Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Materiális gondolkodás vs. spirituális gondolkodás

Mostanában sokszor szóba került tágabb környezetemben, hogy mi is az alapvető különbség a materiálisan gondolkodók és a spirituálisan gondolkodók között. A válaszok szubjektívek, ezért én most a saját gondolataimat írom le a témáról.

 

http://images.all-free-download.com/

 

A spirituális szemléletű emberek minden történést belülről élnek meg. Az események mögött a gondviselést látják, és hiszik, hogy mindennek oka van. Nem hisznek a véletlenekben, mert érzik, hogy egy magasabb intelligencia részei. Próbálnak nem rágódni a múlton, és nem minden gondolatukat a jövőbeli események tervezése köti le.

Koncentrálnak a jelenre és amennyire lehetséges, megélik azt. Vallják, hogy minden belőlünk indul ki, így a betegségeket is máshogy kezelik. Ha egy emberi kapcsolat nehéz számukra, nem rohannak rögtön az ellenkező irányba. Tudják, hogy ha a nézeteltérést nem oldják meg, az majd visszaköszön, csak legfeljebb mások lesznek a szereplők és a díszletek.

 

Nézzünk egy gyakorlati példát. Adott az élethelyzet, dolgozunk egy cégnél és a főnökkel nehezen jövünk ki. Ez már a harmadik hely, de valahogy eddig minden munkahelyünkön akadtak gondok. Ahol nem a főnök személye volt problémás, ott egy másik kollega okozott fejtörést.

 

Egy materiális ember számára ez nem jelent többet, mint szerencsétlen véletlenek sorozatát.

Spirituális gondolkodóként ezen egy kicsit többet elmélkedünk. Mit akarhat mutatni nekünk a sors? Biztos, hogy ez a megfelelő munkakör a számunkra? Esetleg meg kellene tanulnunk végre kiállni magunkért? Lehet, hogy túlságosan makacsak vagyunk, nagyon ragaszkodunk az elképzeléseinkhez, és ez munkahelyi problémákat okoz? Biztosan azzal a dologgal foglalkozunk, amivel szeretnénk? És még sorolhatnám…

 

http://throughthevortex.files.wordpress.com/

 

Nézzünk egy másik példát is. Megbetegszünk. Folyamatosan fáj a torkunk, kapar, köhécselünk. A materiális ember konstatálja majd, hogy megfázott. Elmegy az orvoshoz, és felírat valamilyen gyógyszert. Ha rosszabb a helyzet és teheti, akkor inkább otthon marad és kúrálja magát. Hiszen ez a fránya nyavalya leterítette.

 

A tudatos ember is nyilván érzékeli a tüneteket, amik megjelennek a fizikai testén, de a gyógyulást más irányban is keresi. Természetesen nem azt mondom, hogy ő nem fordul indokolt esetben orvoshoz. Súlyos tüneteknél ez butaság lenne, csupán arra szeretnék rávilágítani, hogy a probléma, jelen esetben a betegség kialakulásáért egyéb dolgokat is felelőssé tesz. Elgondolkodik rajta, hogy milyen terhelésnek tette ki a testét és a lelkét, ami az immunrendszerének a legyengüléséhez vezetett.

A torok analogikus módon a kommunikációval van összefüggésben. Lehet, hogy voltak az életében olyan szituációk mostanság, amikben nem mondta ki, amit gondolt? Magában tartott dolgokat, hogy elkerülje a konfliktus helyzeteket és a teste ezt jelzi? Ha ezt tudatosítja, akkor máris úton van a gyógyulás felé. Amikor felismerünk egy szituációt, az már enyhíti a problémát. Persze az a legjobb, ha a forró mézes tea és a kék színű sál sem marad el.

 

Liszkay Judit

Okleveles asztrológus

 

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..