Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Női barátság, férfi barátság

Nagyon eltérő módon viszonyulnak a szebbik nem képviselői egymáshoz, ha barátságról van szó. Ehhez hasonló módon, egészen más alapokra helyezik kapcsolatukat a fiúk is, amikor kiválasztják a bizalmasaikat. Vizsgáljuk meg közelebbről, milyen alkati sajátosságok állnak a barátság születésének hátterében és milyen szempont- és feltételrendszer szerint választanak haverokat, cimborákat vagy akár életre szóló barátokat a nemek.

 

gyermeknevelés2

 

Pillantsunk először a nők úgynevezett barátságára! Kétségtelen, hogy a nők általában véve barátnőikkel sokkal intimebb, időt állóbb és rendszeresebben ápolt kapcsolatokat tartanak fenn, mint a férfiak. A férfi mentalitás számára furcsa, hogy a lányok minden apró örömüket és bánatukat azonnal megosztják egymással: végtelenített telefonhívások, tömeges sms-ek és chatek sorjáznak nap mint nap köztük. Különösképpen akkor áll meg a férfi ész, amikor azzal az osztálytársával vagy kolleganőjével trécsel másfél órát este a lány, akivel egész nap az iskolapadban vagy a munkahelyen együtt voltak. De honnan ez a rengeteg mondanivaló, mi az, ami annyira fontos, hogy nem várhat reggelig?

Nos, a hölgyek lényének központi erőssége és hajlama a kommunikáció, és annak minden létező formája, válfaja. Az információs társadalom pedig nagyban megkönnyíti, hogy több csatornán keresztül, gyakorlatilag állandóan működjön az összeköttetés az emberek között. A hölgyek szűnni nem akaró kommunikációs szomját ma a technika elégíti ki, de régen, évszázadokkal ezelőtt sem volt ez másként. Így a kérdés megmarad: vajon miért osztják meg oly sűrűn egymással az érzéseiket a hölgyek?

 

gyermeknevelés3

 

A lányok-asszonyok aurája olyan, hogy bennük bizonyos spirituális érzékszervek alkatilag fejlettek. Ezek közül kiemelkedik egy, ami megindokolja, hogy miért a kommunikáció került előtérbe a nők szocializálódásában. A lányok információlevevő képessége sokkal fejlettebb, mint a fiúké. Kijelenthetjük, hogy a női aura és a női agy olyan funkciókra specializálódott, amelyek mind a verbális (szóbeli), mind a nonverbális (szavak nélküli), mind a spirituális (azon belül az aurában végbemenő) kommunikációs csatornák tökéletesebb használatát teszik lehetővé. Ennek tudható be az is, hogy a lányok kommunikációja nem egyszerűen egy információhalmaz, hanem a gesztusok, a jellemvonások és az arcok árulkodó jelbeszéde. Sőt náluk az intuitív képességek, melyek az aurán keresztül energiák áramlása által funkcionálnak, sokkal finomabban és árnyaltabban működnek. Mindezeknek köszönhetően a fiúkhoz képest jobban olvasnak a másik ember viselkedésében még akkor is, ha a másik fél palástolni akarja, vagy éppen letagadja a valódi érzéseit.

Ilyen alapon választ magának a lány, illetve a nő beszélgetőpartnereket, bizalmasokat és barátokat. Elsősorban a lelki rokonság, valamint a közös lelki állapot dönti el, hogy két lányt összefűz-e valami, vagy sem.

 

gyermeknevelés5

 

A saját neméhez tartozó kapcsolatoknál maradva egyelőre megállapítható, hogy a férfi merőben más szempontokat vesz figyelembe, amikor havert vagy barátjelöltet választ magának a tömegből. Ennek oka a hormonális működésben keresendő. Kezdetben minden férfi agy női alkatú volt – ez biológiai okokra vezethető vissza. Később bizonyos hormonok megváltoztatták a működését, sőt magát a szerkezetét is. Ennek köszönhetően a férfiak hallása és tapintó érzéke nem fejlődött ki annyira, mint a nőké, viszont amit az élet az egyik kezével elvett, azt a másikkal ellensúlyozta. Nevezetesen, a térérzékelés és a mozgás világa, vagyis a tárgyiasult anyagi valóság a férfiak territóriuma lett. A férfiak gyakorlatiasak és minden praktikus alapokon közelítenek meg. Ha adódik egy probléma, nosza, oldjuk meg azonnal. Másfelől sokkal céltudatosabbak a fiúk és a koncentrációs képességük is felülmúlja a lányokét. Ennek megint csak számos előnye és hátránya van. A férfi nem tud olyan jól olvasni az emberi jellemben és alapvetően önző vágyak vezérlik, viszont ha erőről vagy dominanciáról van szó, akkor egyértelműen ő viszi a prímet. Amit tehát erővel kell eldönteni vagy megoldani, abban a férfiak előnyösebb helyzetben vannak, amit viszont finomsággal, fifikával, rafinériával, abban a női személyiségjegyek hatásosabbak.

A férfi tehát úgy választ magának havert vagy barátot, hogy tisztázza és felállítja az erőviszonyokat. Ilyenkor a saját testi, agyi, jellemi és lelki fölényét veti be és érvényesíti. A nők ellenben kifejezetten keresik az olyan lányok társaságát, akik megértőek velük, elfogadják őket olyannak, amilyenek és lehetőleg minél több dologban egészítik ki a saját alkatukat.

 

gyermeknevelés6

 

Azután az életük egy bizonyos pontján mindkét nemben felvetődik az igény és a szükséglet, mely feltartóztathatatlanul vonzani kezdik őket egymás felé. Innentől kezdve ez a két, szinte minden tekintetben eltérő beállítottságú lény – a férfi és a nő – kapcsolatot, méghozzá intim kapcsolatot szeretne egymással kialakítani. Itt aztán elementáris erővel törnek a felszínre a különbségek és az ellentétek, amelyek megoldása minden ember személyes tudatosságának van alárendelve, de ez már egy másik történet.

 

Boldog napot!

Száraz György

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..