Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Milyen egy igazi mester? Avagy a tanítványokat az élő mester választja ki

Már javában a Mars évében járunk, ami természetéből fakadóan együtt jár minden avítt, idejétmúlt és ósdi eszme letételével, az önkorlátozó hiedelmeinktől való megszabadulással és minden olyan korlát széttörésével, amely lelkünket hátráltatja az önmegvalósításban.

Törhetetlennek hitt emberi kapcsolatok, több éves barátságok, látszólag jól működő cégek és csoportok bomlanak fel szinte egyik pillanatról a másikra ebben az évben. Vajon miért? Mit akarnak ezzel a sorserők a tudomásunkra hozni? Mit üzen számunkra a Sors?

 

Alapfilozófiám, hogy önmagunknak vagyunk a legfőbb ellenségei. Értem ezalatt, hogy a világunkba – nem csak a fizikai világunkba, hanem a gondolat- és érzelemvilágunkba is – beszabadult bomlasztó erők csak azokra a hibákra mutatnak rá, amelyek bennünk megvannak. Csak olyan feszültségeket tudnak a marsikus erők felkorbácsolni, amelyeket régóta tárolunk magunkban. Csak azt a sérülés lobbanthatja lángra a személyiségünket, amelyet már hosszú ideje dédelgetünk és nevelgetünk belső világunkban. Lehet, hogy mégse vagyunk annyira tiszták és jók, mint eddig gondoltuk? Derítsük ki. Öntsünk tiszta vizet a pohárba!

 

Itt van mindjárt egy spirituális igény, vagy mint hamarosan látni fogjuk, igénytelenség: a mester kérdése. Mára az ezoterikusnak mondott emberek  olyan nagy „tudásra” tettek szert, hogy most már ők mondják meg, ki mester és ki nem az, vagy hogy ki igazi mester és ki nem az, illetve ki hamis próféta, ki pedig igazi égi küldött.

Mai világunkban úgy alakult, hogy a tanítvány választhatja ki a mestert: elmehet és meghallgathat különféle előadásokat, tanfolyamokat, eljárhat ilyen-olyan közösségekbe és eldöntheti, mi szimpatikus és mi ellenszenves a hallottakban, a jelenlévő emberekben és elsősorban az előadóban.

Majd véleményt formálva mindenki eldöntheti, hogy kíván-e továbbtanulni az illetőtől, vagy továbbáll és keres egy újabb utat, egy másik előadót vagy tanítót. Ez eddig rendben is van.

 

 

Azonban, sokan, akik az elmúlt 25 évben megannyi tannal találkoztak és elkezdett felnyílni a szemük, néhány dolgot félreértettek. Sajnos, az ezoterikus tanítók közül sokan rájátszanak és hatnak a tanítványok egójára, minekután azok sokszor felhatalmazva érzik magukat arra, hogy szinte „mesterként” viselkedhessenek, illetve ítélkezhessenek.

Mivel az emberi természet elég gyenge (kellő önkritika és valódi önuralom híján) ahhoz, hogy könnyen fejébe szállhasson a dicsőség, idővel önjelölt gurukká és tanítványokból pillanatok alatt tanítókká lépnek elő.

A napvallás követőjeként én az egótlanodást képviselem és hirdetem. Ez nem más, mint a letisztulás és az önazonosság útja. Az egómentesedés egészen leegyszerűsíti az életet, mivel mindent és mindenkit olyannak láthat az ember, amilyen.

Az egótlanodásban nincs álarcom – tényleg olyan vagyok, amilyennek mutatom magam.

Az egótlanodás egyik legértékesebb tulajdonsága, hogy senkiről nem állítok, nem sugallok és még csak nem is gondolok rosszat.

Ebből az alapállásból kiindulva, hadd említsek néhány példát arra vonatkozóan, hogyan vezetik meg egymást az egós spirituálisan és profán módon gondolkodó emberek egyaránt!

 

A tanítvány választja ki a mestert. (Ez nonszensz. A tanítvány legfeljebb elhiheti, amit egy mester neki ígér, például megbízhat benne, vagy csalódhat benne, de csak hosszú idő alatt derülhet ki, hogy a tanítvány valódi tanítvány-e. Egyébiránt nem a tanítvány választja a mesterét, hanem fordítva, a mester a tanítványait.)

 

 

A tanítvány elég fejlett annak eldöntéséhez, hogy minden szellemi vezetőről, akivel találkozik, eldönthesse, hiteles-e vagy sem. (Ez is képtelenség. A tanítvány legfeljebb elfogadhatja és alávetheti magát egy tanító utasításának, de ez távolról sem jelentheti azt, hogy ő megítélhetné mestere hitelességének kérdését. A tanítvány tudatosságánál fogva nem látja, nem érzékeli, és nem érti azokat a dolgokat, amiket egy mester érzékel és átlát.)

 

A hízelgő és jól emészthető információk igazak. A minél vadabb információk igazak. A számunkra szimpatikus információk igazak. (Mindenkit arra rezonál, ami a benne lévő jót és rosszat vonzza. Az információk között nem lehet biztonsággal eligazodni, amíg valaki diszharmonikus. Akire a negatív információk erőteljesen hatnak, annak tisztulásra és fejlődésre van szüksége.)

