Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Mi igaz a maja próféciákból?

A kérdést úgy is feltehetnénk, hogy mi nem igaz a maják jóslataiból, de akkor ez a cikk egy könyvet is megtöltenek. Nap mint nap látom és hallom, hogy egyre több dolgot kapcsolnak össze és aggatnak rá a majákra. Jósok, látók és spiritualitással foglalkozó tanítók nyilatkoznak mindenféléről a majákra hivatkozva és a maja papok szájába adva olyan mondatokat, amelyeknek vajmi kevés közük van, ha van egyáltalán, a 2012-es világváltáshoz és a majákhoz. Kezdem úgy érezni, hogy kissé félre lettünk tájékoztatva. Lássuk, mit állítottak a maják és mit nem!

Terjed a világvége-propaganda, szó van közelgő apokalipszisről, Armageddonról, a Nibiru érkezéséről, a pólusváltás viszontagságairól, a spirituális felemelkedésről a valahányadik dimenzióba, ekként dimenzióváltásról, egy földönkívüli csillagflotta útra keléséről, a kristálykoponyákról, a Föld belsejében élő intelligens lények közelgő intervenciójáról…  
Mindezt tetézik a taxatíve bemutatott rémisztő összeesküvés-elméletek és a válságfokozó tévtanok. Egyre több a zagyvaság, egyre kuszább a kép és egyre inkább terebélyesedik a hisztéria 2012 vége felé közeledvén.

A valódi maja próféciák egy korszak befejeződéséről és egy másik elindulásáról szólnak. Kérdés: mi igazolja, hogy a maják valóban 2012. december 21-re tették az egyik naptárfordulójukat?
Ezt a maják bámulatosan precíz és kifinomult időmérésével magyarázhatjuk. A maja naptár precizitása pedig voltaképpen hitelesíti, vagy legalábbis azt szeretnék, ha hitelesítené, a maja próféciákat.

Tény, hogy a maják zseniálisak voltak asztronómia és matematikai tudás tekintetben. Nem elhanyagolhatóak azok a mintegy 374 440 évet felölelő csillagászati adatok, amelyeket a maják által készített „Drezdai kódex” tartalmaz. Ebből akár arra is lehet következtetni, hogy a maják kozmikus tudással rendelkeztek, ilyesformán képesek voltak előre prognosztizálni az emberi evolúció egyes ciklusait. Ezért is nevezik a majákat az idő őreinek.

Szenteljünk néhány mondatot a maják időszámításának, mert akkor azonnal megértjük, hogy 2012 érdekessége éppen abban áll, hogy több fejlődési ciklus fejeződik be egyszerre ebben az évben. (Nem feltétlenül december 21-én 11 óra 11 perckor.)
A maják ciklusokban gondolkodtak. Az egyik ilyen periódusuk 25 627 évet tett ki. Ezt ők öt darab alciklusra osztották, melyek mindegyike 5125,4 évet tesz ki. A jelenlegi ciklus kezdete a „Vénusz születése” volt. Ez Eric Thomson számításai szerint i. e. 3114. augusztus 13-ra esett. Ez tehát egy csillagászati esemény volt, amely a mostani Gergely-naptár szerint az említett napon vette kezdetét. Így, ehhez a kezdőponthoz viszonyítva lyukadunk ki ahhoz a tényhez, ami 2012. december 21-e jelentőségét adja. De előtte még egy ciklust ismernünk kell.

A maják ugyanakkor messze meghaladták az említett időciklusok léptékét, amikor a korszakolásukba bevezették a hosszú időszámítást, amely egy minden eddiginél nagyobb világkorszakot, 113 972 évet (41 600 000 napot) ölel fel.

Most jön a meglepetés: 2012. december 21-én érkezik el az utolsó napjához az aktuális 5125,4 éves periódus, az öt alkorszakból álló (precessziós) 25 627 éves és egy még nagyobb, pontosan 113 972 éves ciklus.

Ebből talán már lehet érzékelni, hogy ennek az időpontnak jelentősége van. Mivel csillagászati eseményekhez lett hangolva a maják időszámítása, valójában nem függ a mi naptárszámítási módosításainktól. (Erről az eseményről majd külön cikkben értekezek.) Következésképpen teljesen mindegy, hogy a Föld különböző pontjain eltérő éveket írnak (zsidó, indiai, arab stb. időszámítások), a csillagászati események eléggé egzaktak és függetlenek attól, hogy az ember egyetért-e velük, vagy sem, hisz-e bennük vagy figyelmen kívül hagyja azokat.

2012 tehát a maja forgatókönyv szerint a lezárások éve. A maják azt állították, hogy ez egy új korszakot nyit az egész emberiség életében. Ebből logikusan arra következtetni, hogy a változások az egész Földre kihatással lesznek valamilyen formában és valamilyen módon az emberiség minden egyes tagját érinteni fogják.

Tévedés a maja papokra hivatkozva azt kijelenteni, hogy a világ végét jövendölték meg. Nem, ilyet ők nem tettek. A maják az evolúciós ciklusunk lezárulására hívták fel az utókor figyelmét, amely nem egyetlen nap leforgása alatt fog végbemenni, hanem egy folyamat eredményeképpen.
Későbbi lapszámot valamelyikében azzal fogok foglalkozni, hogy milyen maja vonatkozású spirituális
forgatókönyvek terjednek, illetve azzal, hogy várható-e kollektív megvilágosodás a földlakók körében. Véleményem szerint ugyanis a valóság sokkal összetettebb, mint ember gondolni képes.

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..