Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Magyar Ley-vonalak

Sokan talán még nem ismerik a Földünket alkotó, éltető és behálózó energiavonalak elnevezéseit, pedig érdemes foglalkozni velük, mert sok mindent meghatároznak. Életünkre gyakorolt hatásuk pedig roppant fontos és alapvető. Ezek egyikéről lesz szó ezúttal: a Ley-vonalakról.

 

magyarleyvonalak2

 

A Ley-vonalak angol felfedezőjükről kapták a nevüket, de igazándiból a világ minden táján ősidők óta ismerik őket. Másutt Istenek Ösvényeinek, Sárkány-vonalaknak, Tündérösvényeknek vagy Ugarvonalaknak hívják. Ma kétféleképpen találhatunk Ley-vonalakat: képzett földsugárzás-mérés útján (radiesztézia), vagy ha megfigyeljük, hogy beavatott elődeink hová helyezték a szakrális építményeiket. Általában igaz, hogy a királyi palotákat, a székesegyházakat, a búcsújáróhelyeket, a kegyhelyeket, a főbb rendházakat és székhelyeket mindig olyan helyre építették, ahol Ley-vonalak keresztezik egymást. Nagyon sok gyógyforrás, látomás és úgynevezett pszí-jelenség (természetfeletti anomália), paranormális aktivitás, plazmagömb-jelenség, elementálok megfigyelése és fotózása, esetenként földönkívüli eltérítések ilyen erőterek mentén sokkal gyakoribbak, mint máshol.
A legtöbb, beavatotti tudáson alapuló kultúra a Ley-vonalakat figyelembe véve helyezte el a szentélyeit és a sírjait is. Jó példák erre:

–          ingókövek

–          kunhalmok (hunhalmok) – főként az Alföldön található mesterségesen létrehozott földhalmok. Többségük a honfoglalás előtti időkből származik. Méretüket tekintve 5-10 m magas, 20-50 m átmérőjű kúp, vagy félgömb alakú képződmény, amely legtöbbször víz mellett, de vízmentes helyen terült el. Jobbára temetkezőhely, sírdomb, őr- vagy határhalom gyanánt emelték. Nagyjából 1500-ról tudunk.

–          kurgánok – szkíta temetkezési helyek

 

Ezekben a magyar energiavonalakban az a közös, hogy bolygók és csillagképek energiáit képesek bizonyos időpontokban felerősíteni. Ennek segítségével égi, pontosabban planetáris erőkhöz juttatják az embereket, akik ott tartózkodnak az említett ingókövön, kunhalmon, kurgánon, vagy annak közvetlen közelében. A delejvonalaknak is nevezett erőösvények alkotják a Szent György-vonalak hálózatát. Ez azért kapta ezt a nevet, mert a szakrális földművelés Szent György nevéhez fűződik. (György = földműves)

 

A delejvonalaknak három nagyságrendjét szokás megkülönböztetni:

–          a halmok a legszerényebbek

–          a patkó alakú földvárak a közepes erősségűek

–          az ördögárkok a legerősebbek (csörszárkok, illetve földvárak)

 

A csörszárok más elnevezései: Ördög árka, Avarárok, Ördögárok, Ördögborozda, Csörsz-árok, Rasponné útja, Ördögszántás, Kakasborázda

Ha egy sugárzásmérő műszerrel vagy egy auralátó társaságában felkeresünk egy-egy ilyen Ley-vonalat vagy azok csomópontját, különleges dolgokat tapasztalhatunk.

 

A Ley-vonalak szélessége esetenként elérheti a 200 métert is. Ez inkább erőtérnek nevezhető, mint vonalnak. A vonalak mentén kimutatható az elektromos töltésáramlás, ami megváltoztatja a kőzetek piezoelektromos tulajdonságait. Ez pedig a földalatti víz ionösszetételét változtathatja meg. Így gyakorlatilag gyógyvíz születik. Ha most ezt összevetjük azzal, hogy Magyarország gyógyvíz nagyhatalom a Földön, akkor sok felismerésünk támadhat egyszeriben.

 

A mérésekből kiderül, hogy a Földmágnesesség változásai összefüggnek a Ley-vonalakkal.

