Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Mi rejtőzik a Hold hatalmas üregei mögött?

Valószínűleg te is láttad már azt a titokzatos, óriási lyukat, amit Szibériában fedeztek fel, amely a jelek szerint egy hatalmas barlangba vezet. Mi nem ismerjük pontosan az eredetét, viszont nem csupán a Földön található ilyen lyuk. A Holdon is vannak hasonlók: a NASA a Holdon is talált ilyen képződményeket, melyek tökéletesek egy jövőbeli emberi előőrs számára. Avagy ezek jelenlegi idegen/náci/ufó-bázisok.

 

sploid.gizmodo.com

 

Íme, néhány nagyfelbontású kép a Hold üregeiről. A NASA megállapította, hogy több mint 200 üreg található a Hold felszínén. Ezek nem összetévesztendők a Hold felszínen levő több millió kráterrel, mivel ezek mások. Az üregek mérete nagyjából 16 és 300 láb között változik és még inkább kiszélesednek a föld alatt.

 

A NASA elmagyarázza hogyan jöttek létre ezek:

 

Wagner szerint a mélyedések, akkor jöhetnek létre, ha egy üreg vagy egy barlang beomlik, talán egy közeli meteorit becsapódás keltette rezgés hatására. Azonban megjegyzi, hogy csupán LRO fotókon való megjelenésük alapján csekélyke olyan bizonyíték van, amely bármiféle különleges okra mutatna rá.

Az üregek akkor jöhetnek létre, amikor a megolvad kőzet a Holdfelszín alatt folyik; a Földön a lávacsatornák akkor alakulnak ki, amikor a magma a megszilárdult kéreg alatt áramlik, majd pedig elfolyik. Ugyanez a folyamat végbemehet a Holdon is, különösen egy nagy becsapódási kráterben, amelyik belsejének több százezer évre van szüksége a lehűléshez Wagner szerint. Miután egy tölcsér kialakult, az oldalai beomlanak a Hold gravitációjának hatására, ami feltolja a kráter alját és talán ez hozza mozgásba a magmát a felszín alatt, s ez alakítja ki azokon a helyeken az üregeket, ahonnan a magma elfolyik.

 

sploid.gizmodo.com

 

Nagyon megkapó látvány, hogy némelyikük mennyire tökéletesen kör alakú.

 

Forrás: http://sploid.gizmodo.com/

 

Fordította: Száraz György

 

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..