Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Miért áll egymással közeli kapcsolatban az összeesküvéselmélet és a spiritualitás?

Ön úgy gondolja, hogy nem igazán spirituális dolog a világot irányító elitről vagy titkos szövetségről beszélni? Őrült és negatív dolog az igazságot keresni egy ilyen romlott világ kulisszái mögött? Mi van akkor, ha negatív címkével ellátni az összeesküvés-elméleteket az egyik legnagyobb kerülőút, amit csak tehetünk?

 

Szögezzük le mindjárt az elején, hogy azért áll szoros kapcsolatban egymással a spiritualitás és számos összeesküvéselmélet, mert ugyanannak az életnek a részét képezik, amely mindent áthat. Az emberi tapasztalat igazolja mindkettőt. Éppen ezért ideje összehozni – kibékíteni – őket.

 

Ha nem is mindig, de legalábbis sokszor az igazságkeresők úgy érezhetik, hogy a tudatosság és a spiritualitás gyakorlatiatlan és egy new age-es figyelemelterelés. Másfelől a spiritualitás követői vethetik az igazságkereső vagy összeesküvésekben hívő emberek szemére, hogy sokszor negatívak és bolondok. Lehet, hogy mindkét véleményben van némi igazság, de sok megbeszélni való lenne itt, ami mindkét fél számára hasznos.

 

Sok összeesküvés-elméletről már igazolást nyert, hogy nem elmélet, hanem komoly valóságalapjuk van. (Ezzel nem azt akarjuk sugallni, hogy akkor minden konspirációs teória megállja úgy a helyét, ahogy van. De egyre több lepleződik le.) Gondoljunk a GMO-ra, a környezetszennyezésre, a vakcinák és egyes gyógyszerek (mellék)hatásaira, a geopolitikai sakkjátszmákat pénzelő háttérhatalmakra, azok rendszeres találkozóira és összefonódásaira stb. Ezek nem hamis hírek, mivel ha az ember utánanéz bármelyiknek, megrendítő tényeket fog találni.

 

Ugyanakkor igaz az is, hogy az emberek szándékos félretájékoztatásával és szellemi elaltatásával nem lehet gyarapodást és jólétet elérni globális szinten. Ezért fontos, hogy olyannak lássuk a földi valóságot, amilyen! Ne csapjuk be magunkat! Ne dugjuk homokba a fejünket, hiszen a „rossz” vagy a tökéletlen is az életünk része.

Ami ma még elmélet, lehet, hogy holnap már a valóság. Így van ez az összeesküvésekkel és a spiritualitással egyaránt. Ez újabb közös vonásuk: ha eljön az ideje. akkor igazolást nyernek.

 

A spiritualitásban mindenki mást lát. Van, aki az anyagi világon túli valóság megismerésének az útját látja benne. Mások a halál utáni életnek egy nem vallásos megközelítését. Megint mások a saját testi, lelki és szellemi egyensúlyuk és jólétük megteremtésének egyik eszközeként tekintenek a spiritualitásra.

 

A spiritualitásban és az összeesküvések leleplezésében az a közös, hogy az emberek felett hatalmat gyakorló sötét erőket szeretnék hatástalanítani. Azokat az erőket és személyeket, akik nem az emberiség érdekeit képviselik. Ez voltaképpen egy hatalom visszavételi cél. Az egyik a világi oldalról (kívülről), a másik a szellemi-lelki oldalról (belülről), de végeredményben ugyanazt akarja.

 

A következő kényes kérdés arra vonatkozik, hogy az igazságok nyilvánosságra hozatala után ki akar bosszút állni, és ki kíván igazságot szolgáltatni.

E neuralgikus kérdésnél jön képbe az ego és a tudatosság. Nem tűnik fel, hogy a történelem folyamán a mindenkori hatalom tűzzel-vassal küzdött a spiritualitás képviselőivel? Miért? Mert a végső kérdésekre: az igazságokra, az önazonosságunkra, a hovatartozásunkra és a közös, békés jövőépítésünkre a spiritualitás adhat választ. Az életben betöltött valódi szerepeink lelkes szerepek. Ráadásul gondolkodó lények is vagyunk, nem csak biológiai alkotások. Ha ezt a hármat összetesszük, akkor érhető, hogy nem egymással kell ölre menő vitákat folytatniuk a materiális és a spirituális igazságkeresőknek, hanem össze kell fogniuk végre egy kívülről és belülről egyaránt támadó sötét erő ellen.

