Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Milyen metafizikai hatásokkal járna egy mágneses pólusváltás?

A tudomány immáron bizonyította, hogy a Föld folyamatosan váltogatja a pólusait. Nos, vajon mindez hogyan hat ránk?

 

A láva mágneses mezője

 

A láva mágneses mezőjét kielemezve, képesek vagyunk meghatározni, hogy a legutóbbi mágneses pólusváltás úgy 780 000 évvel ezelőtt lehetett. Annak ellenére, hogy a megkövesedett emlékek semmilyen drámai változásra nem utalnak a növény- és az állatvilágban, annál több finomabb, titokzatosabb változás történhetett.

 

A neandervölgyiek kihalása

 

Míg az állati és növényi  fosszíliák (kövületek) semmilyen szignifikáns változást nem jeleznek, addig John Tarduno, a Rochesteri Egyetem geofizika professzora közvetlen kapcsolatot feltételez a neandervölgyiek kihalása és a geomágneses mező jelentős csökkenése között, amelyre pontosan abban a periódusban került sor.

 

1.1

 

Ráadásul, Monika Korte, a németországi GFZ Potsdamban található Niemegk Geomágneses Megfigyelőközpont tudományos igazgatója szerint: „Nem egy hirtelen pólusváltás történt, hanem egy lassú folyamat ment végbe, melynek során a mező intenzitása erejét vesztette, s minden valószínűség szerint komplexebbé vált, majd egy időre két pólus alakult ki, ezután pedig visszanyerte erejét és az ellenkező irányban bukkant fel.”

 

Az ózonréteg

 

Az ózonréteget egy francia fizikus, Charles Fabry fedezte fel 1913-ban. 

Az ózonréteg a sztratoszféra ózontartalmú része. Az ózon, így az ózonréteg képes bizonyos frekvenciájú ultraibolya sugárzást elnyelni. Az ózonréteg nem valami sűrű; a troposzféra nyomásán csak néhány mm vastag lenne.

Az ózon a Föld légkörében az ultraibolya sugárzás hatására keletkezik. Az UV-sugarak a légköri oxigén molekuláit (O2) különálló (naszcensz) oxigén atomokra bontják. Ezek az atomok más oxigénmolekulákkal egyesülve ózont (O3) hoznak létre. Az ózonmolekula instabil, ultraibolya-sugárzás hatására szintén szétbomlik egy oxigénmolekulára és egy oxigénatomra. Ez a folytonos ciklus hozza létre az ózonréteget, biztosítva az ózonmennyiség állandóságát. A sértetlen sztratoszférában ez az érték 10 ppm, vagyis minden százezer molekulából egy ózon.

Az ózonréteg feladata (az élővilág szempontjából) a Napból érkező káros ultraibolya sugárzás elnyelése.

Az ózon magas napvédő faktorszáma nélkül nem létezne a szárazföldi élet, az ultraibolya sugárzás darabokra törné az élő szervezetek DNS-ét, és felbontaná a sejtjeikben lévő kémiai kötéseket.

Meghatározás szerint az antarktiszi ózonlyukat úgy kell értelmezni, mint az atmoszféra azon területét, ahol az ózonkoncentráció 220 Dobson-egység alá esik.

Az ózonnak nem csak jótékony, hanem káros hatása is van. A troposzférában (főként földközelben), mint levegőszennyező anyag, üvegházgázként viselkedik, vagyis gátolja a hő visszasugárzását.

Az ózonkoncentrációt csökkentő kibocsátásának korlátozásáról szóló tárgyalások az 1980-as évek közepén kezdődtek el. 1985 márciusában a kormányok elfogadták az ózonréteg védelméről szóló bécsi egyezményt.

Az ózon gyakorisága hatszor nagyobb a sztratoszférában, mint a tengerszinten, mégis ha az összes ózonmolekulát elvben lejuttatnánk a földre, akkor az nem lenne vastagabb egy 3 mm-es hártyánál.

Forrás: https://hu.wikipedia.org/

 

Érdemes megfontolás tárgyává tenni, hogy vajon mi történne a bennünket védő földi mágneses mezővel, amennyiben egy pólusváltás menne végbe.

Az ózonrétegben található lyukak gyengült mágneses védelmet mutatnak. E forgatókönyv szerint a Föld rendkívül sebezhetővé válna a koronális anyagkidobódásokkal, a kozmikus sugarakkal és a napkitörésekkel szemben, amelyek (megemelkedett elektromágneses) napsugárzáshoz vezethetnek.

