Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Nostradamus ómenjei a végső időkre: krízisek és új világrend

Vajon a nukleáris holokauszt, az elharapódzó közel-keleti viszálykodás, gazdasági összeomlás, társadalmi válság, természeti katasztrófák sokságának rémképeit vázolta volna fel a látnok a 21. századra? Helyesen értelmezzük Nostradamus gondolatait, amikor úgy érezzük, hogy az emberiség léte forog kockán?

 

Nem, egyáltalán nem kívánok beállni abba a sorba, amelyben mindenki tudja, vagy legalábbis tudni véli, hogy mi vár az emberiségre. Ehelyett inkább felhívom a figyelmet Nostradamus ama vízióira, amelyek egy minden mai tudásunkat és elképzelésünket meghaladó, jobbára természetfeletti kataklizmára hívják fel a figyelmet. Egy olyan forgatókönyvről lesz szó, amely hézagos sorai ellenére valóban hihetetlenek.

Miért foglalkozom velük mégis? Mert megtanultam, hogy ami ma még lehetetlen, az holnap már talán lehetséges és holnapután akár a valóság is lehet.

Társadalmi-gazdasági krízisek

Sokan foglalkoztak már az Új Világrend kapcsán a mesterséges gazdasági és társadalmi összeomlás forgatókönyveivel, de ki hinné, hogy Nostradamus ezt már közel 500 évvel ezelőtt megtette előttünk.

„Ezüst s arany mása sárrá mállik,

Tolvaj lopja el, bedobja a tóba,

Mielőtt az adósság mindenkit elpusztít,

Visszavonnak minden kötvényt és papírt”

(VIII.28.)

A 16. századból nézve szemléletes megfogalmazása a 21. század adósrabszolgaságának, inflációjának, bankár-politikájának és gazdasági csapdahelyzetének, nemde? Különösen, ha másként fordítjuk az utolsó sort:

„eltűnnek a béklyók, nincs már adózás”

Ez ma egy olyan bankárvilágban, amelyben élünk, szinte elképzelhetetlen a laikus ember számára. A közgazdászok viszont pontosan tudják, hogy az anyagi csapdák, az adósság és a kamat csak addig létezik, amíg annak szükséges voltát elhiteti az emberekkel a fennálló rendszer.

Vallási és morális válság

„Háborús erővel fenyeget a Mars;

Hetvenszer hoz ismét új vérontást,

a papság nagyra tör, majd eljön a romlás,

Mert róluk hallani már senki nem akar.”

(I.15.)

„Lesújt hatalmadra a marsikus csapás,

Művedet éri baj s romlás, nagy Halász,

Ifjú vörös fekete uralja a hierarchiát,

Egy ködös napon hoz reád árulást.”

(VI.25)

Olybá tűnik, mintha a katolikus egyház végnapjait jósolta volta meg Nostradamus. Erről János Jelenések könyvében szereplő gondolatok juthatnak eszünkbe, melyek, ha úgy vesszük őket, akkor rímelnek erre a szcenárióra.

Mekka, Jeruzsálem, a Szent Sír sorsa

„És Mekka városát is megtámadják, és nagy erőszakkal megszállják minden irányból fegyveres emberek”

„A meddő zsinagógát, a gyümölcstelent,

Hitetlen népek foglalják ma el;”

 „A hely, ahol Ábrahám lakhelye volt, megtámadtatik, a Szent Sír, amelyet oly hosszú időn keresztül nagy becsben tartottak, sokáig nyitott marad a mennyek, a Nap és a Hold számára.”

(Az idézetek II. Henriknek szóló ajánlásból valók)

Vajon milyen irdaltan globális konfliktusnak kellene ahhoz történnie, hogy mindezek az események megtörténhessenek? Ilyen ma valószínűleg csak a képzeletünkben létezik.

Mert a természet az úr!

„A Rák végén akkora hőség és szárazság,

Tengerben, folyóban főnek meg a halak;”

(V.98.)

Gyászolom Nápolyt, Monacót, Pisát, Genoát,

Savonát, Siennát, Capuát, Modanát, Máltát;

Vér és kard által jön az újévi ajándék,

Tűz, földrengés, víz, nyomorúságos vég.

(VII.6.)

