Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Magyarság és szabadság

Sokan szegezik maguknak és másoknak is a kérdést, hogy vajon ki számít magyarnak és ki nem. Én ezt a meglehetősen provokatív kérdést máshonnét közelíteném meg: ki mitől érezheti magát és vallhatja magát magyarnak. A sok lehetséges válasz közül egy következik erre a kérdésre.

Az önismeret kérdésével mindenki sajátos módon foglalkozik. Tegye is! Minden joga megvan hozzá. Aki a Napvallás szempontjából közelíti meg saját magyar mivoltának a kérdését, annak újra és újra érdemes megválaszolnia ezt a kérdést, hiszen mi nem zárjuk le megismerési határainkat egy-két másoktól kölcsönzött gondolattal vagy teóriával, hanem folyamatosan bővítjük ismereteinket és tapasztalatainkat.

 

Ebből a megközelítésből azt mondhatjuk, hogy mi magyarok minden olyan spirituális lehetősséggel rendelkezünk, amelyek révén felfedezhetjük a bennünk rejlő Istent. Igen, én azt állítom, hogy Isten bennünk van. A kérdés az, hogy hagyjuk-e felszínre törni és engedjük-e, hogy átvegye az irányítást az életünk felett. Ezt hívom felső irányításnak. Ez nem azonos a vezetettséggel, mert abban érezni valamilyen parancsuralmi mellékízt. Ez az intuícióhoz és a lelki kommunikációhoz áll a legközelebb.

 

Amikor az isteni Énünk felé fordulunk, akkor Ő mindig megajándékoz bennünket valamivel: hol egy érzéssel, hol egy érzülettel, hol egy élménnyel, hol egy ötlettel, hol szeretettel, hol szabadsággal.

Ez a szavakon túl történik. A magyarságnak arra kell odafigyelnie, hogy rendszeresen foglalkozzon Istennel és Istennek az ember lelkén keresztül küldött üzeneteivel. Mert Ő az, aki egy Önmagából vett darabot emberré tett és elküldött a Földre. Ő, Isten nem más, mint a Lélek, aki a szívünkben honol, de egyelőre még felfedezésre vár. Ez a folyamat volna az önismeret.

 

Az önismeret azonban nem elméleti dolgot takar a közhiedelemmel ellentétben, hanem minden mozdulatunkban felfedezhető erő és tett. Az ember beszédén, viselkedésén, testbeszédén, döntésein, életvitelén mindig tükröződik, hogy Ő milyen kapcsolatot ápol (ápol-e egyáltalán bármiféle kapcsolatot) az adott pillanatban a Lelkével.

 

Ha ugyanis igen, akkor két dologról egészen biztosan megismerni őt:

  • szabadnak érzi magát (még a legnagyobb béklyók, a legkilátástalanabbnak tűnő helyzetek közepette is)
  • hajlandó az összefogásra, mert túllát saját önzőségén és határain (Még ha valaki nem is tudja átlépni az összes határát, azért képes lehet még rajtuk továbblátni. A Vénuszra se utaztunk el, mégis látjuk.)

 

Jó hírem is van: nem kell egyedül végigjárnia a magyar embernek a felemelkedés, a szabaddá válás útját. Sok segítséget kaphat ebben. (Innen fogom folytatni.)

 

Ha felkeltette érdeklődésedet ez a fajta szemlélet és hasonló mentalitású emberekkel szeretnél együtt fejlődni lelki és szellemi értelemben, akkor figyelmedbe ajánlom az Önfejlesztő Műhelyünket.

 

Száraz György

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..