Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Miért rajongok a pozitív emberekért és a társaimért?

Én az életre úgy tekintek, mint egy hatalmas kalandra. Minden ember, akit mellém rendelt a Sors, ad nekem valami ajándékot. Mindenért hálás vagyok és köszönettel tartozom. Szóljon egy cikk róluk és nekik, mert megérdemlik!

Név nélkül, mégis anonimitásukban is beszédesen írom e sorokat.

Kívánom, hogy mindenki kapjon a maga képességeihez és tűrési határaihoz mérten annyi hideget és meleget, amennyit én kaptam, mert ezeknek az élményeknek és tapasztalatoknak köszönhetően vagyok az, aki vagyok és tartott ott, ahol tartok!

Az élet engem elhalmoz bőségével, de nem volt ez mindig így, nem éreztem és nem értékeltem mindig így.

 

Régen azt hittem, hogy az a pozitív ember, aki pozitív dolgokról beszél és jónak tűnő dolgokat tesz, aki népszerű, aki elérte a céljait és fel tud mutatni valamit, amire mások – barátok, kollégák, ügyfelek – azt mondják, hogy azért érdemes volt.

S azt is hittem, hogy az negatív és sanyarú sorsú ember, aki nap mint nap keményen küzd az eredményeiért és hosszú évekig szinte semmit sem tud felmutatni.

 

 

Ma már tudom, hogy nem ilyen egyszerű a képlet.

Nem mindenki pozitív, aki látszólag pozitív és jónak tűnő dolgokról beszél, mivel ha nem igaz dolgokat állít és nem őszintén éli az életét, ha nem hű a saját lelkéhez, akkor rossz nyomon jár.

Az elvhűség számomra az egyik legfontosabb szempont. Ebben nem ismerek megalkuvást. És csupa olyan társat kaptam erre az útra, akik megerősítették bennem a hitet, hogy mindig legyek és maradjak hű az elveimhez és a társaimhoz.

 

Lehet, hogy a Sors nehéz éveket szánt nekem, sok mindenért keményen meg kellett dolgoznom, nem voltak sokáig látványos eredményeim és egy átlagos, mai társadalomban szocializálódott ember szemével szinte semmit sem tudtam felmutatni. De az élet sokszor elrejti a kíváncsi és sóvár szemek elől az ember valódi fejlődését. Miért? Azért, hogy óvja törékenységét, s hogy felkészíthesse arra, amire szánja.

 

Így a sanyarú és szerény sors képes átfordulni hihetetlenül pozitívvá, termékennyé, boldoggá és harmonikussá. Miként fordítva is áll ez: a látszólag pozitív, jóindulatú, kedves és sikeres emberekből előbújhat a kis ördög, aki belülről megmérgezheti mindazt, ami az emberben korábban jó volt.

Honnan tudok erről? Megfigyeltem.

 

Vannak olyan társaim, akikkel együtt kezdtem vagy sokáig együtt haladtam. Azt hittem közös értékrendünk, közös céljaink és közös jövőnk van. De tévedtem. Ők másként döntöttek, s én tiszteletben tartottam döntésüket.

Hitemet megerősítette és igazolta, hogy az ösvény helyes, a szeretet helyes, a fény követése helyes, de olykor az emberek furcsa és torz módon engedik át elméjük prizmáján a fényt, amelyet egójuk megtörve olyan képeket vetít beléjük, amik illúziók.

Sokan eltévelyedtek, sokan már el is buktak, csak még nem tudnak róla. Mert letértek a lelkük ösvényéről. Honnan tudom? Jelekből! Például, egy tiszta ember mindig a jóindulat hangján szólal meg, elengedi a vélt és a valós sérelmeit, megbocsát és szeretet sugároz. Aki erre nem képes, az hibát követ el.

 

Én mindig is az egységet képviseltem, a polaritások közötti egyensúlyt, az egységet, melyben hibáink dacára sokkal fontosabb az összefogás és az együvé tartozás, mint a kétség. Kételkedni, kételyt szítani a sötét oldal, a gonoszság eszköze.

