Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Mire jó a meditáció?

Sokféle megközelítési módja ismeretes a meditációnak. Én most a mindennapi élet oldaláról és mégis spirituális szemszögből fogom megközelíteni ezt a manapság oly népszerű ezoterikus technikát.

 

 

A közhiedelemmel ellentétben, amikor meditációról beszélünk, nem valamifajta remetének vagy gurunak szánt, eldugott barlangok mélyén végzett elmegyakorlatot értünk alatta, hanem egy olyan módszert, mely a mindennapi életünket teszi harmonikusabbá, felszabadultabbá és eredményesebbé.

 

A meditáció nem vallás, még csak nem is filozófia, s nem is követel semmiféle életmód-változtatást tőlünk, tehát bárki, aki képes hétköznapi gondolatokat gondolni, el tudja sajátítani. Gyakorlása nem igényel különösebb koncentrációt, nagyjából csupán egy reggeli kávézásnak megfelelő időbe kerül, ám a hatásai jóval túlmutatnak azon.

 

A megszokott, hétköznapi éber gondolkodás szintjéről indul és egy nagyon kellemes, finomabb, tisztább tudatállapotba vezet el pillanatok alatt. Elméd frissebbé, nyugodtabbá válik, így logikusabb gondolatok születhetnek benned. Pihentet és mégsem altat el. Egy olyan tudatállapot szintjén mozgat, melyből kreativitásod, intelligenciád és teljesítményeid táplálkozik, így személyiséged szinte észrevétlenül, erőfeszítésektől mentesen fejlődhet.

 

Képzeld el és éld át, ahogy a meditáció révén egyre nagyobb lelki nyugalmat és belső szilárdságot érsz el, melyet az ingerektől vibráló mindennapiságba is magaddal viszel és ezt a nyugodt, benső mosolyodat a világra sugárzod át!

 

 

A meditáció se nem keleti, se nem nyugati eredetű, sokkal inkább egy önismereti és egy lelki fejlődést szolgáló módszertan. A meditációnak megszámlálhatatlan fajtája létezik. Ezek már a spiritualitás gyakorlati útjához tartoznak, mely ösvény egy egyéni önfelfedező, önfeltáró utazás.

 

Nagy szüksége van a ma emberének a meditációs technikákra. Hiedelmeinktől, babonáinktól átszőtt életünk hitevesztetté és reménytelenné nevel bennünket, s ezt örökítjük át az utánunk jövő generációkra. Ugyanakkor nem vesszük észre, hogy létezik egy olyan részünk, melynek szenvedést és gyötrődést okozunk azzal, ha bizonytalanságban és kételyben tartjuk. Ez a személyiségünk, kinek állandósult megfelelni vágyása valósággal kiszipolyozza erőtartalékainkat, ám ez a viselkedés nem hoz megnyugtató jólétet, s a vágyott felszabadult boldogságot is csupán messzebbre sodorja tőlünk.

 

Érdemes elsajátítani azt az ezoterikus megközelítési módot, mely szerint a Béke-sziget a bensőnkben található, ezért aztán ott kell keresni! A gondolat ajtaja nem kifelé, hanem befelé nyílik. Ha téged a szív vezet, s a benned születő emlékezet, utadat megleled. Remény, Hit, Tudás és Csend kíséri majd lépteid, amikor rálépsz individuumod újjászületésének ösvényére. A Szeretet vagy te magad, el ne feledd, a többi álarc, mi félre csak akkor vezet, ha engeded!

 

Boldog napot!

 

Száraz György

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..