Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Mitől leszünk, és mitől nem leszünk sikeresek?

Örök kérdés, hogy az életünkben mi a siker forrása. Ennek a kardinális kérdésnek a megválaszolásához mindenképpen szükséges annak a meghatározása, hogy mit értünk siker alatt. Erre a kérdésre sokféle válasz adható, de vajon mindegyik helyes? Azon felül pedig mi az oka annak, hogy életünk sokszor nem egy szakadatlan sikerszéria? Hol keressünk kudarcaink és hibáink okait?

A siker az életben sokféleképpen megfogalmazható. Az amerikai „mindig mosolyogj”– elv európai értelmezése kissé torz, mert a folyamatos műmosolyt és a képmutatást értjük alatta. Emiatt – és amúgy is – szerepjátékokat játszunk, teljességgel őszintétlenül viselkedünk és megengedünk magunknak olyan dolgokat, amelyek jobb színben tűntetnek fel bennünk, mint amilyenek vagyunk. Mobiltelefonok, luxusautók, hitelkártyák, méregdrága ruhák és kiegészítők, fantasztikus természetfeletti erőt sugalló parfümök mind-mind mutatják, hogy az életstílusunk könnyed, lezser és gondtalan, hogy boldogságunk töretlen, és bármit megkaphatunk, amit csak akarunk. Később pedig bevonzzuk a hozzánk leginkább illő párt és dolgokat. De vajon a hozzánk hasonló személyek miatt vagyunk sikeresek? Vagy attól, hogy mindig megkapjuk, amit akarunk? Vagy attól, hogy valaki kiszolgálja az igényeinket? Vagy attól, hogy uralkodhatunk mások felett? Vagy attól, hogy mi vagyunk a középpontban és csak ránk figyelnek az ismerőseink, vagy a beosztottjaink, illetve a „barátaink”?

Spirituális szempontból ez nem nevezhető sikerességnek, mivel ezek a „sikerek” hatalmas erőfeszítések, mérhetetlen erőbefektetések és görcsös akarások révén születtek meg. A siker valójában az erőlködésmentességben és a spontaneitásban lakozik. Ez távolról sem jelenti azt, hogy a sikerért ne kéne megdolgoznunk, tanulnunk és küzdenünk, ám a sikernek mi csak egy részéért vagyunk felelősek. A siker abból fakad, hogy az ember összhangban van az egyéni életútjával, ami pedig az isteni Énünk vállalásaitól függ.

Eleinte azzal foglalatoskodunk, hogy kis önmagunk szándékának erejét erősítsük fel. Később azonban ezt meg kell haladnunk. Ezt a „meghaladást” akkor tudjuk megtenni, ha az Önvalónk (isteni Énünk) ereje szétterjed bennünk. Az isteni Énünk a valódi és maradandó sikerünk titka.

Aki folyamatosan szerepjátékot játszik az emberi kapcsolataiban, nem lehet önmaga. Miért? Mert szorongó, félelemben élő énje túl gyenge ahhoz, hogy meg merje mutatni önmagát. Aki szellemileg felvilágosultabb, fejlettebb, tudja, hogy nincs veszítenivalója, bátran feltárhatja őszinte Énjét és megengedheti magának, hogy némi jót csempésszen a mindennapjaiba. Minél több emberrel érintkezik valaki, annál jobban formálódik az énje. Az ilyen ember tudja, hogy az emberekből áradó energia segíti őt az önismeretben és vágyainak megvalósításában, hiszen az energiák kapcsolódása mindig támogatja az önmegvalósítást. Abban az esetben, ha nincs meg a kompatibilitás két személy között, akkor sincs semmi veszve, hiszen ily módon azt tudhatja meg az ember, hogy kivel miben nincs közös kapcsolódási pontja. Ennek főként az idő tekintetében van nagy jelentősége, hiszen így sok felesleges körtől kímélheti meg magát az ember, vagyis sokkal hatékonyabb lehet.

A siker kulcs a harmónia, amely részint a test, a lélek és a szellem egészséges elrendeződését jelenti, ami a testi egészségben, a boldogságban, az elégedettségben, a szabadság érzetében és egyfajta nyitottságban is megnyilvánul többek között. A sikeres ember nem hirdeti magáról, hogy mennyire fantasztikusan vezeti az életét, mert nincs szüksége a külső helyeslésre és a szüntelen visszaigazolásokra.

A sikeres ember lehet egyszerre anyagilag, szellemileg és lelkileg is gazdag. Mindezt nem más, mint a saját isteni Énje táplálja. Azonban, az isteni Önvaló – minden embernek van egy saját isteni Individuuma – még nem garancia a sikerre. Ahhoz tanulmányoznunk kell az élet alaptörvényeit és be is kell tartanunk azokat. Az Önvalónk (Thetánunk) ereje csak akkor képes beáradni az életünkbe bőséget okozva, ha mi betartjuk az isteni törvényeket, de nem azért, mert azokat valaki ránk kényszeríti, vagy retorziókkal fenyeget bennünket, hanem mert az élet az isteni elvek szerint működik és éppen ezért megéri azokat folyamatosan alkalmazni. A sikeresség, vagyis a beteljesedés és a kiteljesedés mindig tudáson alapszik, az isteni létmódból fakadó transzcendentális tudásból. Aki így él, valóban sikeres és magához vonzza a sikeres embereket. Ha nem vagyunk sikeresek, akkor tudhatjuk, hogy mi nem tartjuk be ezeket a princípiumokat. Ebben az esetben keressünk-kutassunk állhatatosan. Minél közelebb kerülünk az isteni léthez, annál sikeresebbek leszünk.

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..