 

Egy mesternek mindig jónak, igaznak és szerénynek kell lennie. (Jó lenne, ha így lenne, de ez sokszor nem így működik, mivel a legnagyobb mesterek vállalták azt, hogy ugyanolyan egóval és karmával születnek le, mint a többi ember, ennél fogva sokáig őket is kötik bizonyos karmikus terhek és egó tulajdonságok, amit meg kell élniük. Szerintem sokkal jobb példa egy ilyen lélek, mivel ő hasonló fejlődési utat jár be, mint egy átlagos lélek. Ha valaki rögtön „készen” kap mindent, sokszor kevésbé állítható példaként.)

 

Mindenki éppen annyira jó vagy rossz, mint amennyire én azt állítom. (Csak egy egójától megtévesztett ember állíthatja és hitetheti el, hogy az ő pillanatnyi informáltsága és véleménye megfelel a valóságnak.)

 

Ha valaki szembesít a hibáimmal, akkor az az ördöggel cimborál. (Én a legtöbb hálával mindig azoknak tartozok, akik felhívták a figyelmemet a saját hibáimra, mert ezáltal tudtam a legtöbbet fejlődni.)

 

Tartózkodjunk a hamis prófétáktól. (Ilyet csak egy hamis próféta állíthat. Az én logikám szerint a hamis hamiskodik, az áruló árulkodik, a bosszúálló bosszút áll, de az igaz utat képviselők nem alacsonyodnak le erre a szintre, s nem használnak lejárató, hamis, bosszúálló, manipuláló eszközöket, kampányokat és árulásra sem buzdítanak senkit.)

 

Én csak egy ártatlan áldozat vagyok – más személyeknek vagy körülményeknek voltam kiszolgáltatva, akik csúnyán kihasználtak. (Alapvető tévedés. Nincsenek ártatlan áldozatok. Ha valakivel valami megtörténik, akkor annak okát belül kell megkeresni. Amúgy a lélek sérthetetlen szubsztancia, úgyhogy az áldozat-szerep az emberi személyiség torzulásának és gyengeségének a tünete, vagy egyszerűen csak a nem tudásnak a következménye.)

 

Harcoljunk az igazunkért. Szolgáltassunk mi igazságot. (Szó nincs arról a transzcendentális tanokban, hogy az egós ember mással harcoljon vagy ütközzön meg. Pláne nem az igazáért! Előbb kemény tisztító szellemi-lelki magasabb tudatszinteket kellene elérni, fenntartani, megvalósítani, hogy elérhessük a valódi bölcsességet és tudást, s hagyjuk az ítélkezést a „felsőbb, isteni vezetésre”. Amikor valaki emberként abban tetszeleg, hogy ő az igazságot képviseli (kvázi ítélkezik – mert másként nem képes), akkor téved, s komoly hibát követ el. Az ilyen ember nem az igazságot, legfeljebb a saját igaznak vélt eszméit igyekszik igazolni és érvényesíteni, aminek köze sincs Isten szándékához!

Isten szolgáltat majd igazságot, ha eljő az ideje, és nem az ember. Nekünk egy dolgunk van: összhangba kerülni vele és a saját hibáinkat kijavítani. A többi jön magától.)

 

Sok a hamis eszme és rájuk épülő hit. (Nekem mindig örömmel tölti el a szívemet, amikor olyan embert látok, aki gyakorolja a hitét. A hit az egyik legcsodálatosabb adomány a világon. Mivel a legtöbb eszmét – információt – sokszor nem tudjuk visszaellenőrizni, ezért a hitet választjuk. Nincs ezzel semmi baj. Létezik azonban egy olyan fajta hit, amit nem valamilyen hiányállapot hoz létre, nem is igaz-hamis eszmékre épül, hanem a belső megismerésre és megértése. Az ilyen hitet nem lehet megmutatni, mint egy autót vagy házat, de mindennél többet ér. Viszont, következtetni lehet rá. Talán a fent említett meglátásaim hozzá segítenek Téged is ahhoz, hogy rálelj a hit valódi, felemelő és nemes érzeteire. Hidd el nekem, aki ezt egyszer megtalálta, nem árt többé senkinek se szóval, se cselekedettel.)

 

Ha azonosulni tudsz ezzel a gondolkodásmóddal, ha egyetértesz ezzel az életszemlélettel, ha hasonló gondolkodású emberekkel szeretnél tanulni, akkor figyelmedbe ajánlom programjainkat.

 

Részt vehetsz programjainkon:

  • Önfejlesztő Műhelyeinken (beszélgetős előadásainkon)
  • Hétvégi töltődéseinket (és Istentiszteleteinket)
  • Bel- és Külföldi zarándoklatainkon
  • a Naptemplomunkban és a Pálos kolostorokban tartott Istentiszteleteinken
  • Szer-napjainkon (szent ünnepnapjainkon)
  • Főnix programunkon
  • Ébresztő Táborunkon

 

Csatlakozz hozzánk minden elkötelezettség nélkül! Járd velünk együtt önmagunk felszabadításának útját, melynek segítségével egységet teremthetsz önmagadban és a környezetedben, s hozzájárulhatsz a világ rendjének helyre állításához.

 

Bővebb információ:

szernap@gmail.com

 

Száraz György

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..