Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Mi a tantrikus szex?

A szex izgalmas, de nem egy új dolog. Valószínű, hogy amióta az emberek közösülnek (ami tudomásom szerint az egészen korai időktől így van), mindig is voltak olyanok, akik gondolkodtak, beszélgettek és végül írni kezdtek arról, hogy mit is jelent a szex, illetve hogy miként is tehetjük azt értelmesebbé. A tantrikus szex és a tantrikus szexualitásról szóló tanítás annak a spirituális nemiségnek az egyik legrégebbi példája, amelyet manapság is gyakorolunk.

 

http://www.mylady.gr/

 

Mi a tantra?

A Tantra szó egyik fordítása „eszközök a kiterjedéshez”. A Tantra több mint 1500 éves, és a jógához hasonlóan Indiából származik. Egy sor olyan tanításból és gyakorlatból áll, amelyet kifejezetten arra fejlesztettek ki, hogy segítsen abban, hogy jobban érezhessük a saját és a körülöttünk levő energiát, valamint tudatosabb kapcsolatba kerülhessünk vele. Az az ösvény, amit a Tantra ezen célok elérése érdekében felhasznál, nem más, mint a szexuális energia feltárása.

A tantrikus szex célkitűzése az, hogy lehetővé tegye számunkra saját nemiségünk mélyebb és kiterjedtebb átélését. Nem feltétlenül az orgazmus a cél, sokkal inkább az egész szexuális élmény tartalmasabbá tétele.

 

https://c1.staticflickr.com/

 

Vallás-e a Tantra?

Míg a hagyományos tantrikus tanítások olyan koncepciókra utalnak, mint az „univerzális energia” és a „magasabb erő”, a tanítások számos esetben nem arról szólnak, hogy egy sor hiedelemhez vagy szabályhoz kell makacsul ragaszkodni. Ha érdeklődünk ama gondolat iránt, miszerint a szexualitás kifejezése közelebb vihet egy magasabb energiához, akkor több olyan dolgot is felfedezhetsz majd a Tantrában, ami neked szól. Amennyiben egy olyan módszert keresünk, amelynek segítségével fokozhatjuk és elmélyíthetjük a partnerünkkel való szexuális kapcsolatunkat, akkor a Tantra számos csodálatos lehetőséget kínál anélkül, hogy igényt támasztana velünk szemben speciális hitrendszerek követése iránt.

 

Kinek előnyös a tantrikus szex?

Sok tanítás a szexuális energia iránti vágyról és annak megéléséről szól. A szexuális élet tökéletesítésére szolgáló nyugati megközelítésektől eltérően, a Tantra tanításai nem összpontosítanak olyan külsődleges értékelésekre, mint hogy milyen a test, milyen fajta autót vezetünk, hogyan viseljük a hajunkat. Ilyesformán a tantrikus szex tanításai minden olyan ember előtt nyitva állnak, akik érdeklődnek a szexuális beteljesedést célzó új ösvények felfedezése iránt.

A szexuális életre vonatkozó Tantra elképzeléseinek egyesítése olyasvalami, amit bárki művelhet korra, nemre, szexuális orientációra való tekintet nélkül, illetve anélkül, hogy miként néz ki a testünk, mennyire vagyunk érzékenyek, hogyan mozgunk stb.

 

http://media-cache-ak0.pinimg.com/

 

Mik a csakrák?

A Tantra számos különböző energiarendszert megkülönböztet a testen belül. Ezek egyik típusát, amelyekről már olvashattunk, csakráknak hívják. Ezek a testben található olyan energiaközpontok, melyek a medence és a fejtető között helyezkednek el. Ebben a gondolatrendszerben létezik egy olyan elképzelés, miszerint az energiának a testben történő áramlása elakadhat valahol a szabad áramlásban blokkolt hálózatban, illetve számos oknál fogva meggyengülhet. A tantrikus gyakorlatok arra törekednek, hogy egyenletesen és természetesen tartsák fenn bennünk az energiaáramlást.

 

Milyen a tantrikus szex?

A Tantra néhány más fontos pontban eltér a szexet illetően a nyugati elképzelésektől. A szex nyugati koncepciója olyan, mint egy tiszta kezdésből (szexuális izgalom), egy közép részből (behatolás) és egy befejezésből (orgazmus) álló sztori. Ennek ilyennek kellene lennie és amennyiben nem követed a sztorit, akkor valami nem jól sül el. A behatolás nélküli szexre gyakran úgy tekintenek, mint ami „nem az igazi”, illetve ami „csupán” előjáték.

 

A tantrikus szexben a cél nem az orgazmus, hanem az, hogy érzékeljünk. Nem egyértelmű a kezdete, a közepe és a vége. A tantrikus szexszel összefüggő gyakorlatok java része magába foglalja a dolgok lelassítását, és azt, hogy megpróbálunk nem figyelni sem a külső testre, sem az orgazmusra, sem semmilyen olyan dologra, ami a pillanatnyi élményünk külsődlegességével kapcsolatos.

 

Az orgazmusra való koncentráció nélkül a cél a megnövekedett tudatosság lesz, amely önmagunk nagyobb fokú megértéséhez fog vezetni, mely végül a megvilágosodásba fog torkollani. Nincs olyan nyomás, hogy „eljussunk a csúcsra”. Ez nem azt jelenti, hogy a Tantrában ne lenne orgazmus, csupán nem ez a minden és nem ez a csúcs. A spirituális gyakorlás és a jó szexuális érzések egymástól függnek, mindegyik visszavezet önmagunkhoz és tökéletesít bennünket.

 

A tantrikus szex „milyensége” különbözni fog a különféle emberek számára. A Tantrát sok olyan tanító oktatja világszerte, akiknek megvan a maguk stílusa, melyet azok a kultúrák is befolyásolnak, amelyekben felnőttek. A tantrikus szex kulcsmotívuma minden bizonnyal a légzés jelentősége, valamint az, hogy lassítsuk le a szexuális viselkedésünket a nyugtalan, orgazmus-orientált észak-amerikai megközelítéshez képest.

 

Forrás: http://altreligion.about.com/

 

Fordította: Száraz György

 

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..