Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Milyen kapcsolatban állnak a pszichikai érzékszerveink a Föld energiájával

Pete A. Sanders Jr. parajelenségekkel foglalkozó kutatóban régóta tudatosult, hogy a pszichikai képesség valódi. Ez vezette őt arra, hogy a MIT-n (a Massachusettsi Műszaki Egyetemen) tanulmányokat folytasson az agykutatásról és az orvos-biológiai kémiáról. Ő abban reménykedett, hogy sikerül feltárnia az agy, az elme és az idegrendszer közötti komplex kapcsolatot.

 

Dr. Jerome Letvin, az MIT professzora inspirálta Sanders-t, amikor az idegi tanulmányokról szóló kurzusát így nyitotta meg: „Nem azt kívánom tanítani, amit az idegekről ismerünk. Az összes tudásunk két órát ölel fel és viszonylag unalmas. E helyett terveim szerint arról fogok beszélni, amit nem tudunk az idegekről.”

 

Dr. Letvin megközelítése megváltoztatta Sander életről alkotott szemléletmódját és arra sarkallta őt, hogy karrierjét az agy érzékelő képességeinek és az ESP-vel, vagyis a szokványos érzékelésen túli érzékelés tanulmányozásának szentelje. A következő részlet Sander Lelki képességű vagy! című könyvéből való, amelyben a Föld energiamintázatai és a fizikai képességeink között fennálló kapcsolatokról értekezik, melyek szerinte mindnyájunkban megvannak.

 

2.1

 

A nagyobb tudatosság egyenértékű a nagyobb biztonsággal

 

„Miközben megtanulunk a pszichikai ingerek befogadó területeire összpontosítani, erősebb pszichikai benyomásokat fogunk észlelni, elég intenzíveket ahhoz, hogy figyelmünket a fizikai érzékeinkről eltereljék. Gyakorlással még a finomabb energiamintázatok is észrevehetőek lesznek.”

 

Mindenekelőtt képesek leszünk biztonságosan és fenntartható módon kifejleszteni a szokványos érzékelésen túli érzékelésünket. Amikor majd akaratlagosan is be tudjuk kapcsolni azokat, akkor képesek leszünk akár kikapcsolni is őket, hogy elejét vegyük a pszichikai túlterhelődésnek. Ráadásul, nagyobb biztonságban leszünk, amit pedig mindig a kiterjedtebb tudatosság és szakértelem eredményez.

 

„Az összes érzékünk – legyen az fizikai vagy pszichikai – részben úgy működik, hogy az energia bizonyos formáját befogadjuk és lereagáljuk. A fizikai látás a szembe jutó fény energiahullámaitól függ. A fizikai hallás a hanghullámok rezgési energiáját észleli.”

 

„Az ízlelés és a szaglás bizonyos molekulák, a nyelv receptorsejtjei és a szaglóterületek között fellépő kémiai energiareakciókon keresztül működik. A pszichikai érzékek hasonló mintát követnek, leszámítva, hogy az egymással kölcsönhatásba lépő energiákat nem érzékeljük fizikailag, illetve a rendelkezésre álló technológiával nem tudjuk megmérni.”

 

2.2

 

A pszichikai érzékek láthatatlanok, de ez nem azt jelenti, hogy ne léteznének

 

„Ennek nem kéne bennünket megakadályozni a saját pszichikai képességünk felderítésében. Akár felfogjuk, akár nem, számos energiaforma gyakorol hatást az életünkre. Kétszáz évvel ezelőtt alig tudtunk valamit az elektronikáról, mégis létezett az elektromosság. Tudományos módon nem magyarázható módon működött a villámlás, az elektromos angolnák okozta sokk és az idegrendszerünk. Még ma sem értjük teljes egészében, miként is működik az elektromosság, jóllehet rutinosan használjuk a mindennapi életünkben.”

