Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Mit nyerhetünk azzal, ha egyszer végre felfedezzük a Mindenség elméletét?

Néhány ember azt mondja, hogy ha megleljük a Mindenség elméletét, akkor az a modern tudomány mindent betetőző vívmánya lesz onnan számítva, hogy az emberiség először kezdte el kérdezgetni, hogy miből áll a világ. Lesznek-e technológiai csodáink? Jobbá tehetem-e majd a televíziót? Javíthatok-e majd a vételi minőségen? Lesz-e jobb internetem? Nos, a rövidtávú válasz erre az, hogy „nem”. Ez nem lesz közvetlenül hatással az Ön életére vagy bárki más életére. De tekintsünk a Mindenség elméletére úgy, hogy az egyúttal a tér-időnek és magának az univerzumnak az elmélete. Ez minden idők néhány legmélyrehatóbb, legfilozofikusabb és legfontosabb teológiai kérdését fogja megválaszolni. Mit történt a Teremtés Könyve 1:1 (Genezis) előtt? Mi történne akkor, ha az időt sóspereccé lehetne meghajlítani? Mi lenne, ha a tér lyukakkal rendelkezne? Mi lenne, ha képesek volnánk magát a teret és az időt befolyásolni?

 

Ezek az elméletek messze túlmutatnak Einstein elméletein. Az einsteini elmélet az ősrobbanás pillanatában összeomlik, hasznavehetetlenné válik. Az einsteini elmélet a fekete lyuk középpontjában működésképtelenné válik. Mi található a fekete lyuk túloldalán? Mi van az ősrobbanás másik oldalán? Einstein elméletei hasznavehetetlenek, mivel ezek egyszerűen csődöt mondanak ezen a ponton. Itt jön a képbe a Mindenség elmélete.

 

A Húrelmélet, mint a Mindenség elmélete, tulajdonképpen lehetővé teszi számunkra, hogy az ősrobbanás elé menjünk vissza, ahol talán az univerzumok multiverzuma volt. Mivel az univerzumunk egy buborék, mi egy buborék külső felszínén élünk. A buborék növekszik és más buborékok is vannak, amelyek a 11 dimenziós hipertérben lebegnek. És ezeken a buborékokon belül talán átjárókon, csöveken keresztül állnak egymással kapcsolatban. Ezek az úgynevezett féregjáratok és mi, fizikusok, nagyon komolyan vesszük őket. Lehetséges, hogy ezek a féregjáratok stabilak, de elképzelhető, hogy nem azok. Nem vagyunk biztosak benne, de alapvető részét képezik a Mindenség elméletében szereplő egyenleteknek.

 

http://iranpoliticsclub.net/

 

Most egy másik dolog: tekintsünk az emberiség történelmére egy fizikus szemével az erők szempontjából. Amikor Isaac Newton megfejtette az első erőt, a gravitációt, akkor ezzel nekünk adta a mechanikát. Az erőtan ajándékozott meg minket a gőzgépekkel, a mozdonyokkal, a felhőkarcolókkal – az ipari forradalmat részben az első erő, a gravitáció beható ismerete ösztökélte.

 

A második erő az elektromágneses erő. Ez az erő világítja meg a városainkat, a lézersugarakat, a számítógépeinket, és valamennyi elektronikus csoda, amelyet magunk körül látunk, ennek a második erőnek a mellékterméke. Ezért amikor a fizikusok sikerrel alkalmazták ezt a második erőt, akkor ezzel egy elektronikai és számítástechnikai forradalmat indítottak útra.

 

Majd azután következett a múlt században a gyenge és erős nukleáris erő (magerő) megfejtése, ami a nukleáris energiával ajándékozott meg miket. Ez hozta el számunkra a csillagok energiáját, azt a gépet, amely az egész univerzumot hajtja.

 

Tehát minden egyes alkalommal, amikor mi, fizikusok, megfejtünk egy erőt, az emberiség történelme megváltozik.

 

És mi, fizikusok, most dolgozzuk ki a Mindenség elméletét. Hová fog ez bennünket elvezetni? Rövid távon sehová, de hosszú távon lehetséges, hogy lehetővé teszi számunkra, hogy a tér és az idő uraivá váljunk.

 

Forrás: Michio Kaku http://www.youtube.com/

 

Fordította: Száraz György

 

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..