Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Mire számíthatunk 2016-ban? – 2. rész

Nem bocsátkozok jóslásokba, csupán néhány praktikus tanáccsal és javaslattal szeretnék szolgálni a tekintetben, hogy mire hogyan készülhetünk fel 2016-ban.

 

Mivel a szokásosnál is több elkerülhetetlen konfliktus várható a Mars évében, ezért nem árt mentálisan is felkészülni rájuk. Az önérvényesítésnek sokféle módja van, de a dühös, ingerült, haragvó ember ezt sokszor nem képes higgadtan átgondolni. Ezért most, amíg nincs jelen az életedünkben a konfliktus, igyekezzünk felvértezni magunkat különféle támogató energiákkal és tudatosítsunk néhány viselkedésmintát!

 

4.1

 

2016-ban különösen figyeljünk oda a napfonat csakránkra!

 

Ezt erősíthetjük a következő kristályokkal:

 

topáz – ösztönös megértést és a bátorságot támogatja

citrin – elősegíti önmagunk szeretetét és támogatja a lelki fejlődést

tigrisszem – fokozza a határozottságot, segít a belső korlátok ledöntésében, csökkenti a feszültséget

 

Nincs más dolgunk, mint a vízben megtisztított kristályt magunknál tartani zsebben vagy ékszerként viselve. (Havonta egyszer tisztítsuk meg a kristályunkat.)

 

A Mars heves, szélsőséges és vitára ingerlő hatásaival szemben úgy is védekezhetünk, illetve az adott „problémát” úgy is tudatossá tehetjük, hogy a kellő pillanatban feltesszük magunknak a következő kérdések valamelyikét:

Kinek a vágyait és szándékait valósítom meg? Önmagamét vagy másokét?

Egóból vágyok-e valamire (nagyravágyás), vagy a lelkem óhaja célom elérése?

Anyagi és/vagy spirituális a célom az adott esetben?

Ha tudod, nevezd nevén a korlátodat/gátadat?

Mit teszem a belső akadály ledöntéséért?

Ha valaki vagy valami korlátoz, akkor csendben fortyogom, háborgok, vagy egyenes és egészséges megoldást keresek? (Emlékeztesd magadat a kommunikáció fontosságára!)

Alapvetően optimista típus vagyok és sportszerű módon küzdök a céljaimért, vagy minden más megoldásra is nyitott vagyok?

Hogyan szoktam levezetni a dühömet? Zárkózottan, mint egy kukta, vagy dühkitöréssel, „tányérdobálással”?

Mikor és kin szoktam levezetni az indulataimat? Helyes-e ez?

Helyesen kezelem-e az agressziómat?

Mennyire vagyok meggondolatlan és hirtelenharagú? Mit teszek annak érdekében, hogy rugalmasabb legyek és ne reagáljam túl a dolgokat?

 

4.2

 

A sor tetszőlegesen folytatható. Amit vegyél észre: te kellesz minden cselekedetedhez! A te belső jóváhagyásod nélkül nem gördül ki a szádon semmi meggondolatlan szó és nem ragadtatod magad bizonyos cselekedetekre.

Ha te úgy döntesz, hogy valami (ott és akkor) nem éri meg a feszültséget, akkor nem feltétlenül kell harcolnod az igazadért vagy másért. Te választod meg, hogy meddig fajuljanak a dolgok. Te állíthatod le magadat a belátással, vagy a nézőpontváltással.

 

A támadó ember – a sértett is válhat támadóvá! – hajlamos pusztítani, szavakkal és tettekkel egyaránt. Mielőtt visszatámadnál, fontold meg, hogy ezzel kinek vagy a javára, kit vagy mit szolgálsz a cselekedeteddel és milyen folyamatokat indítasz el a sorsodban! Könnyen rájöhetsz, hogy a békéhez vezető út nem az agresszió, a megalázás, a bántás és társaik kiélésével járható végig.

A megoldás mindig a helyes kommunikációval veszi kezdetét. Először beszéld meg önmagaddal, hogy mit szeretnél elérni és célodért mire vagy hajlandó. Ha többre értékeled a békét, a rendet a káosztól, akkor teremtsd meg ezeket magadban! Őszintén szólva, dühbe jönni, egózgatni, panaszkodni, mártírkodni, önsajnálni, fájdalmat okozni, másokat hibázatni, mentegetőzni, bemószerolni a legegyszerűbb ember is képes.

Felülemelkedni, megbocsátani, segíteni, szelídülni, megérteni, egyensúlyt teremteni már csak az intelligensebb emberekre jellemző tulajdonság. És itt az intelligens az élet valódi értékeit felismerő, éltető, védelmező és gyarapító emberre utaló jelző, amely nem jár együtt semmiféle önigazolással.

 

2016 egy olyan év, amelyben kiderülhet, hogy helyén van-e az ösztönösségünk és az intelligenciánk.

A sok elfojtás, belső gát és meg nem oldott belső konfliktus hirtelen kerítheti hatalmába az embert.

A tanult dolgok mellőzése, alkalmazásának elmulasztása szintén sok gond forrásává válhat.

Ezért azt javasolom, hogy minden támogató erőt ragadjon meg mindenki, aki komolyan veszi a Mars hatásait és kezdje el mostantól fogva alkalmazni az általa elfogadhatónak tartott módszereket egész évben. Ne hagyja senki, hogy az események kicsússzanak a kezéből.

 

Ahogy a Napvallás Keresztelő szertartásában szoktam mondani: „Tudd óvni magadat a rossztól!” – Ez egy nagyon fontos jó tanács.

Aki úgy érzi, hogy többet szeretne tudni az önművelésről, a tudatos, spirituális alapokon nyugvó életvezetésről, annak figyelmébe ajánlom a különféle programjainkat, melyek közül mindenki megtalálhatja a neki szólót.

 

Programjainkat megtalálod a boldognapot.hu és a napvallás facebook oldalán, illetve a www.spiritualsolution.hu oldalon.

 

Száraz György

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..