Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Öleld meg a cseresznyefát!

A fák ölelgetésének energetikai és élettani hatásait már az ősi kelták is ismerték. A druida varázslók alkimista praktikáinak szerves részét képezték a növényekkel kapcsolatos gyógymódok. Főzeteket, kivonatokat, teákat, kenőcsöket, elixíreket készítettek a különböző növényi részekből. Ezúttal egy olyan ősi módszerre hívta fel a figyelmet egyik előadásában Horváth Zoltán auralátó, amelyhez nem kell mást tennünk, mint a természetben keresnünk egy megfelelő fát és azt néhány perc erejéig jól meg kell ölelnünk.

 

harmónia6

 

A fák ölelgetése, illetve a velük történő meditáció kifejezetten alkalmas arra, hogy ha kimerültek vagyunk és szeretnénk feltöltődni, illetve abban az esetben is kitűnően alkalmazható, ha valamilyen energiánkból feleslegünk van, s mi ettől meg szeretnénk megszabadulni.

 

Eredetileg a fák ölelgetése kelta-ógörög módszer. Azon alapszik, hogy egy számunkra megfelelő fát kell kiválasztanunk. E szerint a megfelelő fa az, amelyik elég nagy, elég idős és egészséges. Ilyenkor érdemes megnézni a fa környezetét is, mert az is sok mindenről árulkodhat. Ha ezt megtaláltuk, akkor a következőt kell tennünk:

 

  • Ha töltődni kívánunk, akkor szemből öleljük át a fát úgy, hogy bal kezünk a fa koronája felé, a jobb pedig a gyökerek felé essen. Testünk minél nagyobb felülete érintkezzen a fatörzzsel és legyünk minél lazábbak. Tíz perc elegendő a feltöltődéshez.

 

  • Amennyiben energiát szeretnénk leadni, dőljünk háttal a fának, támaszkodjunk neki és koncentráljunk arra a dologra, amitől meg szeretnénk szabadulni. Mindeközben lélegezzünk lassan és ritmusosan, próbáljunk a fa energiájára koncentrálni.

 

harmónia5

 

Ne felejtsük el, hogy a gyógyító energiák reggel a koronában, késő délutántól pedig a gyökérben találhatók. A legtöbb energiát tavasszal árasztják magukból a fák, nyáron még elég sok van bennük és télen van a legkevesebb felvehető energia bennük.

 

A különböző fák hatásai közül kiemelnék egyet, a cseresznyefáét:

 

Japánban a szakura, vagyis a cseresznyevirág, nemzeti szimbólum. A cseresznyefák virágzásának a japánok külön ünnepet szentelnek, aminek a neve hanami. Hanami a tavasz valódi kezdetét jelenti. Ilyenkor az ünneplők kivonulnak a természetbe és a cseresznyefák alatt töltenek el pár órát. Ezt azzal egészíthetnék ki, hogy érdemes volna a virágba borult cseresznyefákat 10 perc erejéig megölelni, ugyanis ilyenkor adódik jó alkalom arra, hogy az energiáit minél nagyobb mennyiségben magunkba szívjuk.

 

Horváth Zoltán pedig azt is elárulta, hogy milyen célokra vehetjük magunkhoz a cseresznyefa erőit. Spirituális szempontból a cseresznyefák az újjászületés energiáit adhatják át az embernek, ezért aki szeretne minél több ilyen típusú energiából meríteni, aki szeretne megújhodni, új dolgokba belevágni és felfrissíteni az energiarendszerét, annak ebben a két hétben (április második felében) ajánlott rendszeresen cseresznyefát ölelgetni.

 

Boldog napot!

Száraz György

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..