Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Mi leszek, ha nagy leszek? – Kompetenciák megismerése az asztrológia segítségével

Az asztrológiai elemzésekben az egyik legnagyobb potenciál, hogy segít felmérni a valódi képességeinket, így objektívebb képet kapunk magunkról, aminek számos előnye lehet.

 

http://parentsavvy.com/

 

A világ már nagyon gyorsan változik, sokszor percek alatt kell döntéseket hoznunk, és lehet, hogy ezek a döntések hosszú évekig, vagy akár örökre meghatározzák az életünket. Ahhoz, hogy éberek tudjunk lenni, és minden változásból a legjobbat hozzuk ki, fontos tudnunk, meddig mehetünk el, mennyire bírjuk a terhelést, jól tudunk-e bánni az emberekkel, milyen mértékben viseljük a stresszt? Nem árt tisztában lennünk azzal, hogy egy munkahelyen alkalmazottként teljesítünk-e jól, vagy inkább önálló döntéseket szeretünk hozni, illetve hogy milyen pályán érhetünk el sikereket? A felsorolást még hosszasan folytathatnám.

 

Az életünk minden napján tanulunk és tapasztalunk, ezért nyilván egyik kör sem fölösleges, amit lefutunk, de tudatos hozzáállással előbb érhetünk célba.

 

Manapság a gyerekekre már az általános iskolában is hatalmas teher nehezedik. Rengeteget követelnek tőlük a tanórákon, és a világ is sokkal nyitottabb számukra az internet széleskörű elterjedésével.

A régebbi generációk sokszor nem is tudják követni ezt a tempót. Mikor a kisiskolásból gimnazista, majd egyetemista válik, a szülő legtöbbször bármennyire szeretne segíteni, elveszti a fonalat. A fiatalok így kicsit magukra maradnak és sokszor tanácstalanok, hogy merre is induljanak el az életükben.

 

Hogy csak egy példát említsek, lehet, hogy valaki tehetséges a sportban, de a tanulás mellett szinte lehetetlen kiválóan teljesíteni. Jogos hát a kérdés: maradjon a versenysportnál, vagy inkább tanuljon keményebben? A diploma megszerzése legyen a cél, vagy elég a középiskola is? A nyelvekre alapozzon, vagy szakmát tanuljon?

 

Nem állítom, hogy az asztrológia minden problémánkra tudja a tutit, de remek kapaszkodót nyújthat.

Nem szándékom belemerülni az egyes jegyek elemzésébe, de pár dolgot leírnék. A nyugati asztrológia a 12 jegyet 4 elemhez társítja.

Vannak föld elemű jegyek (bika, szűz, bak), víz elemű jegyek (rák, skorpió, halak), levegő elemű jegyek (ikrek, mérleg, vízöntő), és tűz elemű jegyek (kos, oroszlán, nyilas). Minden elemnek, így a hozzá tartozó jegyeknek is megvannak az erősségei és a gyengeségei egyaránt. Természetesen az elemek szerinti felosztás csak egy általánosabb támpontot ad, hiszen ezen belül minden jegynek megvannak a specifikumai.

 

Ezen túlmenően a születés földrajzi helye és pontos ideje is nagyon markánsan meghatározza a karakterünket. Ha ez még nem volna elég, akkor említhetném a bolygóink különböző jegyekben való elhelyezkedését, ami szintén tovább színezi a képletet. Ezek a bolygók pedig egymáshoz kapcsolódnak különféle fényszögekkel, ami megint csak mélyebb megismerést feltételez. Végül, de nem utolsó sorban az sem mellékes, hogy bolygóink mely házakban helyezkednek el, mert ez az elhelyezkedés mutatja azt, hogy milyen életterületen aktiválódnak.

 

http://www.unique-design.net/

 

Tehát vissza a gondolat elejére.

A föld elemű jegyek mindig materiálisabbak, kicsit földhözragadtabbak. Számukra fontos a biztonság, a kiszámíthatóság. Lassabban hoznak döntéseket, nem kapkodnak. Szeretik az egyértelmű, átlátható helyzeteket. A munkájukat is szívesebben végzik helyhez kötve, mint például levegős elemű társaik. Ragaszkodóak, nehezebben fogadják a változásokat.

 

A víz elemű jegyek képviselői remek emocionális képességekkel rendelkeznek, rendkívül empatikusak. Hajlamosak az egész világ problémáját a vállukra venni. Nem szeretnek kimondottan a középpontban lenni, kevéssé vonzzák őket a külsőségek. A nyomást nem bírják annyira, mint föld elemű társaik. A biztonság számukra is elsődleges, de nem anyagi, hanem érzelmi szempontból.

 

A levegős dominanciájú emberek rendelkeznek a legkiválóbb kommunikációs képességekkel. Bárkivel szót értenek. Diplomáciai érzékük rendkívül fejlett. Nem szeretnek egy helyben lenni, fontos számukra a mozgás, a változatosság. Mind fizikai, mind szellemi értelemben. Monotonitástűrő képességük igen kicsi, nem az erősségük a napi rutin. Egyedülálló tehetségük van ahhoz, hogy 2-3 dologgal is foglalkozzanak szimultán.

 

A tűz elemhez tartozó jegyek szülöttei a lelkesítés nagymesterei. Hatalmas lendülettel képesek belevágni dolgokba, és mindenkit erre buzdítanak a környezetükben. Erősségük a határozottság, a gyors döntési képesség. Nem szeretik, ha megmondják nekik, hogy mit csináljanak, és hogyan. Nyíltak, sokszor túlságosan is.

 

Ha csak ezek alapján a szempontok alapján megvizsgáljuk képletünket, máris számos információhoz juthatunk, ami segítheti döntéseinket. Földjegyűként kerüljük a hirtelen döntéseket, vízjegyűként ne vegyük a lelkünkre a konfliktusokat, levegős dominanciával ne vonuljunk el remetének, és tüzes eleműként kerüljük az alárendelt helyzeteket.

 

Liszkay Judit

Okleveles asztrológus

 

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..