Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Napokon belül várható az Egyesült Államok légi támadása Szíriában – közölte egy magas rangú amerikai tisztviselő

Egy magas rangú katonai tisztviselő azt mondta az NBC News-nak, hogy a szíriai válság esetében „túlmentünk a kritikus ponton” és „napokon belül” várhatók a légicsapások.

 

http://rt.com

 

A meg nem nevezett tisztviselő azért magyarázkodott, mert az ENSZ-ellenőrök továbbra is a múlt heti Damaszkusz közelében történt vegyi fegyvertámadás után nyomoznak. Ban Ki-moon ENSZ-főtitkár pedig arra buzdította a nemzetközi közösséget, hogy ne tegyen lépéseket, amíg az ellenőrök be nem fejezték a vizsgálatukat.

 

Szerdán az ENSZ Biztonsági Tanácsa összeült, hogy megvitassa azt a döntést, amely engedélyezné a katonai erő alkalmazását Szíria ellen. Oroszország és Kína ellenzi a beavatkozást – mindkettő a Biztonsági Tanács állandó tagja és mindkettő vétójoggal rendelkezik.

 

Az NBC hozzátette, hogy az amerikai és a brit haditengerészet már elfoglalta a pozícióját Szíria partjainál.

 

Chuck Hagel, az Egyesült Államok külügyminisztere kedden újságíróknak megerősítette, hogy az Egyesült Államok készen áll a támadásra abban az esetben, ha Obama elnök elrendelné a katonai akciót. „Készenlétbe helyeztük az erőinket, hogy képesek legyünk teljesíteni bármi legyen is az, amit az elnök úr tenni kíván.” – közölte Hagel a Brunei-be tett utazása során a Reuters szerint. „Így mi felkészültünk.” – tette hozzá Hagel.

 

Forrás: http://www.huffingtonpost.com/

 

Fordította: Száraz György

 

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..