Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Méregtelenítés: 4 lépés, amellyel megszabadulhatsz a fluoridtól és nehézfémektől

A testünk természetes módon fel van szerelkezve egy önellátó méregtelenítő módszerrel. Azonban a túlságosan sok cukor, koffein, feldolgozott élelmiszer, fluorid, az oltóanyagok, a gyógyszerszármazékok, a növényvédő szerek, a kozmetikumok, a dioxinok, a stressz, valamint a túlságosan kevés testedzés lelassíthatják a test méregtelenítő funkcióját akár a vánszorgásig. És akkor a testünk nem képes az öntisztulásra, amikor is ringbe száll a környezetben található egyre több káros és mérgező szubsztancia ellen. A méregtelenítő eljárások fokozásával kell megakadályoznunk, hogy testünk mérgező szemétteleppé váljék. Mihelyt ez végbemegy, elkezdhetjük mozgósítani és megkötni az ásványi anyagokat a testünkben, s kiválaszthatjuk azokat a vizelet, az epe, a széklet és az izzadság által.

 

Honnan ismerhetjük fel, hogy méregtelenítésre van szükségünk?

 

Azt, hogy méregtöbblettől senyvedünk, onnan tudhatjuk, hogy fáradtságot, memóriaromlást, koncentrációs zavarokat, allergiákat és fertőzéseket, ingerlékenységet, idegességet és depressziót tapasztalunk magunkon, valamint problémáink támadnak a túlsúllyal és a fogyással, izom- és ízületi fájdalmak és gyengeség jelentkezik, bőrkiütések és kelések jelennek meg, visszatérő gombák és gombás fertőzések, székrekedés, hasmenés, hasi puffadás és emésztési zavarok lépnek fel.

 

A legtöbb ember tüneteinek látványos javulásáról szokott beszámolni, miután átesik egy méregtelenítésen. Eleinte lehet, hogy egy kicsit spiccesen érezzük magunkat, mivel a méreganyagok éppen kiürülnek. Viszont, ha nem adjuk fel, akkor kezdjük magunkat éberebbnek, energikusabbnak és élettől duzzadónak érezni.

 

A teljes körű méregtelenítés a tápláltsági szintünk és a méregtelenítő képességünk optimalizálása révén jön létre. Mihelyt ez teljesül, elkezdjük mobilizálni és megkötni a testünkben lévő ásványi anyagokat, valamint kiválasztani azokat a vizeleten, az epén, a székleten és az izzadságon keresztül.

 

http://southweb.org/

 

A MÉREGETLENÍTÉS 4 LÉPÉSE

 

1. Kezdjük a méregtelenítő napon tüstént!

 

Az első dolgunk reggel az legyen, hogy megisszuk egy citrom kifacsart levét 12 uncia (kb.3,5dl) meleg, szűrt vízzel. A citrom aktiválja a májat, hogy az méreganyagokat válasszon ki és segít a tisztulásban, valamint megindítja a salakanyagokat, amelyek a bélben állomásoznak.

 

Mindnyájan tudjuk, hogy a legtöbb salakanyagtól a beleken keresztül szabadulhatunk meg. Amennyiben nem működik megfelelően az emésztőcsatornánk, nem képes a megfelelő módon megszabadulni a nemkívánatos szeméttől. A testünk sok méreganyagot az ürülékkel ürít ki, ámde ha az túl sokáig tartózkodik a belekben – azaz székrekedést okoz –, akkor újra felszívódhat, és ismét keresztülmehet a méregtelenítő rendszerünkön, ami növeli a munkamennyiségét és csökkenti a hatékonyságát. A beleink egészségének visszaállításával kapcsolatos jó tanács az, hogy olvassunk utána a megfelelő, fogyasztható ételeknek. Ezen kívül a belekben található rossz fajta baktériumok és gombák elszaporodása a káros méreganyagok bejutását eredményezhetik  a testünkbe, növelve ezzel a mérgező terheket. Amennyiben emésztési gondokkal küszködünk, az nem csak a tápláltsági szintünket és a kényelem-érzetünket érintheti érzékenyen: szegény beleink egészségi állapota szintén rányomhatja a bélyegét testünk méregtelenítő képességére. Tehát ennek kellene az első lépésnek lennie egy olyan programban, amely a testünk méregtelenítését tűzi ki célul.