 

Számomra a legfontosabb értékek közé tartozik a béke és harmónia. Aki ezeket támadja, vagy felcseréli békétlenségre és diszharmóniára, arra én azt mondom, eltévelyedett. A napvallás szerint a békét és a harmóniát először nem kívül, hanem önmagunkban kell megteremteni. Micsoda képtelen ötlet, hogy majd békétlen, zavaros érzületű és őszintétlen emberek hozzák el a világ számára a béke korszakát.

Előbb meg kellene nyugodni, előbb száműzni kellene a feszültséget magadból, s csak utána fogsz tisztán látni. Márpedig a béke és a harmónia szent eszközeit nem a fizikai világban fogod megtalálni.

 

A bizalom szintén pozitív társaim, a pozitív emberek sajátossága. Bizalmat nem lehet pénzért vásárolni és szánni tudom azokat, akik nem ismerik fel az érdekkapcsolataik mögött rejtőző bizalomhiányt és ármánykodást.

A valódi bizalom nem szűnik meg az akadályok és a nehézségek dacára sem. Sőt, megerősödik és abból a tudatból táplálkozva, hogy a bajban is lehet számítani a társakra.

 

A hit, az odaadás szintén pozitív társaim ismérve, mivel a közös értékekbe és eszmékbe vetett hit és az őszinteség teremti meg a hidat a lelkek között. A napvallásba mindenki bekapcsolódhat, aki építeni szeretné az emberi kapcsolatait, aki megoldani szeretné a problémákat és nem tetézni, aki fel akar állni a nehéz élethelyzetéből és meg akarja mutatni, hogy ő képes a saját életét rendbe tenni.

 

Még egy dolgot muszáj érintenem. Ez pedig az önismeret, ezen belül pedig az önkritika. Azért is imádom a társaimat, mert képesek önkritikusan gondolkodni. Ahelyett, hogy sorsuk kellemetlenségeiért másokat okolnának, vádolnának, vonnának felelősségre, ők mindig befelé figyelnek és keresik azt a hibát, ami őket ebbe a helyzetbe sodorta. Miért? Nem azért, mert bűntudatuk van. Nem azért, mert mazochisták. Hanem tudják, hogy semmi olyan dolgok nem történhet velük az életben – legyen az bármilyen veszteség, válság, szakítás, nyomorúság –, aminek az oka ne belőlük indult volna ki, és aminek a megoldása/tanulnivalója ne bennük lenne. Ez a hozzáállás a fejlődés garanciája.

 

Nagyszerű és csodálatos társakat kaptam az útra, akik keményen megdolgoznak saját tisztulásukért és életfeladataik beteljesítésért velem együtt. Minden elismerésem az övék és azoké, akik soha nem adják fel, hanem őszintén, hittel és szeretettel teljesítik kötelességeiket!

 

Ugyanakkor, akik kifordulnak önmagukból, akik kételkednek, akik kígyót-békát mondanak, vádaskodnak, viszályt szítanak, legyenek azzal tisztában, hogy ez nem művészet, hanem a buták tudománya. Hazugságokat és féligazságokat bárki ki tud találni. Nem nagy kunszt. De ellenállni a rossznak – akár kívülről, akár belülről tör be az életünkbe – csak az igaz hitű ember képes. Tegyük hozzá, nem egyedül, hanem hozzá hasonló társak segedelmével, az igaz tanítások óvó hatásaival felvértezve és Isten kegyelmével.

 

Ha azonosulni tudsz ezzel a gondolkodásmóddal, ha egyetértesz ezzel az életszemlélettel, ha hasonló gondolkodású emberekkel szeretnél tanulni, akkor figyelmedbe ajánlom programjainkat.

 

Részt vehetsz programjainkon:

  • Önfejlesztő Műhelyeinken (beszélgetős előadásainkon)
  • Hétvégi töltődéseinken (és Istentiszteleteinken)
  • Bel- és Külföldi zarándoklatainkon
  • a Naptemplomunkban és a Pálos kolostorokban tartott Istentiszteleteinken
  • Szer-napjainkon (szent ünnepnapjainkon)
  • Főnix programunkon
  • Ébresztő Táborunkban

 

Csatlakozz hozzánk minden elkötelezettség nélkül! Járd velünk együtt önmagunk felszabadításának útját, melynek segítségével egységet teremthetsz önmagadban és a környezetedben, s hozzájárulhatsz a világ rendjének helyre állításához.

 

Bővebb információ:

szernap@gmail.com

 

Száraz György

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..