 

Ez utóbbi kijelentésem nem annyira „negatív”, mint amennyire annak hangzik. Egyszerűen egy tudatváltásról van szó, ami éppen most történik minden nyitott emberrel. Ők az ébredezők. Ugyanakkor azokkal is történik valami, akik nem ébredeznek, de ők lassabban haladnak a felvilágosulás útján. Viszont az ébredezők is frakcióznak: sokszor magukat, csak a maguk látásmódját és csak a maguk eszméit tartják helyesnek szemben másokéval. Ők azt nem értették eddig meg, hogy egy nagy kirakósjátékot nem egyedül kell kirakni. Kevesebb ego, több tolerancia sok mindent megoldana. Mindenkinek megvan a maga szerepe és helye ebben a felébredés nevű folyamatban.

 

Nem mindenki szeret és tud elmélyedni az élet fizikai vagy spirituális mélységeibe, de attól még kereső és jobbító szándéka megkérdőjelezhetetlen. Ezért érzem szükségét a sok tanulásnak és felfedezésnek, az önkritika és az egómentesedés mellett. Máskülönben elveszítjük a nyitottságunkat és óhatatlanul is sebezhetőkké válunk. Ha álmodozunk, azért. Ha túlságosan görcsösen kötjük magunkat a földhöz, akkor azért. A valóság sokszínű és rengeteg árnyalata van.

 

Vannak, akik az egészséges életmódtól indulnak, mások egy betegség miatt változtatnak az életükön. Egyes orvosok vagy tudósok kiábrándulnak a rendszerből. Van, akit a gyermekei ébresztgetnek. Valójában a céljaink közösek. Az utak azok, amik egyéniek. És ez így van jól a meglátásom szerint.

 

Valahol mélyen egyek vagyunk. Legalábbis egy forrásból indultunk és egy felé tartunk. Lehet, hogy eleinte mérgesek vagyunk a világra, haragszunk a háttérhatalomra, talán még le is nézzük azokat, akik nem hisznek nekünk és nem látják be, amiket mi már beláttunk. De ez csak egy átmeneti állapot. Lassan mindenkinek fel fog nyílni a szeme, de korántsem biztos, hogy ebben az életében. Ezért inkább segítsük azokat, akik még vagy már nem képesek belátni a valóság általunk megismert részeit.

 

A tudományból a tudós is képes áltudományt csinálni, nem csak az összeesküvések kutatóira igaz ez a vád. Másfelől mindenki utazása nem lehet más, csakis spirituális. Legalábbis annyiban, hogy mindenképpen ki kell válnunk a tömegből: a világi tömegből és a spirituális tömegből egyaránt, és fejlesztenünk kell a tudatosságunkat. Miért? Mert az önmegvalósítás egyéni felelősségvállalást is jelent. Nem szabad felcserélnünk a saját döntéseinket másokéra.

 

A tudatunkat akarja elterelni vagy rabul ejteni a sok ellenerő. Nem kevés sikerrel tette eddig. De aki kapcsolatba tud lépni saját belső Énjével, az egyre kevésbé manipulálható! Ezért fontos, hogy ne csak kívül, hanem belül is keressünk! A reakcióink, a döntéseink, a céljaink kitűzése mind-mind rajtunk múlik. Itt lehet a legnagyobb fejlődést elérni.

 

Fel kell ismernünk életünk csapdáit és hamisságát. Ebben sokat segíthet az összeesküvéselméletek tanulmányozása. Ehhez hasonlóan az érzelmi és a gondolati csapdáink feltérképezésében és kikerülésében is jól jöhet a spiritualitás. A negatív érzelmek és gondolatok ugyanis mindenkit megbetegítenek és mindenkinek rontják az életminőségét. Ezért nem mindegy, hogyan gondolkozunk és reagálunk az eseményekre. Az ítélkezés helyett válaszhatjuk az ellentétek feloldását is, az erőszak és az állóháború helyett a békét és a kölcsönös megértést.

 

Először mindenki polarizál, de a következő lépés, hogy önismeretet tartunk és megkérdezzük magunktól, hogy miért állunk mi a barikád egyik vagy másik oldalán, mit árul el ez rólunk, mitől félünk és miért.

Az igazságot keressük földön és égen, de közben ne feledkezzünk meg a legfontosabb dologról: minden változás a belső világunkban indul el, majd az sugárzódik át a külső életünkre is. Ezért ha valami a világban nem olyan, mint szeretnénk, akkor mindenekelőtt önmagunkon szükséges változtatnunk.

 

Írta és szerkesztette: Száraz György

 

Engedd meg, hogy figyelmedbe ajánljam a napvallás eseményeit!

 

Részletes eseménynaptárunkat itt találod: https://napvallas.hu/programnaptar/

 

Részt vehetsz programjainkon:

Csatlakozz hozzánk minden elkötelezettség nélkül!

Járd velünk együtt önmagunk felszabadításának útját, melynek segítségével egységet teremthetsz önmagadban és a környezetedben, s hozzájárulhatsz a világ rendjének helyre állításához!

 

Száraz György

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..