 

Először mindig optimalizáljuk a bélfunkciót. Küszöböljük ki a gyakori élelmiszer-allergéneket (tejterméket, glutént, kukoricát, tojást stb.), szedjünk probiotikumokat és enzimeket egy-két hónapon át, mielőtt méregtelenítésbe fogunk.

 

Szedjünk acidophilus-os (ez egy probiotikum, amely a laktobaktériumok családjába tartozik) vagy

probiotikumos táplálék-kiegészítőket. (A probiotikumok olyan táplálék-kiegészítők, amelyek az emberi szervezet szempontjából jótékony baktériumokat tartalmaznak.)

Az acidopphilus egyike a sok „jó” baktériumnak és élesztőgombának, amelyeket probiotikumokként ismerünk. A probiotikumok kiegyensúlyozzák a bélfunkciókat, segítenek lebontani a táplálékot és ellenőrzik a „rossz” baktériumokat, melyek szintén megtalálhatók a szervezetünkben – a méregtelenítés mindezeket optimalizálja. A probiotikumokat mindig éhgyomorra vegyük be.

 

http://www.motherearthliving.com/

 

2. Optimalizáld a méregtelenítő étkezéseidet!

 

Használjunk egészséges zsírokat (mint amilyen az omega-3, az olívaolaj, a lenolaj), aminosavakat (amelyek fokozzák a máj méregtelenítő képességét), továbbá ásványi anyagokat, különösen cinket és szelént (amelyek előmozdítják, hogy a test méregtelenítse magát bizonyos fémektől).

 

A növényekben található zöld színezőanyag, a klorofill, felépítését tekintve hasonló az emberi testben található hemoglobinhoz – vashoz –, amely a vér alapeleme. Ez növeli a vörösvérsejt-termelést és javítja az oxigénellátást, a méregtelenítést és a keringést. Győződjünk meg arról, hogy a méregtelenítés ideje alatt minden nap több adag friss, zöld zöldségeket fogyasztunk el.

 

3. Fokozzuk a méregtelenítő módszereket

 

Ez az a pont, ahol az igazán tuti dolgok történnek: a vérünk belép májba méreganyagokkal és baktériumokkal tele, majd tisztán távozik onnan. Ez akkor van így, ha a máj megfelelően működik. A nemkívánatos szennyező anyagok semlegesítődnek a májban, hogy az kevésbé károssá varázsolja azokat a testben zajló bonyolult kémiai folyamatsorozatok számára.

Néhány vegyület újrafeldolgozásra kerül, míg a maradék az ürülékbe kerül egy epének nevezett szubsztancia formájában. A májunk számos egyéb funkcióért felelős, beleértve a zsírok megemésztését, a vitaminok eltárolását és az energiaellátást stb.! Az alábbi javaslatok többsége elősegíti a máj működését azáltal, hogy olyan tápanyagokkal látja el azért, hogy biztosíthassa a leírt kémiai folyamatok működését, és hogy az epetermelést maximalizálja, felgyorsítva ezzel a tisztító folyamatokat.

 

Amikor a sejtjeink megfelelően működnek és termelnek energiát, akkor egészen tisztán égetik el az energiát, kevés hulladékot hagyva maguk után. Amikor a sejtfunkció rosszabbra fordul, elkezdenek rengeteg fekete füstöt kibocsátani a kipufogócsövükbe tejsav és más gyulladást okozó melléktermékek formájában. Ez megváltoztatja a pH-értéket a sejtek körüli folyadékban, megterheli a sejtek keringését. Minthogy 100 billió sejtünk van, ennek a problémának a megoldása és a megelőzése egy jó elképzelés. A méregtelenítés egyik fő alapelve, hogy első helyen kell csökkentenünk a sejttörmelékeket.

 

Szedjünk folsavat és B12, B6 vitamint, valamint fogyasszunk kéntartalmú élelmiszereket, mint amilyen a brokkoli, az amerikai kelkáposzta, a sima kelkáposzta, a fehérretek, a fokhagyma, a hagyma és az omega-3-as tojás.

 

Próbáld ki ezt a szupertisztító erőlevest és ivólevet, amely a saját méregtelenítő folyamatainknak a felélesztője.

 

Méregtelenítő erőleves:

Egy vízzel megtöltött nagy fazékba helyezzünk annyit ezekből az összetevőkből, amennyit tudunk: amerikai kelkáposzta, mangold, kelkáposzta, mustár zöldje, káposzta, gyermekláncfű, kelbimbó, fehér retek, vízi torma, tengeri alga, shitake gomba, koriander, fokhagyma, póréhagyma, friss ánizskapor, ánizs, friss gyömbér és kurkuma.

