. Még a spirituális tanokban, vagy a pszichológiában jártas emberek esetében is ilyenkor gyakorta elgurulnak a gyógyszerek, hogy viccesen fejezzem ki magam. Ilyenkor a személyiség kisebb-nagyobb válságokat él meg. S éppen ettől beavatási próba ez: eldől, hogy tudod, vagy nem tudod, illetve hogy amit magadról képzeltél, az összhangban van-e a valósággal vagy sem. Csak letisztultan lehet átlépni egy küszöböt. Ha ez nem sikerül, akkor a küszöb innenső oldalán maradunk és majd egy későbbi időszakban próbálkozhatunk csak újra.

 

Minden nagyobb fejlődési ciklusban elérkezik egy olyan pont, ahol ez megtörténik. Most egy ilyen karmikus mező előtt állunk ismét. Ismét, minthogy ez évente akár többször is előfordulhat az emberiséggel. A küszöbőr nem egy megszálló démon vagy valamilyen szellemi betolakodó. Egyáltalán nem! A küszöbőr mindig a gyengeségeinknek a tudatából születik. Sokféle létezik. Legtipikusabbak: a félelem és a szorongás, a harag, a düh, az irigység, a kicsinyesség, az önsajnálat… küszöbőrei. Ebből következik, hogy mindenkinek a sajátjaival kell szembenéznie. Olyan ez, mint egy „gólem”, amelyet mi építettünk fel és csakis mi oszlathatunk szét. Nem használnék olyan végletes kifejezéseket, mint elpusztítani vagy megsemmisíteni, mert akkor valamiféle varázsütésre eltűnő dologra gondolhatna a nyájas Olvasó. De legtöbbször nem elég egy mágikus pálcasuhintás ahhoz, hogy megszabaduljunk a jellemünk és tudatalattink rejtett zugaiban élő küszöbőreinktől. Ez egy folyamatos fejlődést és tudatosulást követel a megélőtől, máskülönben a küszöbőrök elhitetik magukról, hogy már nem is léteznek és átverik az embert. Például, megfigyelhető, hogy hány ember hiszi magát nagylelkűnek, miközben kicsinyesnek és fukarnak tartja nyílván a környezete. Ilyenkor a küszöbőr elhiteti az illetővel a saját nemlétezését és a személyiség önmagától dicsőül meg. Erre mondom én azt, hogy tipikus pszicho-patologikus eset. De mindenkinek sok ilyen küszöbőre van. A küszöbőrök célja, hogy az emberben szunnyadó lélek soha ne ébredjen fel.

 

Ha valaki derekasan állja a sarat és jól átvészeli az ilyen időszakokat – a küszöbőrös időszakot –, akkor egy nagyon komoly és valódi önfejlődés elé nézhet az ilyen életperiódusokban. Ilyenkor derülhet az is ki, hogy tudjuk-e a gyakorlati életben is alkalmazni a spirituális tanokat, vagy amiben hiszünk. A küszöbőrök minden emberben léteznek.

 

Némileg nagyon megnehezítik az élethelyzeteket. Ha valaki nagyon rosszul vizsgázik, akkor akár jövőképet is válthat. Az nem újság, hogy a sorsunk napról-napra változik, de odafent a küszöbőrös-beavató időszak alatt folyamatosan állítgatnak a jövőképeinken. Vannak, akik a szellemi-lelki fejlődésének nagy ágait ugorja át, s átlép az egyik sínpárról a másikra, van azonban szép számmal olyan is, aki tovább cipeli a hátán a múltját, s nem sikerül letennie a rossz emlékeit.

 

Jó hír viszont, hogy több isteni lény – angyalok és mások is – a mindenkori lehetőségeinkhez mérten, tehát a szabad akaratunkat tiszteletben tartva maximálisan támogatnak bennünket a saját magunkkal vívott harcban.

 

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..