Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Növények, fák és ételek, melyeket a földönkívüli istenek hoztak a Földre

Az indiai legendák egy olyan hatalmas asszonyról beszélnek, aki a kukorica ajándékát hozta az égből.

 

Az ősi egyiptomiak arról mesélnek, hogy Ízisz istennő miként érkezett meg a mennyekből fehér és vörös árpával, búzával és kukoricával.

 

Az amerikai indiánok nem ismerhették az egyiptomi legendákat, mégis a történeteik majdnem azonosak.

 

Vajon az egyiptomi Ízisz istennő ellátogatott Amerikába? A botanikusok szerint számos kultúrnövény ismeretlen eredettel rendelkezik. Vajon egy idegen bolygóról hozták azokat a Földre?

 

Melyek azok a növények és étkek, amelyeket az ősi asztronauták hoztak a kozmoszból a Földre?

 

Ízisz http://journeyingtothegoddess.files.wordpress.com/

Ízisz http://journeyingtothegoddess.files.wordpress.com/

 

Peruban van egy olyan gyógynövény, amit „csillag-gyökérnek” hívnak és egy olyan növény, amit „csillaghajtásnak” neveznek és a mocsarakban él. Úgy tartják, hogy ezek egy hullócsillag segítségével érkeztek a Földre.

A kanadai indiánok és az Alföld bivalyvadászai szerint Kukorica Anya egy égi nép tagja volt. A történelem előtti időkben, az égből szállt alá és ajándékba hozta az embereknek a kukoricát.

Ugyanakkor rendkívüli dolgokat tanított a bennszülötteknek a bolygókról, a csillagokról, a Holdról és a Napról, valamint a Világegyetem csodáiról. Az Alföld indiánjai hisznek abban, hogy a dohányhoz szintén az égi istenek révén jutottak hozzá.

 

http://page42.org/wp-content/

http://page42.org/wp-content/

 

Kukorica Anya indián legendái visszavisznek bennünket közvetlenül az ősi Egyiptomba és Ízisz istennő történetéhez, aki úgyszintén számos élelmiszert adományozott az embereknek.

 

H.P. Blavatsky a Titkos tanítások című 1888-as könyvében írja, hogy a búza és a kukorica ajándékát az ókori egyiptomiaknak Ízisz és Ozirisz istenségek adományozták, akik az égből szálltak alá.

 

Sebennytus-i Manethón, egyiptomi pap és történetíró, aki II. Ptolemaiosz uralkodása alatt élt (Kr.e. 283-246), egyik művében azt írta, hogy Ízisz – aki a 8,7 fénynyi távolságra lévő Kutya, pontosabban a Nagy Kutya csillagképből érkezett – volt az első személy, aki a búza és a kukorica adományait a kozmoszból hozta.

 

Ízisznek tulajdonítják a sörfőzés elterjesztését is az ókori Egyiptomban.

 

A híres svájci botanikus, Candolle (1778-1841) feljegyezte, hogy 32 kultúrnövény eredete ismeretlen, s további 40 kultúrnövény eredete kétséges.

 

Timaiosz című művében Platón (Kr.e. 427-347) azt írta, hogy sok virág és gyümölcs Atlantiszról származik.

 

A teozófiai elgondolás szerint a banánt a sárgadinnyéből nemesítették a letűnt Atlantiszon.

 

5.3

http://kimberlysnyder.net/

 

Példának okáért a banán, a pizáng, a kókuszdió és a búza valódi eredete nem került felfedezésre. A királyliliom, az orgona, a tubarózsa és egyes rózsafélék ismeretlen eredetű növények. Vajon ezeket is ősi asztronauták hozták a Földre saját anyabolygójukról?

 

Valamennyi kultúrának voltak olyan növényei, fái és élelmiszerei, melyeket szentnek tartottak és az istenek ajándékának tekintettek. Az ősi Kínában úgy hitték, hogy a rizs Kuan-Yin istennő jóvoltából ajándékképpen jutott el a Földre. Indonéziában tartja magát az a legenda, mely szerint a rizs a Plejádok (Fiastyúk) csillagkép egyik bolygójáról származik.

 

Netán Kuan-Yin a Hét nővér csillagképből érkezett? A krizantém szintúgy szentséges növénynek számított az ókori Kínában. Egy ősi kínai mítosz szerint Hoso, Juikai császár dédapja 800 évet élt minden különösebb testi torzulás nélkül. Azért maradt örökre fiatal, mert ennek a szent növénynek a harmatát fogyasztotta.

 

Mint azt korábban már említettük, Ízisz istennőnek tulajdonították a búza és a kukorica elterjesztését, azonban a datolyapálmát, a fokhagymát, a póréhagymát, a jácintot és a platánfát szintén az isteneknek szentelték az ősi egyiptomiak.

Görögországban a babérfa és a datolyapálma Apolló szent növényének számított.

A citromfát, valamint a rózsát Afrodité istennőnek szentelték.

 

A druidák az ég ajándékaként tekintettek a fagyöngyre. A Földön megtalálható legszentebb dolognak tartották. A druidák számára szentnek számított a tölgyfa. Indiában a banyan és a fikusz fa a brahminok és a buddhisták számára szent. A gyönyörű „nefelejcsről” a hindu papok úgy tartják, hogy az Édenkertből érkezett.

 

http://www.efoodsdirect.com/

http://www.efoodsdirect.com/

 

Az aztékok és a maják szerint a kakaóbab „egy ajándék volt az istenektől” és a hopi indiánok szent fának tartják a lucfenyőt.

 

Valamennyi ősi kultúrának volt olyan növénye, fája és élelmiszere, amelyet az isteneknek szenteltek, illetve szántak. Az is közismert, hogy minden egyes ősi műveltség legendáiban és mítoszaiban megemlékezik olyan történelem előtti látogatókról, akik gazdálkodásra tanították a Föld népét.

 

Körülbelül egy millió évvel ezelőtt váratlanul beköszöntött a „virágok korszaka”, s a botanikusok megjegyzik, hogy korábban semmilyen zárvatermő növény nem virágzott a Földön. Úgy tűnhet, mintha virágaink és növényeink java része nem is a Földről származna, hanem egy idegen planétáról.

Forrás: http://www.messagetoeagle.com/plantsgods.php#ixzz3LIEgrGKx

Fordította: Száraz György

 

Boldog napot!

 

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..