Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Mit jelent a tarot mágusa?

Az ember mindig kíváncsi a jövőjére. Szinte minden eszközt megragad, hogy feltérképezze, kifürkéssze és megértse az életét. A legmagasztosabb isteni bölcsesség egyik megjelenési formája, az ősi egyiptomi papok titkos jelrendszere a Tarot, melyet az alapító félisten, nevezetesen Thot hagyott hátra az utókorra. 

MI A TAROT?

 

2 A Tarot egyiptomi eredetű spirituális módszer. Voltaképpen egy kártyacsomagnak tűnik első pillantásra, amely számtalan jelképen keresztül kódolja és üzeni a beavatott felé az élet titkait. Az életét, mely maga a szuperintelligens tudatosság, ha úgy tetszik, a mindent átható tudat. Amikor az egyiptomiak megkapták elődeiktől és alapítóiktól az atlantiszi és a kozmikus bölcsességeket, akkor egészen másként használták, mint ahogyan azt manapság képzelik. Az egyiptomi beavatottak olyan érzékszervek birtokában voltak, melyek lehetővé tették számukra, hogy a szokványos háromdimenziós valóságokon túl létező realitásokban is otthonosan mozogjanak. Az idő és a tér korlátai átléphetők voltak számukra, így a múlt és a jövő nem korlátozta tudatukat. Képesek voltak visszatekinteni a Föld és az univerzum régmúltjába, illetve előre látták, hogy az emberiség sorsát merre vezetik a sorsírók.

 

Miután spirituális képességeiket tökélyre fejlesztették az egyiptomiak, következett az emberiség devolúciója – alászállása, degenerálódása –, aminek következtében egy olyan fejlődési korszakba léptünk, amikor elveszítettük szinte valamennyi tudatos kapcsolatunkat az eredetünkkel, a származásunkkal, Istennel. Így a magasabb rezgésű világok léte, sőt még a róluk szóló tanítás is okkultizmus, ezotéria és tiltott, üldözendő dogma lett. A tudás korának csillaga leáldozott, s elérkezett a hit korszaka.

Ekkor döntöttek úgy a nagy adeptusok, hogy az ősi bölcsességet elrejtik és kivárnak addig, amíg egy új kor, a Vízöntő Korszaka rá nem köszönt az emberi fajra. Ekkor a tudást különféle módokon hagyományozták át évezredeken keresztül egymás között: kőtáblákba vésve, templomok falain, mágikus könyvekben, kristálykoponyákban, aranylemezeken, s a legértékesebbeket más rejtélyes módokon.

Amikor látták, hogy közeledik a Vízöntő korszak, akkor elkezdték apránként csepegtetni a tudást a közemberek számára, illetve emberi testbe születtek vissza az elmúlt civilizációk papjai, tudói és látói. Az ő munkásságuknak köszönhetően szökkent ismét szárba, illetve „fejlődött ki” az ezotéria, amely természetesen nem csak egészséges hajtásokat hozott. De ne minősítsük ezt, inkább vegyük észre, hogy az asztrológia, a mágia, az alkímia, a tarot és számos más irányzat hogyan lopódzott be a köztudatba az elmúlt évtizedekben.

 

A Tarot az egyik legmagasabb szintű bölcsességhez enged hozzáférést. Imigyen a megértése és az abszolút kiaknázása magas szintű beavatások nélkül lehetetlen. Ezzel együtt érdemes megismernünk a Tarot lapjainak jelentését és a működésének alapjait, mert önismereti utunk során és az élet spirituális útvesztőjében iránytű gyanánt szolgálhat számunkra.

 

A MÁGUS LAPJA

 

Könyvek sorát szentelték már a Tarot-nak. Ezúttal csak egyetlen lapot ragadnék ki, a Mágusét, mivel sok aktuális üzenete van az ember számára.

 

A mágus jelentése: az életművész, aki tökéletes kapcsolatra lépett isteni Énjével. Aki már nem azzá válik, akinek mások akarják, hanem aki önmaga a teljes valóságában. A mágus már bebarangolta az ébresztők útját, megtapasztalta az összes ellentétet, valamennyi kettősséget, amit a fizikai világ csak adni tud. A mágus döntött: ő uralja az erőket és az elemeket, s nem fordítva. A mágus ezáltal a tökéletes önuralom szimbóluma: a fent és a lent, a jobb és a bal, a világiság és a szentség, a tudomány és a vallás között álló egyéniség. A mágus az, akire Jézus utalt, midőn kinyilatkoztatta: „Istenek vagytok.”

A mágus imázsa céloz a gondolatok tökéletes elcsendesítésére, az érzelmek teljes megtisztítására és az akarat koncentrációjára. A mágus az isteni erők bölcsesség általi irányítója, művészi felhasználója. A mágus mindig a felsőbb akarat letéteményese, amelynek senki és semmi nem állhat ellen.

 

A mágus mindig a megfelelő szerepbe bújik, mindig helyesen dönt. Így tökéletesen alkalmazkodik és elvegyül, ha kell, s csak ha saját akaratából úgy dönt, akkor fedi fel kilétét, avagy azt láttat, amit akar. Ez azt is jelenti, hogy a mágus bűverővel rendelkezik, mellyel az eseményeket, a személyeket és bármit, amit csak kíván, a hatása alá von és irányít. A mágus nem minősít, csak teszi, amire Isten rendelte. Mások szemében tűnhet helytelennek vagy helyesnek, jónak vagy rossznak, amit teremt, de őt csak az eredmény kötelezi, mellyel a felette álló isteni lénynek – végső soron a Teremtőnek – tartozik elszámolással. Az emberek rendszerint félnek a mágus hatalmától.

 

Az átlagember esetén a Mágus lapja az önmegvalósítás, a rafinéria, a megoldás és az alkotás üzenetét hordozza. Mondhatni, a siker lehetőségével kecsegtet. Ennek ellenére az út, amit be kell hozzá járni, nem feltétlenül könnyű, bár isteni áldás van rajta. Ezzel együtt a túlzott magabiztosság és az elbizakodottság bukáshoz is vezethet, tehát nem lehet azonnal zsebre vágni a sikert.

 

A mágus már a mozgásba lendült teremtő erők lapja, egy önálló, szárnyaló szellem, akinek kitűnő esélyei vannak az önkibontakoztatásra. Aktív, jang tudás, illetve intelligencia ez, mely a Nap-princípiumból jön elő, hogy fényével bevilágítsa az elmét és a világot. A Mágus az intuíció és a magasztos bölcsesség, a dicsőség és a fenség lapja.

 

Összefoglalva, jó jel a Mágus lapját húzni, ha az ember új dolgokba vág és a kezébe akarja venni az élete felette irányítást. Amire azonban mindig ügyelni kell: hogy ne fusson az erő túl önmagán, mert akkor könnyen a saját ellentettjébe csaphat át.

 

Száraz György

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..