Itt valamelyik újévi dátumra tesz utalást a szerző, amely után emberi ésszel felfoghatatlan szenvedés következik. Tudom, hogy ez sokak számára megrendítő lehet, de lássuk be, hogy az emberiség eddigi történelme a háborúk históriája is, amelyben a békés és harcos időszakok egymást váltják, ha ugyan nem párhuzamosan zajlanak.

Világméretű éhínség

„Érzem, iszonyatos éhínség közeleg,

Elindul, aztán a világon szétterjed,

Hatalmas, soká tart, elvadult emberek

Szaggatnak maguknak erdőből gyökeret,

(s a csecsemőt letépik az anyja melléről.)”

(I.67)

Egy másik, naturálisabb fordítás szerint ugyanez:

„Hatalmas éhínség az emberre ráront.

jön és megy, majd úr lesz a világon.

Olyan nagy és olyan hosszan eltart,

az ember gyökeret és csecsemőt is felfal.”

Ezeket a sorokat viszonylag jó közelítéssel lehet értelmezni. Valamilyen természeti katasztrófa-sorozatnak kellene ahhoz történnie, hogy egy ilyen elhúzódó, az egész világra kiterjedő éhezéssel kelljen szembenéznie az emberiségnek. Vagy talán valamilyen rakétaháború eredménye folytán alakulhatnak ki olyan áldatlan állapotok, hogy az ember a barbarizmus legalsóbb fokaira süllyed.

Ez egészül ki olyan jelenségekkel, mint a dögvész és a járványok, melyek vissza-visszatérő motívumai Nostradamus jövőképének.

„Hatalmas éhezést egy ragályhullám hoz

Hosszú esőzéssel az északi sarkhoz”

(VI.5.)

Mielőtt legyintenénk, hadd utaljak ehelyütt a Hirosima és Nagaszaki kapcsán előre beharangozott éhínségre és dögvészre.

„A Felkelő Napnál egy nagy tűz látszik majd.

A robbanás körében a halál uralkodik majd,

és felhallatszanak majd a sikolyok.

Ez a halál háborúnak, tűznek és éhségnek lesz köszönhető.”

Vajon biológiai fegyver bevetésére kerül sor, netán a nukleáris katasztrófa utózöngéje a ragály, amelyet itt az időjárás visz el az Északi-sarkhoz.

Damon Wilson szerint egy külső erő, nevezetesen, egy világűrből érkező, hívatlan jövevény, egy üstökös becsapódása okoz majd mérhetetlen károkat a világunkban, s veti vissza egy pillanat alatt a modern civilizációnkat az őskori barbarizmus szintjére.

Külső fenyegetettség

Az aszteroida-elmélethez jól passzol a következő klímaváltozásra utaló versike mondanivalója:

„A szivárvány negyven évig nem mutatkozik,

Majd negyven éven át minden nap ragyog;

A föld szomjazik, száraz, vizet inna;

De égre a szivárványt árvíz hozza vissza.”

(I.17)

Az utolsó sor egy kissé eltérő fordításban:

„de özönvíz lesz, ha már nem várják.”

Aszteroida, pólus-váltás vagy globális felmelegedés… se szeri, se számra a rémisztő teóriáknak, melyek az említett kegyetlen 80 évet eredményezhetik. Mindenesetre ne feledjük, hogy ez csak egy kiragadott részlet a többi közül.

Összességében Nostradamusnak az előbbiekben vázolt természetfeletti jövőképe meglehetősen komor képet fest az elkövetkező korszakról, s nem éppen egy szép új világot. Ezzel együtt érdemes elménkben tartanunk a látnok jövendöléseit, mert próféciáinak zömét utólag, tehát az események bekövetkezését követően azért hellyel-közzel beazonosítottuk. Emlékezzünk csak „új Babilonra”! Mit is mondott róla a látnok?

Hogy csupán hetvenhárom évig, hét hónapig fog tartani. Nos, a Szovjetunió, amelyet új Babilonnak nevezett, valójában 73 évig és 10 hónapig létezett, ha az értesüléseink helyesek. Ez azért figyelemreméltó teljesítmény.

Végezetül egy apróság. Sajnos, ma még nem született olyan ember, aki a konkrét kulcsokat átnyújthatná a jövőnkhöz, vagy ha mégis, akkor sem valószínű, hogy a jövőnk elkerülhető, bármi is legyen az.

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..