Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Lelepleződtek a médiacsalások! A CNN-t rajtakapták, hogy neuro-lingvisztikus programozást használ arra, hogy a szíriai konfliktust befolyásolja

Undorító, hogy a CNN strómanja, John Berman, megpróbálja a neuro-lingvisztikus programozást (NLP-t) alkalmazni a republikánus Alan Graysonnal szemben. Valahányszor Tapper kérdést intéz Graysonnak, Tapper a fejét annak a válasznak irányába biccenti, amelyről a nézővel el akarja hitetni, hogy „igaz”, s ily módon próbálja meggyőzni a közvéleményt. Íme, miként működik a fősodrású média és miért nem kéne sohasem hinni neki.

 

Mi a neuro-lingvisztikus programozás?

 

A neuro-lingvisztikus programozás vagy NLP) egy vitatott, személyek közötti kommunikációs modell, amit a pszichoterápiában alkalmaznak, illetve a kommunikáció és a megváltoztatás egyéb kontextusaiban is. Kezdetben Richard Bandler és John Grinder nyelvész közösen hozta létre az 1970-es években a kommunikációra és a viselkedési mintákra alapozva, akik Fritz Perls gestalt terapeutától, Virginia Satir családmodell terapeutától és a Milton H. Erickson pszichiátertől merítették az ötletet.

Az alapítók az NLP módszertanában a kiválóságot kívánják lemodellezni, vagyis az általuk alkalmazott módszerek a kimagasló kommunikátorok modelljeit utánozzák és hozzák létre. Azt állítják, hogy az NLP alapfeltevései az ideggyógyászatból („neuro-”), a transzformációs grammatikából („nyelvészet”) és a kibernetikából („programozás”) lett átvéve. Gyakorta reklámozták a hatékony kommunikáció művészeteként és tudományaként, továbbá a „szubjektív élmények struktúrájának vizsgálataként” határozták meg. Mások nagyobb hangsúlyt helyeznek az eszközökre, a technikákra és az olyan speciális területeken való felhasználására, mint amilyen a pszichoterápia, az üzletvezetés, a kommunikációs tréningek, a motivációs szemináriumok, az önfejlesztés és a tanítás.

 

(Az idézetek a következő videóban szerepelnek. Mindegyik idézett mondat végén zárójelben jelöltük azt a percet és másodpercet, amikor az idézet a videóban elhangzik.)

 

http://www.youtube.com/watch?v=CF4Z6CaeLaU&feature=player_embedded#t=0

 

Már Tapper kezdeti kommentárjától fogva láthatjuk, amint rázza a fejét: „nem”, miközben beszél:

 

„Egy törvényhozó, aki nyíltan ellenzi (nemlegesen ingatja a fejét) az intervenciót…” (0 perc:00 másodperc)

 

„Van-e bármi, amit az adminisztráció elmondhatna („igent” bólint a fejével)” ezen a ponton azért, hogy meggyőzze Önt, hogy támogassa a légicsapást.” (0:18)

 

„Ön itt felhozza a nemzeti érdek kérdését, az ÉLETBEVÁGÓ nemzeti érdekeket. Az elnök úr (az egész mondat alatt igennel bólogat), a közszolgálati közvetítésben, az USA érdekekről beszélt…” (0:59)

 

„Az Ön véleménye szerint az elnöknek nincs igaza (a fejét „nemlegesen” mozgatja) abban, hogy a szíriai népet érő vegyi támadás nem fenyegeti („igent” bólint) az Egyesült Államok nemzeti érdekeit…” (1:24)

 

„Néhány riport szerint a szíriai konfliktusban 100 000 embert…, s legalább 350 embert gyilkoltak meg abban, amire az adminisztráció („igent” bólint) azt mondta, hogy volt vegyi fegyvertámadás, vajon a készen állás és a semmittevés („nemlegesen” ingatja a fejét) egy valódi lehetőség?” (2:06)

 

„Hogy világos legyen, a kormányzat azt mondja, hogy a vegyi támadás bizonyítéka tagadhatatlan („igenlően” bólogat”).” (3:01)

 

„Amennyiben az ENSZ-ellenőrök visszatérnek és közlik, hogy vegyi támadás volt („igenlően” bólogat) ebben a városban…” (4:12)

 

Még Tapper testtartása is bal oldalra hajlik (támaszkodik) azt sugallván, hogy Grayson baloldali politikus.

 

Ez hasonlatos a „fejbólintáshoz”, amit az autós üzletkötők arra használnak nálunk, hogy a párbeszédet éppen úgy irányítsák, mint a válaszainkat. Az autókereskedők olyan kérdéseket tesznek fel nekünk, amelyekre a „potenciális vásárlóknak” legvalószínűbb válasza az „igen”. Amikor rátér arra, hogy megkérdezze, vajon szeretnénk-e megvenni az autót, az elménk már az „igen” válasz kimondására van kondicionálva.

 

FOX News – Sean Hannity, akit NLP használatán kaptak.

 

Az NLP egyik klasszikus esetét figyelhettük meg, amikor a FOX News Sean Hannity beépített embere 911-re vonatkozólag kérdezgette Kevin Barrett-et, a Wisconsini Egyetem professzorát. (A videó angol nyelvű.)

 

 

Televízióink, az újságjaink és a rádióink államilag szponzorált propagandák

 

Az esti híreket bizonyíthatóan manipulálta a CIA annak érdekében, hogy meggyőzze a közvéleményt, miközben táplálta az államilag finanszírozott propagandát. A legjobb, ha nem nézünk tévét, vagy nem hiszünk el semmit abból, amit a tévében látunk, és olyan alternatív hírforrásokhoz nyúlunk, mint amilyen az In5D Alternative News az olyan hírekért, amelyeket a fősodrású média elmulaszt leközölni.

(A videó angol nyelvű.)

 

 

Nagyon ajánlom How To Deprogram Yourself-t (Hogyan programozzuk vissza magunkat), mivel sok családtagunk és barátunk túlságosan régóta be lett tanítva ebbe az ellenőrző rendszerbe. Ezek ugyanazok a kormányzati tagok, akik a vizeink, a levegőnk és az élelmiszer-ellátásunk megmérgezéséért felelősek – mindezt teszik eugentika címén és ritkán munkálkodnak – ha egyáltalán valaha tesznek valamit –az emberiség érdekében. Ajánlanám még a „Global Unity Project: What The World Needs Right Now”-t  is (Globális Egység Program: Mire van a világnak szüksége éppen most), mivel ez megvalósítható megoldásokat kínál mindezen problémákra.

 

Szerző: Gregg Prescott, M.S. (Master of Science)

 

Forrás: http://www.wakingtimes.com/

 

Fordította: Száraz György

 

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..