Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Mi a horoszkóp? – A születésünkkor belénk égetik a sorsunkat?

Asztrológia – befeketítették, mégis túlélte az évszázadok viharait, s tiszta formája mindvégig megőrizte rangját a titkos tudományok között. Egyik civilizáció sem nélkülözhette a csillagok bölcsességét. A csillagfejtésben minden történelmi nagyság hitt és bízott, csak a mai kor öntelt embere hiszi, hogy „csillagzatának” ura és parancsolója. Mert alázat híján nem veszi észre, hogy tudatlansága mondat vele olyan dolgokat, melyek sorsa önkényes alkotójává léptetik elő önnön magát. Ez az embertípus úgy érzi, hogy nélkülözheti az élet megismerésének ezt a módját, mondván, az asztrológia nem adhat számára semmi újat, holott a horoszkóp lényege a tiszta életismeret.

 

A tudomány sem zárkózik el az elől, hogy a fizikai testekre komoly hatást gyakorolnak az égi objektumok. Lehetséges, hogy ugyan több száz vagy ezer fényévre található egy-egy csillag vagy csillagköd (csillagkép), mégis hatásaikat ma is a bőrünkön és a bőrünk alatt érezhetjük. Az pedig még könnyebben belátható, hogy a testünket alkotó nagyjából 70 százaléknyi víz mennyire alkalmas közeg a csillagok és a bolygók energiáinak felfogására és beszívására.

 

Amikor megszületünk, fizikai testünk még képlékeny, csontjaink is formálhatók. (Lásd koponyacsont.) Minden, ami az emberben fizikai, valójában energiákból áll, s az energiák isteni ideákból alakultak ki. A teremtés is egy gondolatból bomlott ki, jelesül, a Teremtőéből, tehát a csillagok, a Föld és az Ember is egy gondolatlény. Tudat – gondolat – teremtés – ember. Valahogy így képzelhetjük el az evolúciót metafizikailag.

 

Az egyik gondolat hat a másikra, az egyik idea hatásba teszi a másikat, amely reagál az előzőre. Oda-vissza hatások végtelen sokasága ez. Az erőkkel és a fizikainak hívott dolgokkal ugyanez a helyzet. A zodiákus az állatövi jegyek elnevezése. Ismerjük a 12 egyenlő részre való felosztást: Kos, Bika, Ikrek…

A Nap egy látszólagos pályát ír le az égbolton. Amikor egy-egy állatövi jegyben tartózkodik a Napunk, s kíséretében a Föld és a naprendszer többi planétája is, akkor közelebbi kapcsolatba kerülünk az egyes állatövi jegyek energiáival, azaz dominálni fognak az életünkben és a sorsunkban.

 

Kevesen tudják, hogy nagyjából 3000 évvel ezelőtt az említett állatövi jegyek egybeestek a csillagképekkel. Azután eltolódás következett be. Ennek például az lett a következménye, hogy bár Napunk március 21-én lép be a Kos jegyébe, de csak 4 héttel később lép magába a csillagképbe.

 

További érdekes hatásokat képesek a csillagfejtők kikövetkeztetni abból, hogy a születés pillanata melyik földrajzi helyen és pontosan mikor történt. Az egyes életterületekre, bizonyos velünk kapcsolatban álló személyekre, a velük való viszonyrendszereinkre, a jellemünkre, a képességeinkre, a lehetőségeinkre és az egyes megéléseink minőségére következtetnek az úgynevezett házakból. A bőségtől a legnagyobb bajig mindent elárulnak a tudók számára a horizontházak, amelyeket úgy kapunk, hogy a horoszkóp körét a jegyeknek megfelelően összekötjük a középponttal. (A horoszkópházakkal külön cikkben fogok majd egyszer foglalkozni, mint ahogy a bolygókkal is, melyek konstellációi, elrendeződései döntően befolyásolják a csillagképek és a házak alkotta energiarendszert.)

 

A horoszkóp azonban nem csupán ennyiből áll. Kardinális kérdés annak kiszámítása, hogy a napi 24 órából, mely alatt a Föld körül az összes állatövi jegy és a horizont is teljesen megfordul, melyik jegy melyik foka jelent meg éppen a horizonton a születésünk pillanatában. Hiszen a Föld forgásából adódóan szinte minden percben változik az égbolt képe. Így kapjuk a felkelési pontot, vagyis az Aszcendenst.

Ha ez megvan, akkor következhet az Aszcendenstől számított 12-es felosztás, legalábbis Regiomontanus elképzelései alapján. Így megkapjuk a házakat. Ezt követően minden égitest és minden jel hatását ki kell számítani, amely roppant nagy körültekintést és precíz számításokat igényel. Az egyes égitestek hatásai nagyon összetettek és egymással alkotott viszonyaik is sokrétűek lehetnek. Az asztrológia egyéb technikai részleteitől megkímélem az Olvasót, előbbiekkel csupán azt szerettem volna bemutatni, hogy a horoszkóp felállítása nem egy hebehurgya jósolgatás, hanem egy titkos és egzakt okkult tudomány, amely precizitása minden kozmikus törvénynek megfelel.

 

Az ember életét szinte másodpercenként befolyásolják és írják a csillaghatások: hol megnyitnak kapukat, hol bezárnak lehetőségeket, hol a szabad akaratot támogatják, hol gátolják azt. Az egyéni jellem és a jövő alakításának kulcsai tehát a kezünkben vannak, illetve lehetnének, ha az asztrológia titkos tudományát megismernénk. Véleményem szerint nem az átlagember hibája, hogy egyes vallási szócsövek befeketítették a csillagokkal kapcsolatos tudományt a nép előtt, melynek eredménye folytán ma a perifériára szorult az asztrológia. Úgy érzem, a jövőben ennek a diszciplínának felbecsülhetetlen értéke lesz mind önismereti, mind sorsformáló lehetőségként az emberiség életében.    

 

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..