Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Nápolyban felfedezték „Drakula” sírját

Olaszországban felfedezték annak a hírhedt 15. századi uralkodónak az állítólagos sírját, akit „Karóba húzó” Vald-nak hívtak.

 

http://www.unexplained-mysteries.com/

 

Vlad Tepes, aki Bram Stoker ikonikus Drakula nevű vámpírjához a legfőbb ihletet adta, egyike volt a középkori Románia egyik legrettegettebb alakjának.

 

Bár úgy hírlik, hogy 1476-ban egy ütközetben lelte halálát, Tepes végső nyughelyét misztikus homály fedte, viszont most a kutatók úgy vélik, hogy a hírhedt karóba húzó tulajdonképpen túlélhette a csatát és inkább a törökök fejezhették le.

 

Mária nevű lányáról úgy hitték, hogy váltságdíjat fizetett a szabadon engedéséért és hogy Itáliába vihesse.

 

Az események e forgatókönyvét erősíti meg a nápolyi Piazza Santa Maria La Nova-n nemrégiben megtalált különös sírkő, amely ugyanabban a sírkertben volt, amelyikben a lányát és a vejét is eltemették. A kőről úgy vélik, hogy olyan képekkel és szimbólumokkal díszített, melyek inkább azt sejtetik, hogy az egy erdélyi és nem egy itáliai nemesemberé lehetett.

 

„Amikor a féldombormű rajzolatára pillantunk, a szimbolizmus nyilvánvaló.” – mondotta Raffaello Glinni történész.

„A sárkány Drakulát jelöli és a két szemben álló szfinx Théba városát jeleníti meg, amit Tepes-nek is hívtak. E jelképekben köszön vissza, Drakula Tepes, azaz a gróf pontos neve.”

 

A kutatók jelenleg engedélyért folyamodnak a sír további kutatására.

 

Forrás: http://www.unexplained-mysteries.com/

 

Fordította: Száraz György

 

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..