Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Lényeges és lényegtelen dolgaink…

Fáradt reggelek, kapkodva készülődés, rohanás a munkába, teljesítménykényszer, cikázó gondolathalmazok, ingerlékenység, unalmas mindennapi rutinfeladatok… Biztosan mindenkinek ismerősek… Száz, és száz dolog jár a fejünkben minden másodpercben. Próbáljuk megfejteni mások gondolatait, eligazodni az életünkön, jó döntéseket hozni és kerülni a kellemetlenségeket. De vajon hányszor gondolkodunk el azon, hogy van-e értelme egyáltalán azonosulni a történésekkel? Illetve, milyen mértékben kell azonosulnunk velük?

 

8.1

 

Nyilvánvalóan nem tudjuk állandóan kordában tartani indulatainkat, pedig pontosan tudjuk, hogy sok kellemetlen helyzettől kímélnénk meg magunkat, ha bizonyos helyzetekben vennénk egy nagy levegőt, és elszámolnánk háromig.

 

Hát, erre a helyzetre ajánlanék egy remek megoldást. A módszer nem az enyém, sok- sok évvel ezelőtt olvastam, ki is próbáltam, és nekem remekül bevált. Azóta nagyobb biztonsággal tudom megkülönböztetni a lényegest a lényegtelentől.

 

8.2

 

Szóval, a módszer a következő. Kezdjünk el naplót vezetni napi rendszerességgel. A kísérletünk elején határozzuk meg, hogy mennyi ideig fogjuk vezetni. Én legalább két hónapot ajánlok. Nem vesz el tőlünk sok időt a dolog, maximum napi 10 perc az egész.

A teendőnk a következő: a naplónkat vigyük magunkkal mindenhová a nap folyamán, és bármikor felidegesítjük magunkat valamin, vagy konfliktusba kerülünk valakivel, azt címszavakban jegyezzük fel. Gondolok itt minden apróságra. Mondjuk elment előttünk a busz, modortalan volt az eladó a közértben, beszólt a főnök stb.

Aztán este vegyük elő a füzetet, olvassuk át újra a napi feljegyzéseket, és húzzuk át azokat a bejegyzéseket, amik a nap végére már nem aktuálisak.

Este már valószínű nem fog lázba hozni minket, hogy az eladó stílusa túl eredeti volt, csak mi nem tudtuk értékelni.

 

Másnap folytassuk a jegyzetelést szorgalmasan tovább, és minden este húzzuk ki az idejétmúlt dolgokat. A hétvégén, vasárnap nézzük vissza az egész hetet, és szelektáljunk újra. Ami már vasárnapra nem meghatározó, azt húzzuk át.

Döbbenten fogjuk tapasztalni, hogy egy átlagos napon mennyi lényegtelen apróságon idegeskedünk, aminek a nap végére már legkevésbé sincs értelme. A hét végére pláne.

 

Hó végén csináljunk egy újabb összegzést. Ki fog jönni, hogy max. 1-2 olyan helyzet volt a hónap során, aminek érdemes volt jelentőséget tulajdonítani, és legalább 20-30 olyan, ami csak az energiáinkat emésztette fel feleslegesen.

Kellemes kísérletezgetést kívánok! 

 

Liszkay Judit

Okleveles asztrológus

 

Boldog napot!

 

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..