Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Miért érdemes megismerni a kozmikus idő és tér szabályait?

Sokan úgy vélik, hogy a természet ritmusát figyelve jött rá az ember az idő ciklikusságára. Én úgy vélem, hogy a természetben is a természetfeletti nyilvánul meg, az irányít mindent. Következésképpen minden emberi ciklus a saját életünk és a társadalom életében figyelhető meg a legjobban. Aki a kozmikus ciklusokat kihasználja, az igazán fejlődhet általuk…

 

http://caplimpede.ro/

http://caplimpede.ro/

 

Az ember egyéni élete az időtől függ a leginkább. Vegyük észre, hogy szinte mindent az időpontoktól, az évfordulóktól, a határidőktől, az eseményektől, a programoktól stb. teszünk függővé. Valahol ez érthető is, hiszen mérjük az időt és viszonyítunk hozzá. De nem csak az általunk aktuálisan „fontosnak” tartott idő létezik, hanem a születés-halál-újjászületés által leírható körkörös idő is. (V. ö. reinkarnáció: http://boldognapot.hu/blog/?s=reinkarn%C3%A1ci%C3%B3 )

 

 

Ha pedig ezt a gondolatmenetet követjük, akkor társadalmi szinten is találunk ciklusokat, hiszen kultúrkorszakok, illetve világkorszakok váltakozva követik egymást.

 

Ha az idő múlásának egyéni és a kollektív tüneteit figyelembe vesszük, akkor könnyű belátni, hogy miért érdemes foglalkozni kozmogóniákkal (teremtéstörténetekkel), kozmológiákkal (világ működési elveivel), eszkatológiákkal (túlvilágról, üdvösségről és végső dolgokról szóló tanításokkal) és messianizmussal (messiásvárással).

 

A vallás tehát mindig felértékelődik egy olyan korban, amikor egy társadalmi ciklus (vagy világkorszak) a végéhez közeledik, továbbá akkor is, amikor az ember egyik életkorszaka lezárulni látszik. Ezért tartom fontosnak, hogy minden ember időben szerezzen tudomást a valódi tudásról, mely átsegítheti őt élete és a korszakváltás döcögősebb-rázósabb periódusain.

 

könyv

 

Ha pontosan szeretnénk fogalmazni, akkor az, amit én vallásnak hívok, nem természetfeletti, hanem emberfeletti világokkal és lényekkel ismerteti meg az embert.

Ehhez visz közelebb egy házi oltár kialakítása, illetve a napvallás istentiszteletein való részvétel is egy-egy lépésnek számít.

Az igazi megtapasztalásokat és a megismerést semmi sem helyettesítheti. A hit ez esetben a motivációt és a szándékot alapozza meg és táplálja.

 

Ha az ember elfogadja, hogy ő Teremtő képmása, akkor felismerheti, hogy az ő élete mennyiben teremtő és mennyiben meddő. A kérdés tehát mindig az, hogy teljes erőbedobással és felelősséggel én irányítom-e a saját teremtő folyamataimat, miként a Teremtő a csillagos égbolton az égitesteket, vagy átengedem másnak az irányítást, mert nem akarok irányítani, nem akarok felelősséget vállalni, nem akarok teremteni, hanem mindent készen szeretnék megkapni. Ez utóbbira szakosodott nagyon sok vallás, iparág és ideológia.

 

Az idő többé-kevésbé uralható, ha az ember ügyesen osztja be és arra használja, amire való, s nem felesleges cselekvésekre és semmittevésre. A tér pedig drága, ha azt vesszük, hogy ebben a világban csak egy ideig tartózkodhatunk és tarthatunk fenn egy testet.

 

Vegyük észre, hogy az életidőnk minden pillanatban fogy. Hiába vagyunk halhatatlan lelkek, csak egy megszabott ideig maradhatunk és alkothatunk a Földön. Tehát nem érdektelen, hogy mikor ébredünk fel és mekkora erőbedobással vetjük bele magunkat azokba a feladatokba, amelyekért erre a világra születtünk.

A testünknek is van egy biológiai órája, ami ketyeg és a két kozmogóniai alapelv minden pillanatban egymásnak feszül benne: Élet és Halál. Ezt sem érdemes figyelmen kívül hagynunk.

 

A térbe és időbe merült embert csakis az éggel való kapcsolata emelheti ki a világ kaotikus energiáinak a szorításából. Az éggel való kapcsolat kialakításában és megvalósításában „szent szerszámok” állnak a rendelkezésünkre, melyeket a napvallás tanít, átad és közvetít. Így mindenki saját belátásai és érdemei alapján járhatja be a saját maga által teremtett utat.

 

Minél jobb életismerővé válsz, annál inkább felismerheted, hogy Isten számára Te vagy az út, és a Te számodra Isten az út. S e hármasság mögött egység húzódik meg. Ezért is tanítja a Teremtő a napvallás szerint, hogy mindennek a kezdete, közepe és vége Én vagyok.

 

Minden kozmikus ciklus a teremtmények, szűkebben értelmezve az ember fejlődését, önmegismerését és isteni mivoltának kibontakoztatását szolgálja. Aki átlátja a kozmikus ciklusokat – például a precessziós mozgásoknak, az égitestek felénk sugárzó energiáinak a titkait – meglovagolhatja azokat. Aki viszont behunyja a szemét és becsukja a fülét, az mást fog magában kibontakoztatni, nem az isteni énjét.

 

Felemelkedés Napja

 

Ha azonosulni tudsz ezzel a gondolkodásmóddal, ha egyetértesz ezzel az életszemlélettel, ha hasonló gondolkodású emberekkel szeretnél tanulni, akkor figyelmedbe ajánlom programjainkat.

 

Részt vehetsz programjainkon:

  • Önfejlesztő Műhelyeinken (beszélgetős előadásainkon)
  • Hétvégi töltődéseinken (és Istentiszteleteinken)
  • Bel- és Külföldi zarándoklatainkon
  • a Naptemplomunkban és a Pálos kolostorokban tartott Istentiszteleteinken
  • Szer-napjainkon (szent ünnepnapjainkon)
  • Főnix programunkon
  • Ébresztő Táborunkban

 

Csatlakozz hozzánk minden elkötelezettség nélkül! Járd velünk együtt önmagunk felszabadításának útját, melynek segítségével egységet teremthetsz önmagadban és a környezetedben, s hozzájárulhatsz a világ rendjének helyre állításához.

 

Bővebb információ:

napvallas@gmail.com

szernap@gmail.com

 

Száraz György

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..