Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Naprakész információk egy Cusco közelében talált, földönkívülinek vélt csontvázról

Talán én mindenki másnál több időt szenteltem a Peruban, Bolíviában és a világ más tájain felfedezett, megnyújtott koponyák tanulmányozásának. – írja Brian Foerster.

 

A biológia tudománya terén szerzett kapcsolataim révén személyesen is meg tudtam mutatni sok ilyen koponyát számos orvosnak, ápolónak, fogorvosnak és más egészségügyi dolgozónak, továbbá ki tudtam kérni a tanácsukat.

 

A legkülönlegesebb és egyben a leginkább zavarba ejtő koponya-példányokat a Cuscotól nagyjából egy órányira délre található Andahuaylillas nevű falucska  múzeumában találjuk, amelynek az igazgatója Sr. Renato, antropológus. Már legalább húsz alkalommal voltam a múzeumban, vendégeket is vittem oda és egyéni látogatásokat is tettem.

 

 

Sr. Renatoval való baráti kapcsolatomnak köszönhetően a Huayqui nevű (kecsua nyelven egyenrangú személyt jelent) csontvázat ki is vette a vitrinből, hogy közelebbről is megvizsgálhassam.

 

Túl sokan csak vetnek egy futó pillantást Huayqui-re és automatikusan „idegennek”, „nefilimnek” vagy „idegen-ember hibridnek” titulálják.

 

Tehát melyek azok a jellegzetességek, amelyeket az egészségügyben dolgozók zavarba ejtőnek és nem tipikusan egy erről a vidékről származó ember adottságainak tartanak?

 

 

A szemüregek kivételesen nagyok, a koponya majdnem akkora, mint a test, ezen kívül a koponya rendkívül vékony. A további jellegzetességek egy nagyjából 18 hónapos gyermekének felelnek meg, azonban az egyéb sajátosságok kétségessé teszik a lény szemmel látható korát a halál beálltakor.

Az a tény, hogy a koponya ennyire vékony, arra sarkallta Sr. Renatot, hogy összeragassza azt az egyik varrat mentén.

 

 

A radiokarbonos vizsgálat feltárta, hogy megközelítőleg 900 évvel ezelőtt hunyt el Huayqui. Egy traumatológus által végzett vizsgálat pedig kiderítette, hogy semmilyen mesterséges koponyatorzítást nem alkalmaztak rajta. Más orvosok egyetértettek abban, hogy Huayqui ezzel a fejformával született, s nem szenvedett vízfejűségben, illetőleg más ismert betegségben.

 

 

A szájról készített röntgen bebizonyította, hogy ezek nem egy csecsemő fogai, ugyanakkor a másodlagos zápfogak tipikusan egy legalább 10-12 éves ember fogai, s ezt erősítették meg a Huayqui-t személyesen megvizsgáló fogorvosok is. Sr. Renatot már azzal is megvádolták, hogy Huayqui-t tulajdonképpen ő állította össze más és más csontvázak részeiből, ugyanakkor az egészségügyi szakemberek elvetették ezt az ötletet.

 

 

A fenti kép Marcia K. Moore interpretációja arról, hogy hogyan nézhetett ki Huayqui. Sr. Renato egy Wiracochan (a Teremtő otthona) nevű hegyoldalban levő, ősi királyi temetőben találta a csontvázat, amely az arany, az ezüst és a kerámia után kutakodó sírrablók miatt hevert a földön.

 

Következésképen Huayqui-t nem tekintették torzszülöttnek, amikor a sírba helyezték, hanem egy különleges személynek számított.

 

 

Elképzelhető, hogy Huayqui-nek genetikailag vörös haja volt, mivel ez a Peruban – kiváltképp Paracas-ban – talált számos megnyújtott koponya esetében gyakori sajátosság volt. Ezen kívül úgy gondolták, hogy az Inkának megnyújtott koponyája, valamint vöröses haja van. Sr. Renato hozzájárult ahhoz, hogy a jövőben DNS-tesztnek vessék alá. A kezdeti eredmények már olyan anomáliákat mutattak ki, amelyek nem passzolnak egy olyan 100 százalékosan amerikai őslakosokra jellemző felmenő ághoz, amelyhez tipikusan a perui felföldeket benépesítő, prekolumbián nép is tartozott.

Forrás: http://www.messagetoeagle.com/alienskeletoncusco.php#.VDsRWPl_sR0

Fordította: Száraz György

 

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..