Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

NUMEROLÓGIA

A numerológia vagy számmisztika egy olyan ezoterikus módszer elnevezése, amely a számoknak nem csupán mennyiségi, hanem minőségi értéket is tulajdonít. E szerint mindennek megvan a maga jelentése. A numerológiát egészen Püthagoraszig vezetik vissza, de az igazat megvallva senki sem ismeri a pontos eredetét.

numerologia7

Számok alatt ne egyszerűen az egytől kilencig terjedő számokat és ezek kombinációját értsük. Itt sokkal bonyolultabb rendszerről van szó. Ugyanis a számok végeredményben mindenhol fellelhetők az életünkben és a világunkban. Gondolok itt a születési dátumunkra, a nevünkre, a bolygók mozgására, a matematikai műveletekre, az ásványok, a növények, az állatok és az ember arányaira, méreteire vagy épp az idő mérésére.

A számmisztikusok szerint a számok önálló jelentéssel bírnak, segítségükkel megfejthetők a világ jelenségei.

A numerológia képes összekötni az elméletet a gyakorlattal, hiszen eljárásai könnyedén visszaigazolhatóak bárki számára. Mindazonáltal, ha manapság megkérdeznénk egy matematikust arról, hogy mi a véleménye a numerológiáról, akkor minden bizonnyal a fejét ingatná hitetlenségében. A számmisztika és a matematika viszonya olyan, mint az asztrológia és az asztronómia kapcsolata. A tudományok képviselői nem akaróznak elismerni az elvontabb, emberibb és holisztikus vagy ezoterikus diszciplínákat. Szabad akarata van mindenkinek.

 

A számmisztikával foglalkozók az egyes számokat égitestekhez társítják. Az egyik numerológiai felosztás a következő:

1 – Nap
2 – Hold
3 – Jupiter
4 – Föld
5 – Merkúr
6 – Vénusz
7 – Neptunusz
8 – Szaturnusz
9 – Mars

 

Ebből a kategorizálásból kitűnik, hogy a számmisztika szoros összefüggést mutat az asztrológiával, tehát a csillagfejtéssel és a Tarot-val is, hogy a kabbaláról (zsidó misztika) ne is beszéljek. A számmisztikának sokféle válfaja létezik, mint azt nemsokára látni is fogjuk. Ilyen például a névnumerológia, mely a különböző betűkhöz egy-egy számot rendel hozzá. Az így született értéket értelmezi a numerológus. De egyebek mellett létezik sorsszám, amely a megvalósítandó céljainkat jelöli. Találkozunk napszámmal, amely a velünk született energiákról ad némi felvilágosítást.

 

Tegyünk egy próbát!

Alkalmazzuk a következő pofonegyszerű módszert: a születési dátumunkhoz, valamint a nevünk betűihez tartozó számértékeket adjuk össze mindaddig, amíg egyjegyű számot nem kapunk. (A 10-es, 11-es vagy 22-es kivételek, mert ezek mesterszámok. Jelentőségük különleges. Ezért ezeket a számjegyeket már nem szokás összeadni.)

Életszám = a születésünk dátumából következő szám. Ez a karmánk.

Szívszám = nevünk magánhangzóihoz tartozó számértékek összege. Ez mutatja meg a rejtett személyiségünket.

Személyiségszám vagy Kifejezésszám = a mássalhangzók összege, mely a külvilág által tapasztalt arcunkat (perszóna) mutatja meg.

Sorsszám = teljes nevünk betűértékeinek összege. Ebből a sorsunkról tudhatunk meg többet.

Abban az esetben, ha valakinek élete folyamán módosult a neve, akkor érdemes az új és a régi nevet is kiszámítani, mivel az egyes életszakaszokra vonatkozó információkat kaphatjuk meg általuk.

 

A számok és a betűk megfeleltetése:

 

A: 1 B:2 C:3 D:4 E:5

F:6 G:7 H:8 I:9 J:1

K:2 L:3 M:4 N:5 O:6

P:7 Q8 R:9 S:1 T:2

U:3 V:4 W:5 X:6 Y:7

Z:8

 

1

A tökéletes és isteni egység száma. Ez egy olyan állapot, amikor a semmiből teremtünk. Tehát a teremtő erőnek, a férfiasságnak, az erőnek, az egyediségnek, a győzelemnek, az akaratnak, a határozottságnak és a vezetésnek a száma. Asztrológiailag a Nap kapcsolódik hozzá.

 

2

Az egymást kiegészítő ellentéteknek a száma. A jin és jang, a fény és a sötétség, a pozitív és a negatív pólusok feszültsége, harca, egyszersmind kiegészítő mivolta rejlik benne. A kiegyensúlyozottság, a befogadás, a nőiesség, a lelki erő, a művészi hajlam, az intuíció és az érzékenység tartozik még hozzá. Asztrológiailag a Hold kapcsolódik hozzá.

 

3

A test, a lélek és a szellem tökéletes harmóniájának száma. A szerencsés élet, a kommunikáció, a kapcsolatteremtés, a bölcsesség, a változékonyság tartozik ide. Asztrológiailag a Jupiter kapcsolódik hozzá.

 

4

Az örök körforgás, a ciklikus megújulás és a végtelenség száma. Nyugodtság, kényelmesség, hűség, komolyság, pontosság, megbízhatóság, termékenység és a mély érzelmek tartoznak hozzá. Asztrológiailag a Föld kapcsolódik hozzá.

 

5

A szellemiség, az okosság és az örök körforgásból való kilépés jelképe. Jellemzője a logika, a gondolkodás, a kreativitás, a kockázatvállalás, a szenvedély, az anyagi sikerek, a fortélyosság. Asztrológiailag a Merkúr kapcsolódik hozzá.

 

6

A művészet, a szépség, a harmónia és a nemesség száma. A szeretet, az érzékenység, a béke, az érzelmek, a védelem, a kreativitás és a gyógyítás tartozik hozzá. Asztrológiailag a Vénusz kapcsolódik hozzá.

 

7

A misztika, a vonzerő, az utazás, a titokzatosság, az intuíciók, a telepátia, a célirányosság, a fantázia, a kiismerhetetlenség, a filozófia és az álomélet szorosan hozzátartozik a hetes számhoz. Asztrológiailag a Neptunusz kapcsolódik hozzá.

 

8

A karma, az idő és a beteljesülés száma. Komoly, szívós, megfontolt, zárkózott, rejtélyes, szellemileg és lelkileg erős, misztikus, precíz és a végtelen lehetőségek birtokosa. Asztrológiailag a Szaturnusz kapcsolódik hozzá.

 

9

Az önérvényesítés, az akarat, az energikusság, a nyughatatlanság, a harcosság, a kalandvágy, a céltudatosság, a tehetség, a misztika, a romantika, a magasabb rendű szellemiség jellemzi többek között. Asztrológiailag a Mars kapcsolódik hozzá.

 

10

Ez a világ mesterszáma, az univerzum végtelenségét és teljességét jelképezi. Ez a teremtés és a kisugárzás okán a Nap princípiumait hordozó szám, ezért asztrológiailag a Nap kapcsolódik hozzá.

 

11

Az egyik mesterszám. Ez igazi fizikai és lelki erőt jelent. Egy erős személyiséget mutat, ami mindent el tud érni az életében, amit csak akar. Hibája lehet, hogy önzővé válik. Határozott, bátor és energikus jellem, aki szinte automatikusan kivívja környezete tiszteletét és csodálatát. Sokan szeretik, mert az érzelmeit kifelé is megmutatja. Született vezető, akinek megvan a képessége, hogy példamutatással másokat is ösztönözzön.

 

Száraz György

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..