Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Nyolc jel, ami arra utalhat, hogy spirituális ébredésen mész keresztül

„A tudás az, hogy a paradicsomról tudjuk, hogy gyümölcs. A bölcsesség az, hogy nem tesszük a gyümölcssalátába.” – Miles Kington

 

1. Egyre inkább kapcsolatba kerülsz a spirituális gyökereiddel az átalakító meditáción keresztül.

 

Rájössz, mint ahogyan azt Jung megjegyezte, hogy „az Én megtapasztalása az Ego számára mindig vereség”.  A hét elsődleges csakrán keresztül eggyé válhatsz a kozmosszal és fogékonnyá válhatsz azokra az ingerekre, amelyekre korábban érzéketlen voltál.

 

Érzed, amint az erős kundalíni energia felemelkedik a gyökereidtől, áthalad a szakrális csakra szent vizein, sütkérezik a solar plexus tüzében, belélegzi a szív éltető levegőjét, elnyeli a torok éteri hangjait, átáramlik a harmadik szem feloszlatásán, és túlcsordulva kijut egy hatalmas szökőkútként a nagyobb kozmoszba.

 

2. Egyre több szabadságra és egyre kevesebb anyagi dologra vágysz.

 

A szívedet nem nyomasztják az anyagi terhek okozta súlyok. Megérted, hogy a tulajdonalapú szeretet sohasem igazi szeretet. Rájössz, ahogy Osho mondta: „A szeretet nem a birtoklásról szól. A szeretet a megbecsülésről szól.” S bár vannak olyan emberek a világon, akik annyira szegények, hogy csak pénzük van, továbbra is szeretsz viszonzásra nem várva. Gyakoriak és elsöprőek a természetes világ kínálta bőség iránt érzett nagyrabecsülésednek a megnyilvánulásai. Mint Gandhi, olyan egyszerűen élsz azért, hogy mások egyszerűen élhessenek.

 

http://static-1.mojvideo.com/

 

3. Ráébredsz, hogy börtöncellád ajtaja tárva-nyitva van. (mindig is az volt).

 

„Miért maradnál börtönben, ha az ajtó nyitva áll.” – Rumi.

 

Nagyobb benned a hajlandóság arra, hogy a mentális paradigmáiddal, a bővülő kényelmi zónáddal és a jelenlegi dobozon kívüli gondolkodással leszámolj. Inkább a felé hajlasz, hogy spontán módon gondolkodj és cselekedj, s nem a múltbeli élményeken alapuló félelmet, s nem a mindenféle előítéletet próbálod állandóan helyreállítani.

 

Minden egyes pillanatot élvezel és szeretsz, s egy „élj a mának” extázisban, saját bőséges szabadságodban élsz. Rumi mondotta azt, hogy „Miért maradnál börtönben, ha az ajtó nyitva áll.”

 

4. A világ egy játszótér és szüneten vagy.

 

Nem veszed magadat túlságosan komolyan. Ráeszmélsz, hogy bár szükséges a kemény munka, az őszinte játék a legfontosabb. Megérted, hogy a játék az egyetlen módja annak, hogy az emberiség legmagasabb szintű intelligenciája kibontakozzon. A humorérzéked a biztonsági hálóddá vált. Tudatosul benned, hogy az őszinteség a legfontosabb és hogy annak mindig ütnie kéne a komolyságot. Ahogy Nietzsche írta: „Az érettség harcát egy játszadozó gyermek komolyságával kellene pótolni.”

 

5. Szert teszel a hibákban élvezetet lelő, ösztönnel ellentétes gyakorlatra.

 

Mindnyájan követünk el hibákat. Olykor ezek a hibák hatalmasak, például a túlzabálás, vagy hogy az összes tojásunkat egy kosárba tesszük. Olykor az elkövetett hibáink kicsik, mint például az, hogy túl sok babot eszünk vagy rosszkor fordulunk le Albuquerque felé.

 

Azonban, értékeled a különös szerencsédet és gyarlóságodat, ami gyorsan elintéz téged vagy tévútra visz. Ezek lehetnek kudarcok vagy ugródeszkák. Rajtunk múlik, hogy melyik. Viszont te felfedezted, hogyan használhatod ezeket dobbantóként.

 

http://akhandayoga.webs.com/

 

6.  Elsöprő érzéseid támadnak attól, hogy kapcsolatban állsz más emberekkel és a természettel.

 

Aldo Leopoldhoz hasonlóan rájössz arra, hogy „a föld nem olyan áru, ami hozzánk tartozik; ez egy olyan közösség, amelynek mi is a részei vagyunk”. Egyre inkább tudatosul benned a közösséggel és a kozmosszal való kapcsolatod. Az egocentrikus hajlamaid gyorsan egocentrikus nagylelkűségben oldódnak fel.

 

Felfogod – ahogy Darryl Anka feltételezte –, hogy „minden energia és minden ehhez képest létezik. Alkalmazkodj annak a valóságnak a frekvenciájához, amit szeretnél, s máshoz nem is tudsz eljutni, mint ahhoz valósághoz. Nem lehet más út. Ez nem filozófia. Ez fizika.”

 

7. Tudomásul veszed, hogy az utazás valóban a teremtés.

 

Rájöttél, hogy az örömöd javarésze nem a célok eléréséből származik – bár némi öröm azokból is ered –, hanem a cél megtételének folyamatából.  Te nem csak úton vagy, hanem te magad vagy az utazás.

 

Egyszerűen egy hídon kelsz át, amely az állatiságból az emberfelettibe (Nietzsche felsőbbrendű emberébe) vezet, s te magad vagy a „híd”.

Valóban megérted, hogy a heréktől a csontokig, a petefészektől a csontvelőig, a ragasztó, ami megköti a végességet a végtelenséggel nem más, mint az állatok és az istenek között őrlődő ember.

 

8.  Inkább vágjon pofon az igazság, mint csókoljon meg a hazugság.

 

A tudásból származó fájdalmat választod és nevetsz a tudatlanságból születő boldogságon. Elfogadod, hogy a fájdalom annak a mellékhatása, hogy a szeretett dolgainkat véghezvisszük, tudván, hogy a fájdalom csupán a szeretet szilárd központja, amelyet át kell ölelnünk, meg kell lágyítanunk és bölcsességgé kell alakítanunk.

 

Értékeled az igazságot, amely mindennemű fájdalmat felülmúl, illetve a szenvedést, amely ennek az eléréséhez szükségeltetik. Miként Dread Pirate Roberts mondja: „Az élet fájdalom, hercegnőm. Bárki, aki mást mond, árul valamit.”

 

Forrás: http://www.wakingtimes.com/

 

Fordította: Száraz György

 

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..