Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Nosradamus és a kínai jövendőmondók jóslatai elképesztően hasonlítanak egymásra

A Nosradamus által a XVI. században készített próféciák a nyugati világ érdeklődésének homlokterébe kerültek. Ugyanakkor sok nyugati ember számára ismeretlen lehet a Tui Bei Tu című híres kínai prófécia-gyűjtemény.

 

A Tui Bei Tu-ban található néhány jóslat majdnem tökéletesen illeszkedik Nostradamus jövendöléseihez, különösen egy, amely az 1999-es esztendőt írja le.

 

A Tui Bei Tu és Nostradamus próféciáinak rövid leírásával fogjuk kezdeni, majd megvizsgálunk egy-egy részletet belőlük, amely az 1999-es évre vonatkozik és azt is megnézzük, hogy ez mit jelenthet.

 

Predictions de Nostradamus à Catherine de Médicis. Credit: art-mine.com

 

Tui Bei Tu: a több dinasztián átívelő próféciák versei és rajzai

 

A Li Chunfeng and Yuan Tiangang által írt Tui Bei Tu széles körben elterjedt a kínai társadalomban már a Tang dinasztia óta (Kr.u. 627-649.)

 

Az ateista, materialista kínai kommunista rezsim betiltotta a Tui Bei Tu-t, s egyúttal „babonaként” száműzte ezt a könyvet. Ennek ellenére manapság is közismert Hong Kong-ban, Makaóban és Tajvanon.

 

A hatvan szürrealista rajzból álló sorozattal bíró könyvről azt állítják, hogy Kína és a világ történetéről és jövőjéről szóló kulcsokat tartalmazza. Minden egyes rajzot egy homályos versike követ, amely egy történelmi eseményt fogalmaz meg. Mindegyiket időrendi sorrendbe rendezték.

 

Az első negyven rajz a különféle dinasztiák alatti történeti fordulópontokat ír le. A 2-9. rajz a Tang dinasztia kiemelkedő történeti eseményeit mutatja be. A 10-14. rajz az V. dinasztiára vonatkozó jóslatokról szól, mely egy kb. 50 évig tartó periódus volt a Tang dinasztia és a Song dinasztia között, melynek folyamán öt állítólagos utód vette át a hatalmat egy rövid időre. A 15-20. rajz az Északi Song dinasztiára vonatkoznak, míg  a 21-24. rajzok a Déli Song dinasztiára utal. Csupán két rajz vonatkozik a Yuan dinasztiára (25-26.). A 27. rajzzal veszi kezdetét a Ming dinasztia és a 32-kel fejeződik be. A 33-37. rajzok a Qing dinasztiára vonatkoznak.

 

Az utolsó 20 versben a leírt események közötti szünetek egyre inkább rövidülnek. Olykor több vers is ugyanazt az eseményt dolgozza fel más és más szemszögből. Ez olyan, mint amikor egy maratón futó a célegyenesbe érve felgyorsít.

 

Néhányan úgy tartják, hogy a 60 próféciából legalább 55 már beteljesült. Miként az Nosradamus munkásságában is megfigyelhető, a Tui Bei Tu értelmezései is nagymértékben függnek az egyéni nézőpontoktól. Kiváló tudósok összehasonlították a Tui Bei Tu különböző verzióit és bizonyították, hogy a könyvet többször újraírták különféle variációkban.

 

ttp://article.lre.cn/

 

Nostradamus próféciái: egy XVI. századi király halálától az atombombáig

 

Michel de Nostredame, avagy Nosradamus egy olyan francia patikus volt, aki 1503 és 1566 között élt. Azzal vívott ki magának hírnevet Dél-Franciaországban, hogy felvette a pestis elleni harcot, bár inkább asztrológusként és jövendőmondóként ismerték jobban. 1555 és 1558 között hozta nyilvánosságra közel ezer prófétai négysorosát.

 

Négysorosait százas csoportokra osztotta fel, minden csoport egy centúriának nevezett fejezetet alkotott. A VII. centúria kivétel, mivel ennek száz helyett csupán negyvenkettő négysorosa van. A négysorosokat homályos stílusban írta ófrancia, latin és görög nyelven.

 

Az I. centúria 35. négysorosa a jelek szerint 1559. június 28-án teljesedett be. A négysoros azt jövendölte, hogy egy fiatal oroszlán meg fog gyilkolni egy idősebb oroszlánt a csatatéren. Erről úgy tartják, hogy II. Henrik francia király lovagi torna során bekövetkezett halálára utal. Nostradamus így ír erről:

„A fiatal oroszlán győzedelmeskedni fog az idősebb felett,

egyetlen ütközetben a csatatéren;

át fogja szúrnia szemeit az arany ketrecen keresztül, a két sebhely eggyé válik,

majd kegyetlen halál végez vele.”

 

A nemesember, aki hat évvel volt fiatalabb Henrik királynál, lándzsája két darabra tört, amikor eltalálta a királyt. Az egyik darab a király szemébe fúródott a sisakrostélyán keresztül, a másik pedig a halántékát találta el. A király több mint egy hétig haldoklott, mielőtt jobb létre szenderült. Egyesek azt állítják, hogy mind a királynak, mind a nemesembernek a pajzsát oroszlánok ékesítették, bár ez a dolog bizonytalan.

 

Ehhez hasonlóan Nostradamus többi jövendöléséről úgy tartják, hogy már bekövetkeztek nagy történelmi események formájában. Ilyen volt többek között Adolf Hitler felemelkedése, az Egyesült Államok megalapítása és sas szimbóluma, Napóleon történelemre gyakorolt hatása, a francia és az orosz forradalom, a világháborúk és az atombomba megalkotása .