Mi több, magának a Földnek az aurája részben ezekből az energiavezetékekből (meridiánokból) épül fel. Ez olyan, mint egy érrendszer, azzal a különbséggel, hogy ez mágneses erőket szállít, illetve továbbít a földfelszínen és a föld mélyén is, hiszen itt nem anyagi, hanem energetikai szempontból vizsgáljuk bolygónkat.

Az energiavonalakba, pláne a csomópontjaiba állva megváltozhat az emberi aura töltöttsége, ami automatikusan befolyásolja a viselkedésünket, a hangulatállapotunkat és az agyműködésünket. Sok energetikai furcsaság és anomália megy végbe az ilyen helyeken. Különleges víziók és jelenések is rendszeresen előfordulnak a Ley-vonalak csomópontjainál, melyek egy részét Szűz Máriához kapcsolják és olykor még fényképeken is megörökítik.

 

Ilyen Ley-vonalak haladnak keresztül többek között Dobogókőn, Budapesten, Gyulán, Szentesen, Szegeden, Lentin, Pákozdon, Fehérváron, Tápiószentmártonon…

 

Tápiószentmárton

 

Budapesttől délkeletre, a Tápió-vidék szívében található a Kincsem Lovaspark a világhírű Attila-dombbal. Nevét onnan eredeztetik, hogy Priskos Rhetor leírása nyomán Attila fából készült palotáját és sírhelyét keresték Tápiószentmártonban. 1923-ban itt bukkantak a híres szkíta aranyszarvasra. E területen állhatott Attila egykori fából készült palotája. S lássuk, mitől nyeri el spirituális jelentőégét ez a hely! A Kincsem Lovaspark leírásából:

“A szakemberek mérései jótékony hatású energiasugárzást mutattak ki, amely gyógyító folyamatokat indít be az emberi szervezetben. Az energiaáramlás középpontja az Attila dombon van, de a Kincsem Lovaspark egész területén érzékelhető. A park területén megtalálható Ősenergia részét képezik az ősi szakrális vonalak is, a Szent György vonal, a Ley vonal stb. A szakemberek még nem jutottak határozott következtetésre abban a tekintetben, hogy “ismert” energiákkal van e dolguk, vagy a megfigyelt sajátosságok és megnyilvánulások mögött valami alapvető erő húzódik meg. Köztudott, hogy minden betegség egy energiahiányos állapot következménye, ez a sugárzás ezt a megbomlott egyensúlyt segít helyreállítani, tehát nem csupán egy szervre hat, hanem az egész testben harmonizálja az energiaáramlást.”

 

Petőfiszállás-szentkút

 

A Csobánkán és Budapesten áthaladó, a görög Delphoit is metsző Ley-vonal egyik neuralgikus pontja Petőfiszállás-Szentkút, amely nem csak az egyetlen nagy-alföldi, artézi forrás színhelye, hanem híres búcsújáró hely is.

 

 

A legenda szerint 1791-ben egy pásztor éjszaka nyáját legeltetvén egy ismeretlen forrást fedezett fel. Midőn belepillantott, Szűz Mária fénybe öltözött alakját pillantotta meg. A csodának hamar híre ment és rögvest odasereglett a nép, hogy szentelt vízéből merítsen.

A zarándoklatokat azonban 1793-ban a váci püspöki hatóság betiltotta. Ezért aztán elrendelték a forrás betömését. Ám a dolog visszafelé sült el, mert amikor trágyával próbálta eltömni a víz útját, a forrás a piszkot azonnal kihányta és erőnek erejével újra feltört. Ezt égi jelnek vették és attól a perctől kezdve senki nem mert a forráshoz nyúlni.

 

Összességében elmondhatjuk, hogy kis hazánkban csak úgy zubognak az energiák. A Ley-vonalak csak úgy szállítják és töltik a különleges szakrális helyeinket energiáikkal. Jó lenne, ha minél többen kerülnének közelebb ezek megismeréséhez és legalább havonta egyszer-kétszer tudatosan, családostól-barátostól felkeresnék Magyarország spirituális „üzemanyagforrásait”!

 

Boldog napot!

Száraz György

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..