 

„Gondolkozzunk el azon, mi történik, amikor felkapcsoljuk a lámpát. Nem kell érzékelnünk, hogy az elektronok oda-vissza közlekednek a vezetékekben. Miként annak sem kell tudatában lennünk, hogy minden egyes gondolatunk és mozdulatunk olyan elektromos energia, amit az agyunk és az idegrendszerünk több millió üzenete révén születik.”

 

„Nem kell ismernünk agyunk minden egyes üzenetét, melyek több milliárd, a kémiai energia elektromos energiává történő bonyolult átalakulási folyamatának eredménye. E helyett azt tanultuk meg tapasztalatból, hogyan működtessük ezeket az energiaformákat praktikus módon a saját javunkra még akkor is, ha egyébként nem ismerjük a működésünket. Mi csupán felemeljük a kezünket, elfordítjuk a kapcsolót és már árad is a fény.”

 

„Ugyanennek a megközelítésnek az elsajátítására van szükségünk a pszichikai érzékeink használata során. Ezek olyan pszichikai energiát érzékelnek, amelyeket az emberek, a helyek és a tárgyak bocsátanak ki.  Mivel mi is energiákból állunk, s képesek vagyunk befogadni és beazonosítani azokat a szokványos érzékelésen túli rezgéseket.”

 

„Egyelőre még sok minden feltáratlan az emberi aggyal kapcsolatban, s az ’elme’ szót valamifajta summázásra használjuk azoknak a mentális képességeinknek a leírásakor, amelyek túlmennek azon, amit az agykéreg fizikai huzalozásáról tudunk.” Az agykutatók még képtelenek megmagyarázni, miért és hogyan álmodunk, miként épül fel a memória, illetve hogyan hozunk létre egy kreatív gondolatot.”

 

2.3

 

Az emberek, a helyek és a tárgyak olyan energiahullámokat bocsátanak ki, amelyek a pszichikai érzékeinken keresztül érhetnek el bennünket

 

„Mégis minden áldott nap álmodunk, emlékezünk és gondolkodunk. Vagy figyeljük meg a hipnózis rejtélyét. Több mint egy évszázada tanulmányozzák és sikeresen alkalmazzák fájdalomcsillapításra, illetve annak megszüntetésére (még érzéstelenítés helyett is alkalmazták már sebészeten), hogy segíthessenek a függőségek szabályozásában, hogy feltárják az elnyomott emlékeket, nekünk még sincs pontos elképzelésünk arról, hogyan és miért is működik a hipnózis.”

 

„Tény, hogy a mai tudomány valószínűleg kevesebb mint 10 százalékát érti az agyunk és az elménk működésének. Egy olyan világban, ahol sok tudós már hisz az egykoron még valószínűtlen dolgokban, például abban, hogy minden anyag tíz dimenzióban létezik, hogy az idő lelassul, amikor gyorsabban utazunk, hogy valóban létezhetnek a tachionoknak nevezett részecskék, amelyek még azelőtt képesek megérkezni az úti céljukhoz, hogy elindultak volna a kiindulási helyükről,  s hogy a világegyetem szó szerint egy egymással cserélődő és egymásra kölcsönösen ható energiaóceán. Egy ilyen világban a lelki érzékenység, vagy az ESP (extraszenzoriális percepció) elképzelése többé már nem a fantázia túlkapása.”

 

„Következésképpen nem indokolt, hogy belenyugodva várjuk, amíg néhány tudós bejelenti, hogy ’Most már pontosan felfedeztük, hogyan működik a szokványos érzékelésen túli érzékelés. Mostantól már van engedélyünk arra, hogy használatba vegyük a pszichikai érzékszerveinket.’ Még ha a tudomány eddig nem is tudta értelmezni a pszichikai üzenetek működési folyamatait, akkor is megtapasztalhatjuk és alkalmazhatjuk azokat a mindennapi életünkben.”

 

Fordította: Száraz György

Forrás: http://www.riseearth.com

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..