 

ttp://article.lre.cn/

 

Ahol Nostradamus és a Tui Bei Tu találkozik egymással a hatalmas földrajzi és időbeli távolságok dacára

 

Nostradamus, valamint a Tui Bei Tu szerzői 1000 év különbséggel éltek, mérhetetlen földrajzi távolság és kulturális háttér választotta el őket egymástól, mégis sikerült nekik valami elképesztő egyezéseket produkálniuk a jóslataikban.

 

Itt van egy különösen erős metszéspont a Kelet és a Nyugat próféciái között.

 

A Terror Királya (a Halál) az 1999-es évben fog lesújtani

 

Az 1999-es esztendőt Nostradamus X. centúriájának 72. négysorosa kifejezetten megemlíti. Ez szintén kifejezetten említésre kerül a Tui Bei Tu 41. rajzát követő költeményében is.

 

A Tui Bei Tu két részből áll. Az első rész a 40. rajznál ér véget. A 41. rajz pedig már egy új korszakot harangoz be, amely 1999-ben veszi kezdetét. A könyv fennmaradó része 1999-től kezdődő és a napjainkig tartó eseményeket örökíti meg, és néhány talán még az ezt követő eseményeket is.

 

Az említett 41. rajz fordítása:

 

Sötétbe borul az ég és a föld, noha a fű és a bokor sarjad,

A yin és a yang ellenkező irányba folyik; a Nap és a Föld a fejetetejére áll.

Még mindig hordanak kalapot, de fej nélkül.

Vajon mikor fog véget érni a világegyetem manipulálásának játéka?

Az 1999-es évben egy nagy hibát követnek el.

Qin megye az egyetlen olyan hely, amely alkalmas arra, hogy jogot formáljon a trónra.

 

Nostradamus az 1999-es esztendőt hasonló kontextusban említi a X. centúria 72. négysorosában. Ez a négysoros abból a szempontból lóg ki a többi közül, hogy amúgy nem jellemező módon direkt.

 

Úgy tűnik, hogy bevett szokás, illetve egyfajta jellegzetessége a próféciáknak, hogy kétértelmű jelentésben közlik őket, a közvetlen kutatás elől elrejtve a bennük rejlő igazságokat. ez a négysoros egy pontos év pontos hónapját nvevezi meg.

 

http://upload.wikimedia.org/

 

A X. centúria 72. négysorosának a fordítása:

 

Az 1999-es eszendő hetedik hónapjában,

Az égből a nagy Rettegés Királya (Halál) fog alászállni,

Azért, hogy életre keltse a hatalmas Angolmois királyát,

Előtte és utána a Mars uralkodik az emberek boldoggal való megajándékozásának a nevében.

 

Amennyiben a próféta azért szakít a kétértelműség bizonyos fokú szabályával és azért ad meg precíz dátumot, hogy egy valódi figyelmeztetést közölhessen, akkor ez beválik. Ez a különleges négysoros évszázadokon át felcsigázta az embereket és felkeltette a figyelmüket. Maga Nostradamus azt állította, hogy ezt a négysorost a megírását követő ötszáz évben nem fogják teljes mértékben értelmezni.

 

Néhányan úgy gondolják, hogy ez a prófécia 2001. szeptember 11-re vonatkozik. Ez a meglátás nem a Gergely-naptáron, hanem a Julianus-naptáron alapszik, így juthatunk el szeptemberig július helyett. Az 1999 számjegyei meg vannak fordítva azért, hogy 9-11-1-et kapjunk (szeptember 11, 2001). Mások azt mondják, hogy Angolmois szó egy franciaországi megyére utal.

 

Ha összevetjük a Tui Bei Tu-t Nostradamus próféciájával, valamint azokat az eseményeket, amelyekre 1999 júliusában került sor, akkor láthatjuk, hogy mire vonatkozhattak a próféciák, amennyiben a dátum ténylegesen a július hónapra utal.

 

Ebben a hónapban két tragikus eseményre került sor.

 

1999. július 16-án John F. Kennedy Jr.-t, valamint Carolyn Bessette Kennedy nevű feleségét és Lauren Bessette nevű sógornőjét meggyilkolták egy repülőszerencsétlenség nyomán Martha’s Vineyard közelében, Massachusetts partvidékén. Nem úgy tűnik, hogy túl sok olyan dolog lenne ebben az eseményben, amelyet kapcsolatba lehetne hozni a „King of Terror”-ral, avagy a Tui Bei Tu-ban kifejtett nagyszabású változással.

 

1999. július 20-án megkezdődött a Fálun Dáfá nevű spirituálisirányzat üldöztetése. Ezt a Kínai Kommunista Párt néhány kulcsfigurája irányította, miután egy népszámlálás kimutatta, hogy körülbelül 100 millió ember gyakorolja a Fálun Dáfát. Ez az irányzat a meditációról, az emberi elme és szív fejlesztéséről szól olyan főbb elvek mentén, mint amilyen az igazmondás, a jóság és a tolerancia.

 

1999 júliusában kezdődött a lejárató kampánya, s innentől kezdve az állami irányítás alatt álló média hamis információkat adott ki, hogy rossz hírbe hozza a Fálun Dáfát, illetve börtönbe vetett, meggyilkolt és megkínzott több ezer szakembert is. Az Amnesty International és más jogi csoportok, valamint választott tisztviselők világszerte, elítélték a Fálun Dáfá szakemberek ellen Kínában elkövetett emberjogi visszaéléseket.

 

Amennyiben ez volt az az esemény, amire a próféciák utaltak, akkor Nostradamus négysorosának utolsó sora – „Előtte és utána a Mars uralkodik az emberek boldoggal való megajándékozásának a nevében.” – utalhat Karl Marx kommunista elveinek uralmára.

 

Forrás: http://www.ancient-origins.net/

 

Fordította: Száraz György

 

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..