Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Medvehagyma – Ki a mérgekkel!

Az idei tavasz is kiválóan alkalmas a méregtelenítésre, kedvez a tisztító és a salaktalanító kúráknak. Számtalan jól bevált receptet találhatunk, melyek segíthetnek megszabadulni az elmúlt hónapokban felhalmozott, felgyülemlett felesleges méreganyagoktól. Ezen étkeink közé illeszthetjük be a medvehagymát is.

 

ezokonyha6

 

Ha szeretnénk szervezetünket tehermentesíteni, akkor érdemes egy kisebb méregtelenítő kúrába fogni. Nem is kell ezt feltétlenül kúrának hívni, egyszerűen csak arról van szó, hogy néhány praktikus tanácsot megszívlelve és betartva étrendünkbe illeszthetünk olyan gyógyhatású és finom növényeket, melyek hatásosan elbánnak bizonyos nemkívánatos anyagokkal. Ezúttal a medvehagymát ajánlom a figyelmedbe.

 

Április és május hónapokban fantasztikusan finom, a fokhagymára emlékeztető illatát viszi a szél ennek a liliomfélének. Nagy telepekben fordul elő erdőkben és mezőkön egyaránt. Fiatal leveleit és hagymáját a népi gyógyászat már régóta ismeri. Elsősorban étvágyfokozó, emésztésjavító, vérnyomáscsökkentő és koleszterinszint csökkentő hatása ismeretes. De felső légúti, hurutos betegségek kiváló ellenszere is. Ezen felül magas C-vitamintartalmának köszönhetően hatásosan fokozza a szervezet ellenálló-képességét. A belekre gyakorolt hatása is jelentős, ugyanis fertőtleníti azokat és megkönnyíti az emésztést.

 

ezokonyha4

 

Spirituális szempontból is indokolt a medvehagyma fogyasztása. Energiái fokozzák a kiválasztást és a méreganyagok kiürülését a sejtekből, ezáltal növelik a sejtek vitalitását. Nem szükséges azonban minden nap fogyasztani, elegendő heti kettő-három alkalommal enni. Az a nagyszerű benne, hogy sokféleképpen elkészíthető. Természetesen nyersen fogyasztva a legelőnyösebbek az élettani hatásai. Darabolva, felaprítva vajkrémekbe, körözöttbe és salátákba is tehetjük. Továbbá kis olívaolajjal, sóval és parmezánnal készíthetünk belőle pesto-t, és spagettik, burgonyás étkek, sőt ha nem méregtelenítünk, akkor húsok mellé is kínálhatjuk. Az olívaolajos változatok nagy előnye, hogy lezárt üvegben akár hónapokig eláll a medvehagyma.

Készíthetünk belőle még krémlevest, teát és akár bort is.

 

A medvehagyma egyes helyeken már védett növény, tehát ha egy mód van rá, akkor ne gyomlálva szedjük. Igyekezzünk csak a leveleit letépdesni, hogy a hagymája később újrahajthasson. Éljünk a természet adta kiváló méregtelenítő hatásaival!

 

Boldog napot!

Száraz György

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..