Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Mire figyelmeztetett a Sandy hurrikán?

Az Egyesült Államoknak minden idők egyik legnagyobb hurrikánjával, illetve poszt-trópusi viharával kellett megbirkóznia 2012. október 29-30-án. Az utolsó pillanatig reménykedett a lakosság, hogy a közel ezer kilométer kiterjedésű vihar talán valamilyen csoda folytán elkerüli a keleti partot. Nem így történt. Milyen spirituális olvasatai lehetnek ennek a katasztrófának?

 

Mert hurrikánok bizony vannak! Jóllehet számunkra kissé távolinak tűnhet egy hurrikán és minden általa okozott kár, azért érdemes eltűnődni azon, hogy milyen sorsszerű okok állhatnak egy ilyen természeti csapás hátterében.

 

A hurrikánról röviden annyit mindenképpen tudni kell, hogy egy trópusi ciklonról van szó, amely sokszor több száz kilométer átmérőjű, felhőörvénnyé alakul, majd így indul pusztító útjára. Erejét az óceán vízének párolgásából nyeri. A teljes ciklon mozgása kb. 15-20km/h szokott lenni. Érdekessége, hogy a középpontjában – az úgynevezett szemében – a legalacsonyabb a légnyomás, amelyet körülötte, a felhőfalban található szél és csapadék szempontjából roppant heves zóna vesz körül, ugyanakkor a ciklon peremnél található spirális karokban valamivel gyengébbek a légmozgások.

Többnyire a trópusi éghajlati öv alá eső óceánokból keletkezik a 10. és a 20. szélességi kör között. Trópusi ciklonnal a világ több táján is találkozhatunk. Jól ismertek a Csendes-óceáni térség tájfunjai és a Karibi-térség hurrikánjai, amelyek lényegében ugyanannak a típusú trópusi ciklonnak az elnevezései.

 

Jelenleg a Meteorológiai Világszervezet (WMO) hurrikántanácsa dönt a hurrikánok neveiről. Az elnevezések abc-sorrendben születnek oly módon, hogy az év első hurrikánjának neve A-betűvel kezdődik. (Kivételt csak a Q és az U betűk, valamint az Atlanti-térségben az X, Y és Z betűk képeznek.) A női és a férfi nevek egymást váltva következnek. Összesen hat lista váltakozik, ami azt jelenti, hogy hatévente ugyanazok a nevek jönnek újra.

 

A 2005-ös év Katrina hurrikánja után, amely New Orleans-ra csapott le, mindenki szívszorítóan várta az ezúttal Sandy-nek keresztelt hurrikán hatásait. Sandy majdnem egy héttel korábban érte el Jamaica, Kuba és Haiti térségét, ahol 69 emberéletet követelt magának. Ezt követően derült csak ki, hogy a hurrikán nem a megszokott útvonalát fogja követni, hanem végigsöpör majd a keleti parton és az USA számos nagyvárosát keményen próbára fogja tenni.

A meteorológusok tartottak attól, hogy a vihar találkozni fog a sarkköri hideg légtömegekkel és majd felerősödik általa. Mivel Észak-Amerika csaknem egész keleti partja veszélyzónává lépett elő, az emberek elkezdtek élelmiszereket betárazni és a maguk módján felkészülni a viharra. Egy teljes hétvége állt a rendelkezésükre.

 

Amikor a veszély elkerülhetetlenné vált, az elnök és az elnökjelölt felfüggesztette kampánykörútját és az illetékesek szükségállapotot rendelték el a térségben. Közel 400 ezer embert evakuáltak és homokzsákokkal, valamint biztonsági intézkedésekkel készültek az elképesztő erejű széllökésekre és árhullámokra. 

Ezután megérkezett a viharos, sokszor 130-150 km/h-s szél és a víz mindent elárasztott, a folyók kiléptek medrükből és végighömpölyögtek a városokon és a vidéken, minekután az úthálózat és az áramszolgáltatás erősen megrongálódott. Több millió ember maradt áram nélkül. Sokan még most is fűtési problémákkal küszködnek.

 

A pusztítás olyan nagy volt, hogy a helyreállítási munkálatok heteket fog igénybe venni. New Jersey államát pedig katasztrófa sújtotta övezetnek minősítették. A hurrikánt poszt-trópusi ciklonná minősítették át, amelynek eddig több mint 100 halálos áldozata van. Az eltűntek kutatása és a károk felmérése továbbra is folyik.

 

Mindezzel együtt Sandy nem a legpusztítóbb viharok kategóriájába sorolandó. Nyilvánvalóan nem értenek ezzel egyet az áldozatok és az érintettek. Így Michael Bloomberg, New York polgármestere sem, aki úgy vélte, hogy Sandy talán a legrosszabb természeti csapás, amit New York City valaha is átélt.

 

Ezek után tegyük fel a kérdést: vajon mire figyelmeztetett Sandy?

Sokan úgy vélik, hogy ez egy főpróbája volt a 2012 utáni években várható hatalmas természeti csapásoknak, amelyekből az elmúlt tíz évben sajnos már többször is kaphattunk ízelítőt.

Az ember kiszolgáltatottság- és félelemérzésén úgy látszik, hogy tudott növelni a Sandy, hiszen bebizonyosodott, hogy HAARP ide vagy oda, a Sors akarat érvényesül minden körülmények között, és ez alól a világ jelenlegi szuperhatalma sem képez kivételt.

Sajnos, a karmikus törvények ez esetben is érvényesek: biztosan van oka annak, hogy miért tudta gyakorlatilag órák alatt megbénítani az USA keleti partjának egész életét – politikai, gazdasági, társadalmi stb. vonatkozásban egyaránt – egy vihar.

Az asztrológia tudni véli, hogy az USA az Ikrek csillagjegy alá tartozik, ami alapvetően a levegő elemmel áll analógiában. A Sandy pedig szemmel láthatóan szupervihar. Ez nem azt jelenti, hogy egy földrengés (lásd: Szent András-törésvonal) vagy egy áradás általi katasztrófa ne lenne beilleszthető az Egyesült Államok sorsába. De vegyük észre, hogy a Katrina-hurrikán, vagy a 2001.09 11-es eseményei is a levegő elemen keresztül valósultak meg. Továbbá Amerika legnagyobb félelme és rémálma Irán atombombával felszerelt, szintén a levegőből érkező jövőbeli megsemmisítő csapása.

 

Akár igazak, akár nem ezek a meglátások, a tények önmagukért beszélnek. A Sandy pedig sok emléket hagy maga után, amin lesz még időn töprengeni.

 

A világban egyre inkább szaporodnak a korszakváltást előkészítő események. Jó példák erre az olyan kollektív karmára ható, váratlan események, amelyek természeti csapások és katasztrófák formájában öltenek testet. Vajon időben felébredünk?

 

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..