Addig főzzük, amíg minden alapanyag meg nem puhul. Készíthetünk belőle egy nagy adagot, mert a hűtőben három napig eláll.

 

Detoxikáló ivólé:

Készítsünk juice-t a következő összetevőkből: áloé vera lé (ez megtalálható a legtöbb bioboltban), alma, spárga, cékla (a zöldjéből is), káposzta, sárgarépa és sárgarépa zöldje, zeller, uborka és petrezselyem. Vásárolhatunk zöldséglevet is a boltból, de akkor győződjünk meg arról, hogy nem tartalmaz-e hozzáadott sót vagy vegyszereket.

 

http://prudepapers.files.wordpress.com/

 

4. A méregtelenítésünk kiegészítői

 

A moszatokból származó kiváló minőségű alginát-kiegészítők megkötik a belekben található fémet. A szelén, a cink, az n-acetylcysteine, az őzbogáncs és a fokhagyma szintén támogatja a méregtelenítő protokollunkat.

 

A jód és a lecitin kiegészítők segítik a nátrium-fluorid vizelettel történő kiöblítését a testből csakúgy, mint a kalcium-fluoridét, tovább elősegítik a fluoridok kiürítését.

 

A Chelation-terápia szintén javasolt, elsődlegesen a nehézfémek megkötését szolgálja.

A „DMSA (Meso-2,3-dimercaptosuccinic acid) chelation” arra használható, hogy gyorsan kiméregtelenítse a testet és eltávolítsa a mérgező nehézfémeket. Kifejezetten hatékony az ólom és a higany eltávolításában. Én nem javasolom a DMSA-t, mivel nem természetes, hanem mesterséges eredetű.

 

A BioRay NDF csepp nagyon hatékony alternatíva a DMSA-ra azok számára, akik a természetes utat szeretnék követni. Kezdjünk napi 1-3 cseppel vízben oldva, majd növeljük az adagot 1-3 cseppel hetente. Az optimális dózis két cseppentő (52 csepp) napi kétszer és egyszer közvetlenül lefekvés előtt.

 

A Sun Chlorella tabletta is egy nagyon jó választási lehetőség a DMSA-ra és nagyon hatékony. Fokozatosan kezdjük csupán napi két tablettával az első héten. Majd napi 4 tablettával a második héten. Majd 6 tablettával a harmadik héten és növeljük kettesével, amíg el nem érjük a napi nyolc tablettát ezután minden nap.

 

Vegyünk be napi egy evőkanálnyi lenmagolajat, dióolajat vagy mélytengeri halolajt.

 

A zöld tea egy erős antioxidáns és egy remek italválasztás a méregtelenítés szempontjából. Győződjünk meg arról, hogy koffeinmentes zöldteát iszunk.

 

A gyermekláncfű és az őzbogáncs védi és regenerálja a májat. A kínai gyógyászat szerint, a máj a legaktívabb a tavaszi méregtelenítő időszakban.

 

A pácienseim között egy népszerű gyógynövény-formula az „Internal Cleanse”, ami gyógynövények speciális kombinációja, amely méregtelenít, megnyugtatja az idegeket, kitisztítja az elmét, támogatja az érzelmi kiegyensúlyozottságot és megkönnyíti az emésztést.

 

Áztassuk magunkat 20 percig egy revitalizáló gyógynövény fürdőben. Az eukaliptuszos, az egyvirágú körtike, borsmenta, ánizskapor, fahéj és az „epsom sók”.

 

A tavasz lehet a legjobb időszak a test tisztítására, de nem kell megvárni, amíg a tavasz ránk köszönt.

A méregtelenítés és a tisztítás egy egészséges karbantartó program minden évszakra.

 

A szauna terápia úgyszintén nagyon hatékony, azonban győződjünk meg arról, hogy pótoltuk-e a megfelelő elektrolitokat és ásványokat, hogy elejét vegyük a dehidratációnak és az ásványi anyagok csökkenésnek, amelyek az izzadsággal távoznak.

 

Jogi nyilatkozat: Ennek a cikknek nem áll szándékában orvosi tanáccsal szolgálni, diagnózist felállítani vagy gyógymódot javasolni. Az itt kifejezésre jutatott nézetek nem feltétlenül tükrözik a hírközlő médium álláspontját.

 

Forrás: http://www.wakingtimes.com/

 

Fordította: Száraz György

 

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..