Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Lehet-e tárgyakat mozgatni a gondolat erejével

Gondolattal hatni az anyagra – akár ilyen egyszerűen is megfogalmazhatnánk a pszichokinézis (PK) jelenségkörét. S valóban, sokan felfedezték már magukban azt a képességet, melynek köszönhetően képesek mozgásba hozni egyes tárgyakat pusztán a gondolataik erejével.

 

Áldatlan vita dúl a tudósok egy csoportja és a parapszichológusok élharcosai között a tekintetben is, hogy az emberi tudat milyen csodákra képes. Míg a fizikusok és kémikusok egy pragmatikus része minden áron be akarta bizonyítani, hogy nemes egyszerűséggel lehetetlen a szellemünk erejével hatást gyakorolni a tárgyakra: például odébb tolni azokat, megmozdítani vagy akár befolyásolni a mozgásukat, addig számos más tudós csodálatraméltó eredményekre jutott ugyanezen a területen.

Ilyen cáfolhatatlan és több mint százszor megismételt PK esettel találkozunk Nyina Kulagina, egy átlagosnak tűnő orosz háziasszony, esetében. A gyufaszálaktól kezdve, a burával lefedett pénzérméken át, a kisebb használati tárgyait szinte mindent képes volt megmozdítani pusztán gondolatainak erejével. De említhetnénk Uri Gellert is, aki pszí-képességei révén „mentalistaként” nem csak temérdek kőolajat talált megbízóinak, hanem számos mágneses adathordozót tett már tönkre, vagy bénított meg pszichéjének erejével. De vajon hogyan viszik véghez az efféle csodákat a parafenomének?

 

misztikus2

 

Többek között James Randi bűvész is azon munkálkodik, hogy leleplezze a parapszichológia vásári illúzióknak bélyegzett csalárdságait, így többek között a pszichokinézist is. Mr. Randi következetesen bizonygatja már egy jó ideje, hogy bár szerény személye nem rendelkezik semmilyen természetfeletti erővel, egyes parafenomének trükkjeit azért ő is simán le tudja utánozni. Igaz, ezzel a hozzáállással, a rengeteg idő- és energiaráfordítással még a mai napig nem sikerült megcáfolnia a hiteles személyek tárgyakat mozgató képességeit. Úgy tűnik, patthelyzet alakult ki a hívők és a tagadók között. Mindenesetre, az ellenőrzött kísérletek továbbra is zajlanak és a valószínűség-számításokat továbbra is szignifikánsan meghaladó eredményekre vezetnek világszerte, vagyis a dilemma a csoda javára látszik feloldódni.

 

S vajon mi kell ahhoz, hogy Önről kiderüljön, hogy rendelkezik-e ilyen típusú különleges képességgel? Nos, a szakértők azt állítják, hogy roppant fontos a kiegyensúlyozott lelki állapot, mert nagyon sok energiát vesz ki az alanyból az efféle kísérlet. De legalább ennyire meghatározó pszichikai tényező a hit is, illetve az a fajta meggyőződés, hogy sikerrel fog járni a próbálkozás, nem pedig csúfos kudarccal. Erőteljes koncentrálóképesség mindenképpen szükségeltetik a pszí-kísérletek sikeréhez.

Ha pediglen mindezzel már rendelkezünk, akkor a puding próbája az evés. Egy sima felületre helyezzünk egy kicsi, könnyű tárgyat, és kezdjünk el koncentrálni arra, hogy mozduljon meg. Fontos, hogy ne adjuk fel gyorsan a kísérletezgetést! Attól, hogy ma valami nem sikerült, még lehet, hogy holnap összejön.

 

A pszichokinézis jó példa arra, hogy felülvizsgáljuk a velünk született mentális és pszí-képességeinkről alkotott eddigi elképzeléseinket. Nem értek egyet azokkal, akik természetellenesnek vagy csalásnak kiáltják ki az ilyen misztikus jelenségeket, mondván, ők ilyeneket „el sem tudnak képzelni” vagy „mert azok az ördög művei”. Jómagam azt vallom, hogy folyamatosan és rendületlenül tágítanunk kell a megismerésünk határait, hogy újabb és újabb szellemi (spirituális) tapasztalatokhoz jussunk.

 

Boldog napot!

 

Száraz György

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..