Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Miért kéne az intelligens élet után kutatnunk a Marson? Kövessük a marslakókat!

Gratulálok a NASA-nak! A NASA aranyérmet érdemel a Marssal kapcsolatban, egy 10-es pontszámot. Tökéletes felbocsátás, tökéletes kivitelezés és a Vörös Bolygón történő leszállás is a tökéletes 10-es volt.  De ez még csupán az első lépés a többi előtt. Legközelebb talán a jégsapkákhoz szeretnénk menni vagy esetleg lefúrnánk a felszín alá.

 

VIDEÓ: http://www.youtube.com/watch?v=p-6mnzyIhaE

 

Ha marslakók lennénk a 3 milliárd évvel ezelőtti Marson, amikor még a Mars a gyakorlatban valószínűleg egy buja környezet volt folyékony vízóceánokkal, és azt látnánk, hogy a víz éppen a jégsapkákba kerül, megszökik a világűrbe vagy az állandóan fagyott altalajba költözik, akkor vajon hová mennénk?

Az újságírók azt mondják, hogy kövesd a pénzt! A csillagászok ezt úgy mondják, hogy „kövesd a vizet”. És amennyiben a víz kivándorol a világűrbe, a föld alá vagy az jégsapkákba, akkor mi is valószínűleg vagy a világűrbe megyünk a Marst elhagyva, vagy lefúrunk az állandóan fagyott altalaj, vagy a sarki jégsapkákba. Így azt gondolom, hogy a NASA-nak ezt kell következő lépésként tennie. Természetesen, sokkal nehezebb a sarkvidéki jégsapkákra leszállni, mivel a terep meglehetősen sziklás.

 

http://i.telegraph.co.uk/

 

A kőzet-kinyerés: tulajdonképpen szükségünk van arra, hogy kőzeteket hozzunk vissza a Földre a Marsról, hogy perdöntő bizonyítékot találjunk arra, hogy talán létezett a mikrobás élet a Marson. Vannak marsi kőzeteink éppen itt a Földön, s amikor szétnyitjuk azokat, akkor irinyó-pirinyó, kígyózó dolgokat láthatunk, amelyek olyanok, mint a többsejtű mikroorganizmusok. Nos, nem vagyunk benne biztosak. Ez egy hatalmas vita. Néhányan azt mondják, hogy ez humbug, nem egyebek kristályszerű struktúráknál, amelyek többsejtű organizmusoknak tűnnek.

A kérdés eredménye az, hogy kőzetet kellene kinyernünk, majd azután, úgy vélem, hogy küldhetnénk egy kis felderítő léghajót vagy egy helikoptert a Marsra. A Mars légköre meglehetősen vékony, a földi légkör nyomásának csupán egyetlen százaléka, ezért a helikopter szárnyainak vagy a léghajó méretének eltérőnek kéne lenniük ennek ellensúlyozására.

 

És azután természetesen próbát kellene tennünk egy emberekkel végzett marsi misszióra. De legyünk reálisak. Drága lesz és időt vesz majd igénybe. 10 000 dollárba kerül egy fontnyi súlyt (454grammot) földközeli pályára állítani. Képzeljük el, hogy a testünk tömör aranyból van és ennyibe kerül az, hogy földközeli pályára állítsuk azt. Az, hogy a Holdra vigyük, 100 000 dollárt tesz ki fontonként.  A Marsra menetel fontonként egy millió dollárt tesz ki. Ezért kétszer gondoljuk meg, mielőtt a következő években asztronautákkal indulnánk a Marsra. Évtizedekbe fog telni, mire felkészülünk az ember vezette marsi utazásra.

 

Forrás: http://bigthink.com/

 

Fordította: Száraz György

 

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..