Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

MEXIKÓI UFÓESETEK

A tudósok egy része a mai napig vonakodik elfogadni, hogy a világűrből, más bolygókról érkező, értelmes lények látogathatják meg az emberiséget. Más tudósok megengedhetőnek és elfogadhatónak tartják a hipotézist, miszerint „repülő csészealjakon” vagy az „istenek szekerein”, vagyis bolygóközi utazásra alkalmas űrhajókon igenis meglátogathatnak bennünket idegen fajok követei. A szemtanúk és a különféle típusú találkozásokat megélőket pedig aligha lehetne meggyőzni az ufók létezésének ellenkezőjéről.

 

Időről időre mindig is felröppentek azonosítatlan repülő tárgyakról szóló hírek Mexikóban. 1883-ban ufót látott Zacatecas-ban a helyi csillagvizsgáló igazgatója, Jose Bonilla. Elmondása szerint fénylő testek vonultak el a Nap előtt.

1975-ben Mexikóvárosban egy beazonosíthatatlan repülő szerkezet megkarcolta egy Piper PA-24 típusú repülőgép alját.

mexikóiufóesetek1

 

CSILLAGGYERMEK

 

Az 1930-as években egy fiatal amerikai lány nyaralni indult családjával a Copper Canyon vidékére (Mexikó) Chihuaha városától 160 kilométerre. Egyik reggelen elbóklászott és egy elhagyott bányaalagútra bukkant. Az alagút belsejében rálelt egy teljes emberi csontvázra. Ekkor lett figyelmes egy földből kilógó emberi karra. A fiatal lány ásni kezdett. Így talált rá egy kis sírkamrára. A lány mindkét talált koponyát hazavitte az Amerikai Egyesült Államokba. 1998-ban bekövetkezett haláláig magánál tartotta a maradványokat, s csak ezután derült ki, hogy míg az egyik koponya teljesen normális emberi fej, addig a másikon érdekes deformitások és torzulások láthatók.

„El akartam kerülni, hogy azzal vádoljanak, kisajátítottam a csillaggyereket, ezért tudósokat kerestem, de szinte senki sem akarta vállalni az alapos vizsgálatot” – magyarázta Lloyd Pye, aki tizenkét éve kapta kézhez a leletet egy mexikói házaspártól. A kormeghatározó vizsgálatok kimutatták, hogy a lelet 900 éves lehet, a DNS-teszt pedig megerősíti, hogy emberi anyától származik, ellenben az apa örökítő anyagát nem tudták beazonosítani. Ahhoz sem fért kétség, hogy a koponya egy gyermeké volt. Így kapott szárnyra az idegen lényről szóló pletyka, s ezzel megszületett a „csillaggyermek” mítosza.

A kutatók összedugták a fejüket és tanakodni kezdtek, kitől származhatott a csillaggyermek. Először szóba jött a génhiba lehetősége, azután valaminő ritka betegségre kezdtek gyanakodni, sőt felötlött a szándékos koponyatorzítás, mint kultikus szokás valószínűsége is. Mindazonáltal egyesek felvetették a földönkívüli megtermékenyítés alternatíváját is, hiszen az elmúlt évtizedekben rengeteg beszámolót lehetett hallani az elrabolt és földönkívüliek által megtermékenyített nőkről.

 

Nos, a fiziológiai „rendellenességek” teljesen egyértelműek és önmagukért beszélnek. Egy átlagos ötéves gyermek koponyája körülbelül 1200 köbcentiméter vagy inkább kisebb, ezzel szemben a csillaggyermeké 1600 köbcentiméter. A csontszerkezete könnyű, de erőteljes, a homloküreg hiányzik, a szemek összeérnek, a szemideg feljebb helyezkedik el, míg a koponyaalapi rész sima. A koponya nagyon tartós annak dacára, hogy fele olyan könnyű és sűrűségű, mint a szokványos emberi. A nyaka pedig fele olyan hosszú, mint egy hasonló korú gyermeké. Az egész koponya aszimmetrikus és minden jel szerint nem mesterségesen torzított. A rágóizmok helye meglehetősen kicsi.

 

Eddig összesen tizenegy laboratóriumban elemezték és röntgenezték, de nem jutottak előrébb az anomáliával kapcsolatban. A vélemények megosztják a nagyközönséget és a szakértői társadalmat egyaránt. Két táborra szakadtak a kutatók. Az egyik csoport William Rodriguez amerikai törvényszéki orvos álláspontját képviseli, aki ritka deformációknak tulajdonítja a 12. században élt gyermek fejének rendellenes fejlődését. A másik csoport egyre kevésbé hisz a nyakatekert és erőltetett hipotézisekben és hajlik afelé, hogy földönkívüli lény lehet a koponya eredeti tulajdonosa. Tehát a csillaggyermeknek „nomen est omen”, azaz nevében a végzete.

 

Az apa faját az úgynevezett nukleáris DNS teszttel lehet meghatározni. Erre a tesztsorozatra 2010-ig kellett várnia Lloyd Pye-nak. A döbbenetes eredmény a következő volt: „Az csillaggyermek apja egy nem ismert faj.”

BEVALLOTT ELSŐ TÍPUSÚ TALÁLKOZÁS

Első típusú találkozásnak azt nevezik, amikor az ufó és környezete között nincs kölcsönhatás, vagyis nem észlelni kölcsönhatást. Ilyen történt 2005. március 5-én is Mexikóban. A légierő radarkezelője és egy vadászgép pilótája egyszerre számolta a radaron és az infrakamerákon felbukkanó fényes pontokat. Hivatalosan hat azonosítatlan repülő tárgyat észleltek. Az ügy történelmi jelentőségét az adta, hogy először vállalta fel és ismerte el egy kormány, illetve egy védelmi minisztérium katonai szakértőivel együtt, hogy ufó-jelenséget tapasztaltak. Az esetet igazoló 15 perces videofelvételeket a mexikói védelmi miniszter azzal a kikötéssel bocsátotta Jaime Maussan újságíró rendelkezésére, hogy mindenképpen nevesítse a forrását.

 

Először egy repülő tárgy tűnik fel a radaron úgy 1 óra magasságában. Azután még egy, majd még három. Nagyon meglepődtünk. – emlékszik vissza Ramirez Martinez, az akkor éppen szolgálatot teljesítő radarkezelő. Sokat töprengtek, mik lehetnek ezek az emberi technológiát meghazudtoló repülő szerkezetek, de nem sikerült megfejteniük a katonáknak. Állítólag több órányi videofelvétel készült a mexikói ufókról, de már az is hatalmas eredménynek számít, hogy negyedórányi anyagot hivatalosan (!) a világ elé tártak. Sokak szerint ez számít az első beismert első típusú találkozásnak Mexikóban.

 

Száraz György

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..