Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Napóleon jövendőmondói – Lenormand és a Vörös Ember

Csak kevesen látnak túl azokon az adatokon, amit a történelemtankönyvek közölnek. Holott a valódi információk, ami alatt a teljes körű tájékoztatást értem, a legtöbbször még csak említésre sem kerülnek, így el sem jutnak a kíváncsi emberekhez. Napóleon egyike azoknak, akik hittek a csodákban, ha másért nem is, mert az egész pályafutása – a majdnem semmiből a császárságig, majd ismét a majdnem semmiig – ezt ábrázolta.

Napóleon karrierjének íve valóban csodálatraméltó, egyszersmind hajmeresztő fordulatokban gazdag. A korzikai Ajaccioból Franciaország trónjáig jutott el, rettegett tőle Európa, s végül Szent Ilona-szigetén raboskodott száműzve a világtól. Vajon milyen szempontok alapján szelektált a Sors? Miért éppen Napóleonra esett az égiek választása? Ezeket a titkokat aligha fogjuk leleplezni kútfőből, mindazonáltal olybá tűnik, hogy Napóleont a Sors különleges feladatra választotta ki és predesztinálta, máskülönben aligha emlegetnénk kétszáz év távlatából a nevét.

Bonaparte Napóleon abban is hasonlított a diktátorokra és az legnagyobb uralkodókra, hogy nem utasította el kategorikusan az okkultizmust, sőt valósággal megszállottja volt egyes antik korszakoknak. Gondoljunk csak az egyiptomi kultúra iránt érzett rajongására és hogy mennyit tett az egyiptológiáért, valamint az ősi Egyiptom kincseinek megmentésért! Ezen túlmenően életrajzában több olyan jóssal és különös figurával találkozunk, akik mintha befolyásolták volna karrierjét.

Marie-Anne-Adélaide Lenormand híres jósnőnek számított már akkori életében is. (Egy idő után a jósok királynőjének kezdték hívni.) Őt kereste fel 1792-ben teljes inkognitóban a fiatal katonatiszt az iránt érdeklődve, hogy mi vár rá a jövőben, mert ő el szeretné hagyni az országot.

A jövendőmondó azt mondta Napóleonnak, hogy kiemelkedő szerepet fog játszani Franciaország jövőjében, s egy özvegy fogja őt magasabb pozícióhoz hozzásegíteni. Lenormand külön kihangsúlyozta, hogy fényes csillaga abban az esetben fog leáldozni, ha nem becsüli meg a Sors ajándékait. A prófécia végének legendába illő részlete pedig az volt, hogy megjósolta Napóleonnak, hogy uralkodó lesz. Állítólag később le akarta beszélni Napóleont Oroszország megtámadásáról.

A történelem alakulásából köztudott, hogy Josephine de Beauharnais, Napóleon első felesége, valóban özvegy volt, s a korzikai kisember oldalán császárnévá vált. A dolgok a vártnak, a jóslatoknak megfelelően alakultak, ugyanis 1809-ben útjaik elváltak egymástól, és Napóleonra valóban súlyos évek vártak.

Egy másik, Lenormandtól is titokzatosabb látnok is felkereste Napóleont élete folyamán, aki többször is figyelmeztette őt a végzetére. Első ízben 1799-ben a híres egyiptomi expedíciója/hadjárata folyamán találkozott a „Vörös Emberrel”. (Nevét ruhájáról kapta.) Másodszor 1809-ben a wagrami csata hevében futottak össze ismét. Ezúttal nem több mint négy évet jósolt neki Európa meghódítására, ellenkező esetben jobbnak tartotta, ha a császár visszavonul és feladja nagyratörő terveit. A harmadik, egyben utolsó randevújukra 1814. év első napján került sor, s nem volt több merő formalitásnál, vagy egyfajta emlékeztetőnél.

A Vörös Ember „ajánlata”, ha úgy tetszik, jóslata, nem nyerte el Napóleon tetszését. Mégis lehetett benne valamit így utólag nézve. A történelem tanúbizonysága szerint 1814 tavaszán lemondatták, a következő évben pedig elveszítette utolsó ütközetét a belgiumi Waterloonál. Így hiába próbált visszatérni, a jóslatoknak lett igazuk. A végzet ezúttal is győzedelmeskedett az egyéni ambíciókon és képességeken.

Nyílván nem tisztünk Napóleont holmi jóslatok alapján megítélni, de a sors működésére a jelek szerint van befolyásunk, csak nem mindig élünk időben a felkínált lehetőségeinkkel.

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..