Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Még több ősi tárgyi lelet, amely kihívást jelent a modern gondolkodás számára

Spirálalakú mikrotárgyakat találtak Oroszországban

 

http://www.portal.wci.pl/

 

1991 és 1993 között a Narada folyó mellett kutató aranyásók rendkívüli, főként spirálalakú tárgyakat találtak az Urál-hegység keleti oldalán. E tárgyak méretét sorba rendezve a legnagyobb eléri a 3cm-t, míg a legkisebb nem haladja meg 0,003mm-t (egy tízezred hüvelyket).

Ami a kormeghatározásukat illeti, e megmagyarázhatatlan leleteket különféle lelőhelyeken találták a Narada, a Kozhim és a Balbanyu folyók közelében, valamint a két kisebb patak, a Vtvisty és a Lapkhevozh közelében, s főként 3-12 méter mélységből kerültek elő ezerszámra.

A spirálformájú tárgyak különféle fémekből állnak: a nagyobbak rézből, míg a kisebbek és a parányiak a ritka volfrámból és molibdénből. A volfrám magas atomsúlyú (rendszáma 74) és nagy fajsúlyú, amelynek az olvadáspontja 3410 Celsius fok.  Elsősorban a különleges acélfajták megszilárdítására használják, míg ötvözetlen, tiszta formájából készülnek a villanykörték izzószálai.

A molibdén is egy nagy sűrűségű elem, amelynek az átlagos olvadáspontja 1650 Celsius fok. Ezt a fémet temperacél készítésére használják és mivel korrózióellenes tulajdonságokat kölcsönöz, ezért elsősorban a nagy igénybevételnek kitett fegyveralkatrészek és páncélozott katonai járművek készítésére használják fel. Minden olyan teszt, amely eme tárgyak kormeghatározását célozta, kb. 20 000 évesre becsülte őket.

 

Perui bronz (fogas)kerekek

 

http://www.rabbithole2.com/

 

Ezek a perui bronz kerekek, amelyeket Rafael Larco Hoyle írt le PERU című munkájában biztosan nagyon idősek. Roppant mód hasonlítanak a modern fogaskerekekre.

 

Az öt platóni téridom

 

http://www.rabbithole2.com/

 

Úgy gondolják, hogy kb. 2000 éves lehet az a több száz, nagyjából három hüvelyk átmérőjű, faragott kőgömb, amelyeket Skóciában találtak. Némelyeket úgy véstek, hogy a vonalai megegyezzenek a szabályos poliéderek (soklapok) éleivel. Hozzávetőlegesen a felüknek 6 kidudorodása van, mint a képen a jobb felsőnek – de a többinek 3 és 160 között váltakozik a kidudorodása.  Nem tűnik úgy, hogy a matematikai szempontból legszabályosabb daraboknak kitüntetett fontosságot tulajdonítottak volna. Például a középen és a tőle jobbra fent található, 12 dudorral rendelkező dodekaéderen kívül vannak olyan 14 dudorúak is, amelyeknél a két szemben lévő hatszögforma mindegyikét hat darab ötszög veszi körbe. Mindazonáltal, a dodekaéder e helyütt jóval azelőtt megjelenik, mint hogy a görögök írtak volna róluk. Ezeknek a köveknek a szerepe ismeretlen, ezért sem egyértelmű, hogy a művészet kategóriába kellene-e sorolnom őket, de soknak spirálokat és kereszt vonalú mintákat véstek a lapjaikba. Anyaguk változatos: a könnyen véshető homokkőtől és szerpentintől a nehezen megmunkálható kemény gránitig és kvarcitig terjed.

 

22 000 éves agyarból faragott tál és 22 000 éves agyarból készített emberalakok

 

http://www.rabbithole2.com/

Ez egy rejtélyes, mamutagyarból faragott, kúpalakú tárgy.

http://www.rabbithole2.com/

Mamutagyarból faragott, emberkinézetű dísztárgyak, amelyeket az oroszországi Zaraysk-nál találtak.

 

Moszkvától kb. 93 mérföldre délkeletre található Zaraysk-nál egy paleolitikum korabeli (őskőkorszak: kb.2,4millió évtől 11500 évig terjed) feltárás, melynek során az orosz tudósok olyan mamutagyarból kifaragott dísztárgyakat és faragványokat fedeztek fel, amelyek kora kb. 22 000 éves. A fentebb látható kúpalakú, csontagyarból készült faragványok egyedülállóak a paleolitikum leletei között és a szerepük is rejtély.

 

Dinoszaurusz egy templommaradványon Kambodzsában

 

http://www.rabbithole2.com/

 

Ez a fotó a káprázatos Ta Prohm templomban készült, amely a kambodzsai őserdő mélyén fekszik. Ez a templom a figyelemreméltó Khmer kultúra keze munkája, amely Kr. u. 800-1400. között állt fenn. A templomot bonyolult faragványokkal borították be. Az a docens, aki ezt a térséget meglátogatta, nagyon elhatárolható és egyértelmű képekre lett figyelmes, amelyek úgy tűnnek, mintha sztegoszauruszt ábrázolnának.

 

A londoni lelet

 

http://www.paleo.cc/

 

Ez egy kalapács, mely egy olyan vasötvözetből készült, amely technológiáját tekintve nagyon modern, ugyanakkor „10millió” éve épült bele a sziklába, amely köré formálódott.

