Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Merülj el a hetedik érzékben!

Jóllehet az emberi faj fejlettnek mondható, mégis elfeledkeztünk arról, hogy még sok tanulnivalónk van a természettől, kiváltképp a tengerek élővilágától.

 

A cápák messzi földről híresek arról, hogy prédájukat különösen nagy távolságból is képesek kiszagolva lokalizálni. Mindamellett érzékelni tudják a többi állat keltette elektromos mezőt. A sajátjuktól eltérő élőlények izommozgásai keltette elektromos jeleket a Lorenzini-ampullákon keresztül érzékelik, majd azokat a kocsonyás anyaggal teli edénykékbe továbbítják, ahol az idegek ingerlésével jelzés indul az agyba.

 

Amikor gyérek a fényviszonyok a sűrű vízben vagy a nagy mélységben és a látás is korlátozott, ez az elektromágneses érzék különösen hasznosnak bizonyul az áldozat felderítésének szempontjából.

Az elektromos jelérzékelés nem csupán a többi cápa, illetve élőlény helymeghatározására szolgál, hanem a vándorlás során iránytűként is működik. S ha ez még nem volna elég, a cápák ampulláikat arra is felhasználják, hogy a föld elektromágneses mezőjét követve beutazzák az óceánokat. Ez aztán a teljesítmény! A többi emlős közül csupáncsak a kloákásoknak van elektromos érzékelő-képességük: a kacsacsőrű emlősök és a hangyászsünök tartoznak ide.

 

1.1

 

A cápák fején található ampullákhoz közel egy hetedik érzék is megbújik. Ezt a többi állat keltette elektromos áram okozta nyomásváltozások és rezgéseltérések érzékelésére használják.

Amennyiben egy cápa egy struktúra felé közelít és szembetalálkozik a változó vizek mozgásával, akkor a cápa idegi antennái oda-vissza mozgással jeleznek. A cápa bőrén található sejtek normál mozgásában váratlanul bekövetkező zavar vagy eltérés jelzi az állat számára, hogy valami nagy dolog van a közelben.  Az idegi antennák mozgásainak észlelése révén, a cápák folyamatosan informálódnak a környezetükben bekövetkező változásokról.

 

A delfinek és a barna delfinek a visszaverődő hangok segítségével való helymeghatározást használják vadászat és tájékozódás céljára. Magas frekvenciás hangokat küldve, vagyis ultrahangokat sugározva képesek a visszhangok segítségével meghatározni, milyen fajta tárgyba ütközött a hanghullám. Svédországi és amerikai kutatók felfedezték, hogy a delfinek egyidejűleg kétfajta hanghullámot tudnak sugározni.

 

1.2

 

„A hangsugárzások frekvenciája különböző és eltérő irányú. Ennek előnye abban rejlik, hogy a delfin ily módon pontosabban tudja meghatározni a tárgy helyét.” – meséli Josefin Starkhammar, a Lundi Egyetem elektromos méréseket végző frissen doktorált tagja, aki ugyanakkor mérnök-fizikus diplomával is rendelkezik.

 

Mit tekinthetünk az ember hatodik és hetedik érzékének?

 

A hatodik érzék kategóriájába esik egyebek mellett az intuíció, a déjá vu, a jövő megsejtése és az előző életpárhuzamok érzékelése. Mivel a tudatos elménk mindig lineáris élettörténetet próbál a tapasztalatainkból felépíteni, ezért hajlamosak vagyunk olyan okokat és okozatokat keresni, melyek az adott multidimenzionális eseményre válaszul szolgálhatnak. Amikor az emberi elme képtelen összehozni a 2+2=4 képletet, akkor azt véletlennek nevezi.

 

Míg a hatodik érzék a tapintható testet használja fel arra, hogy informáljon bennünket az intuícióink célba éréséről vagy célt tévesztéséről, addig a hetedik érzék az Egységes (Mindent Átható) Tudatra nyíló kapu. Kikerülvén a fizikai állapotot, ez egy közvetlen belépés a világegyetem teljességében megtalálható valamennyi információba, szemben a mi fizikai világunkkal. Ebben nem vesz részt semmilyen harmadik személy vagy médium. Ez az, amit egyesek az Akasha Krónika emlékeinek, míg mások a Feljegyzések Csarnokának hívnak.  Minden egyes ember használja időszakosan a hetedik érzékét, azonban a legtöbbünk ezt tudattalanul teszi. Akkor használjuk a hetedik érzékünket, amikor kérdést teszünk fel a Világegyetemnek és a választ a saját gondolatunkként tisztán kapjuk meg, mindenféle kétség nélkül. Ez a tisztán nyert tudás.

 

1.4

 

A hatodik és hetedik érzék használatának magyarázata:

 

Valaha talán majd képes lesz az egész emberiség bepillantást nyerni az Akasha-feljegyzésekbe, s eléri a megvilágosodás állapotát. Sok olyan ember élt már, akiknek birtokában volt a saját fizikai lényükben rejlő elektromágneses energia „hatalma”. Ezen az elven működik az a képesség, ahogyan a cápák és a delfinek látják a környezetüket és tájékozódnak a visszhangok segítségével.

 

Amikor érzékeljük az elektromágneses mezőt és a fénytestünket, akkor megértjük, hogy élő ökoszisztémák vagyunk, akik megállás nélkül rezegnek. Elkezdhetjük tudatosítani, hogy testünk is ugyanolyan hangmintát ad ki, s hogy a másik pólustól indulva ugyanazt elérhetjük, miként azt a tengeri állatok tették.  Vagy még többet. Ezt értették meg a művészek és erre vezethető vissza a „Te vessződ és botod” is. (Ez utóbbi megjegyzés egy utalás a 23. Zsoltárra – Megj. a Fordítótól.)

 

Például ha egy barlangban volnánk, amelynek minden oldala lekerekített volna és egy sima szögletes tál lenne ott vízzel a közepén, majd egy nagy tölcsért fújnánk bele, akkor a hangrezgés tovaterjedne a környező falakon, majd visszatérne a vizes tálhoz, ami pedig lehetővé tenné, hogy felszínen pihenő fadarab elmozdulhasson pusztán a rezgő erőtől. Magunkban hordozzuk ezt a vibráló erőt.

 

Fordította: Száraz György

Forrás: http://www.sciencedaily.com/releases/2011/06/110607112338.htm
http://www.sharksavers.org/en/education/biology/the-sixth-and-seventh-sense/

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..