 

Az állatok, a különféle tengeri élőlények vándorlása és a GPS

 

1.2

 

A GPS-k képességei az új koordináták beálltáig törlődhetnek. Gyakorlatilag az összes légi járatot is törölni kellene.

 

A vándorló állatok, illetve a madarak összezavarodnának, s a delfinek, a bálnák és más emlős tengeri lények úgyszintén.

 

Minden bizonnyal a fizikai pólusváltást nem kísérné a mágneses pólusok felcserélődése, mint az ismét bizonyságot nyert a földtani adatokból.

 

Metafizikai következmények: A Schumann-rezonanacia

 

Pár tudnivaló a Schumann-rezonanciáról:

 

Schumann-rezonanciáknak nevezzük a bolygófelszín és az ionoszféra által határolt gömbréteg elektromágneses sajátfrekvenciáit, amit a zivatartevékenység során keletkező villámok keltenek. Nevüket leírójukról, Winfried Otto Schumann fizikusról kapták, aki 1952-ben matematikai úton levezette létezésüket.

 

A Föld esetén a Schumann-rezonanciák frekvenciája az ELF tartományba esik, a sajátfrekvenciák átlagértékei 7,83 Hz, 14,1 Hz és 20,3 Hz.

 

A Schumann-rezonanciák létrejöttének két fő feltétele van:

 

– Bolygóméretű,ionoszférával rendelkező égitest, aminek felszíne elektromosan vezetőnek tekinthető, és a két réteg között szigetelőnek vehető réteg van.

– Elektromágneses hullámok ELF-sávban való gerjesztésére alkalmas forrás.

 

A Naprendszerben a Schumann-rezonanciák lehetséges létezésére a következő öt jelölt van a Földön kívül: Vénusz, Mars, Jupiter,Szaturnusz és a Titán (a Szaturnusz egyik holdja).

 

Forrás: https://hu.wikipedia.org/

 

A föld szívdobbanása Schumann-rezonanciaként ismert, amit nagyjából 7,83 kört ír le másodpercenként alighanem évezredek óta. Az elmúlt években a Schumann-rezonancia eme értéke emelkedik és nemrégiben már 8,90 Hz-es értéket mutatott.

 

Ez a feltevés maga után vonja, hogy a Föld abbahagyhatja a forgó mozgását, amint a Schumann-rezonancia eléri a másodpercenkénti 13 kört. Ezen a ponton a Föld három napra megáll, majd a másik irányba kezd el forogni, ami a pólusok mágneses megfordulásához vezet.

 

1.3

 

E hipotézis értelmében a mágneses pólusváltás képes lehet agyféltekéink egymásra gyakorolt kölcsönhatásainak megváltoztatására.

Három elképzelhető forgatókönyv létezik egy ilyen esetre:

 

– Semmi sem történik az agyunkkal.

– Az agyféltekék azonnal kommunikálni kezdenek egymással, beindítva a magasabb metafizikai képességekhez vezető szinapszisokat.

– Mindannyian megőrülünk e feltevés szerint!

 

A becslések szerint egy teljes mágneses pólusváltás 1000-10000 év alatt megy végbe. A jelenlegi verzió már az 1900-as évek hajnalától folyamatban van. Jóllehet az abszolút befejeződése az elkövetkezendő 900-1900 évben nem várható, azért a hatásai már szemmel láthatóak.

VIDEÓ: Rapid Geomagnetic Reversal Possibility: Confirmed

https://www.youtube.com/watch?v=Dn357zRnKxs

 

A következő tények rögvest feltűnhetnek:

 

  • A mágneses pólusok az 1900-as évek eleje óta elmozdulásban vannak.
  • A Schumann-rezonancia emelkedő félben van.
  • Létezik egy nemrég óta tapasztalható jelenség az időérzékünkkel kapcsolatosan. Vajon ez a mágneses pólusváltással állhat összefüggésben?

 

Amennyiben az „ahogy fent, úgy lent” értelmezhető „ahogy bent, úgy kint” elvként, akkor feltételezhetjük, hogy mind a kozmoszban, mind a bolygónkon, s végső soron önmagunkban, jelentőségteljes változások zajlanak éppen most.

Forrás: http://www.messagetoeagle.com/articles1/poleshiftmetaphysicaleffects.php#.VZI2ifntmkp

Fordította és szerkesztette: Száraz György

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..