 

„Ennek az ősi eszköznek egyszerű formája van és ahhoz hasonló kalapácstípus, amely a mai Németországban még mindig használatban van. A nyele mára egy ép szerkezetű, nagyon kemény megkövült kristállyá vált. Meg lehetett állapítani, hogy a nyél belseje részben porózus szénné változott át.”

 

Ősi fémcsövek a Kínai-tóban/hegységben

 

3 http://www.rabbithole2.com

 

3 http://www.rabbithole2.com

http://m2.paperblog.com/

 

A Qinghai tartományban, a Qaidam-medencéjének rejtett térségeiben elhelyezkedő Baigong-hegy lábánál található rejtélyes fémcsövek hozták izgalomba az illetékes részlegeket. Ami döbbenetes volt, az a belső rész, amelyben 40 centiméter átmérőjű félcsövek találhatók, melyek a barlang tetejétől a belső végéig hajladoznak. Más, ugyanilyen átmérőjű csövek bemennek a föld alá oly módon, hogy csak a tetejük látszódik ki a földből. A barlang nyílásánál egy tucat 10-40 centiméteres cső található, amely egyenesen a hegybe fut és fejlett rögzítő technikára utal.

 

Kb. 80 méterre a barlangoktól helyezkedik el a Toson-tó, amelynek a partján 40 méter hosszan sok vascső található a homokban és a szirteken szétszórva. Kelet-nyugati irányban futnak és 2-4,5 centiméteres átmérőjűek.

 

Még ettől is furcsább, hogy van néhány cső a tóban is, némelyikük a vízszint fölé nyúlik, némelyiküket pedig a víz fedi el, és hasonló a formájuk és a vastagságuk a parton található csövekhez.

 

Kilenc kínai tudósból álló csoport fog indulni a nyugat-kínai Qinghai tartományba ebben a hónapban, hogy közelebbről is megvizsgálják a maradványokat. Qin Jianwen, a Delingha kormányzóság sajtóosztályának a vezetője szerint a fémhulladékokat egykor bevizsgálták egy helyi kohóban elemzés céljából. Az eredmények kimutatták, hogy 30%-ban olyan vasoxidból állnak, mely nagy mennyiségben szilíciumdioxidot és kalcium dioxidot tartalmaz. Az összetevők 8%-a nem azonosítható.

 

„A szilíciumdioxid és a kalcium oxid nagyarányú jelenléte a vas és a homokkő között hosszú ideje fennálló kölcsönhatás eredménye, amely azt jelenti, hogy csövek nagy régiek.” – közölte Liu Shaolin, az analízist végző mérnök.

 

„Ez az eredmény még titokzatosabbá tette a lelőhelyet.” – mondta volt Qin. – „A természet itt kíméletlen. Egyáltalán nincsenek helyi lakosok e vidéken, a modern iparról nem is szólva, csupán néhány marhapásztor van a hegytől északra.”

 

Dinoszaurusz emléktárgyak az ősi Itáliában

 

http://www.rabbithole2.com

 

Megközelítőleg 18 cm-es hosszúságú, égetett agyagszobrocska egy különleges dinoszauruszt – egy Sauropodot – ábrázol lemezekkel a hátán. A háromszög alakú lemezek végigfutnak a hát mentén egészen a farokig. A kora… nagyon régi.

 

Piri Reis térképe

 

http://www.tarihtennotlar.com/

 

1929-ben egy történészekből álló csapat egy elképesztő térpépet talált, amelyet gazellabőrre rajzoltak. A vizsgálat kiderítette, hogy ez egy 1513-ban Piri Reis, a 16. századi török flotta híres tengernagya által készített eredeti dokumentum. Szenvedélye volt a térképészet. A török tengerészetnél betöltött magas rangja hozzáférési jogot tett lehetővé számára a Konstantinápolyi Birodalmi Könyvtárban. A török admirális elismerte a térképen található jegyzetsorozatokról, hogy azokat sok olyan forrásokból merítette és másolta, amelyek kora a Kr.e. 4. századra vagy az azt megelőző időkre nyúlik vissza.

 

A polémia: A Piri Reis térkép ábrázolja Afrika nyugati partját, Dél-Amerika keleti partját és az Antarktisz északi partvonalát. Az antarktiszi északi partvonal tökéletesen részletes. A legbosszantóbb azonban nem is az, hogy miként sikerülhetett Piri Reis-nek ennyire precízen megrajzolni az Antarktisz térképét 300 évvel annak felfedezése előtt, hanem az, hogy a térkép a jég alatt található partvonalat mutatja. Geológiai bizonyítékok támasztják alá, hogy legutoljára Maud királynő földjét jégmentes állapotában Kr.e. 4000-ben lehetett volna feltérképezni.

 

A gofri szikla

 

http://www.rabbithole2.com/

 

 

Az úgynevezett szakértők azt mondják, hogy természetes képződmény. Tényleg ostobának néznek minket?

Sokkal inkább olyan, mint azok az ősi romok, amelyek magasan fejlett technológiáról tanúskodnak.

 

A Badlands-i őrző

 

http://www.rabbithole2.com/

 

Ez a Badlands-i őrző fent, Kanada terméketlen eróziós vidékén található. „Ők” természetesnek mondják. Úgy vélem, hogy „ők” tényleg komolyan azt gondolják, hogy mi hülyék vagyunk.

 

forrás: http://www.rabbithole2.com/

 

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..